Estrasburg desestima els dos primers recursos per les càrregues policials de l’1-O

El TEDH no veu indicis de vulneracions de drets humans en aquestes dues queixes contra Espanya

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha desestimat els dos primers recursos per les càrregues policials durant el referèndum de l’1 d’octubre. Després d’esgotar la via judicial interna, dos ciutadans del Bages van denunciar Espanya al tribunal d’Estrasburg l’agost del 2020 per vulnerar el seu dret a un judici just amb una investigació “molt escassa” de les càrregues. També consideraven que s’han vulnerat altres drets fonamentals com el dret a reunió, a la lliure expressió i a no ser sotmès a un tractament inhumà o degradant. Segons ha pogut saber l’ACN, el passat 25 de maig del 2021 el TEDH va declarar inadmissibles aquests dos recursos perquè que les queixes són “infundades” i no veu indicis de vulneracions de drets fonamentals.

Una sala formada per un únic jutge ha estudiat el cas, però “a la vista de les proves aportades, no sembla que s’hagi produït una vulneració dels drets i llibertats” de la Convenció Europea de Drets Humans, segons consta en la notificació del tribunal. La decisió és definitiva i no es pot recórrer, si bé això no impedeix altres afectats per les càrregues de l’1-O apel·lar a Estrasburg quan acabin el procediment judicial a l’estat espanyol.

Recurs per una intervenció al Bages

En J.P.R i la S. T. V van ser dos dels setze ferits lleus per la intervenció de la Guàrdia Civil l’1 d’octubre a l’escola Sant Miquel de Castellgalí, un poble d’uns 2.000 habitants prop de Manresa on es va desplegar un fort efectiu per desallotjar el col·legi electoral. Insatisfets per l’arxivament del cas a l’estat espanyol, aquests dos ciutadans van ser els primers a denunciar a Estrasburg que s’havien vulnerat els seus drets fonamentals.

Comentaris

  Pedro 06/09/2021 3:22 pm
  ¿ Y quién lo paga todo eso ?
   Prou que ho sabeu. Temps. 06/09/2021 3:59 pm
   "El Estado [espanyol] pagará el coste de quitar de en medio a Puigdemont ( 2018 )". Perez Rubalcaba ( 1951 / 2019 ).
  Sió 06/09/2021 3:49 pm
  Em sap greu per aquestes persones. Potser el TDHE espera que en matin algun. Per la nostra part, a veure quan entendrem el que és un problema col·lectiu i que la unitat fa la força.
  Veterà antifranquista. 06/09/2021 4:10 pm
  No us hi canseu; Europa ha de guardar les formes, però, en el fons, aprova la represió contra les minoroes rebels com els catalans.
   Al veterà antifranquista 06/09/2021 5:18 pm
   "Europa" no, la Unió Europea, associació formada per estats europeus que s'aproven coses entre ells fins a cert punt. Amb tot no s'ha acabat res, aquests estats solament es criden l'atenció quan algun la fa molt grossa, i l'estat espanyol amb el lawfare que han muntat l'està fent de cal Déu. Qüestió de temps i de no defallir.
  Gonzalo 06/09/2021 4:18 pm
  A ver si os dais cuenta ya, laZisnaZis de mierda, que están todos hasta las narices de vosotros.
   Ha, ha, ha 06/09/2021 5:33 pm
   Sí "estan hasta las narices", fins que formes part dels 200 i escaig independents del món. L'estat espanyol també n'estava fins "les narices" de Lituània fins que la va haver de "pressionar" amb ajut militar, o Kosovo... L'ús de la Reductio ad Hitlerum com a argument espanyol diu molt de tu, tros de quòniam.
  Doctor Strangelove 06/09/2021 4:50 pm
  Europa no és lloc per vell hiperventilats! Ara sortirà el primer corrupgent dient allò de "El TEDH ens roba". No veieu que no us volen enlloc, feu nosa i una miqueta d'angúnia! Sou pesats, no escolteu i no us agrada treballar, amb aquests antecedents que voleu? Un cotxe de carreres? Doc.
   Lionel Mandrake 06/09/2021 5:25 pm
   Tu cregut il·luminat xovinista espanyol Doc, continua escrivint collonades, si arribes a l'adolescència abans de traspassar, i no ets un imbècil, te les hauràs d'empassar totes alhora. Solament un apunt, maldir dels catalans quan Espanya ha tingut presidents com Aznar, R. Zapatero, M. Punto Rajoy o ... i fotre-se'n tothora dels catalans és tenir uns pebrots com unes rodes de molí i ho diu tot de tu.
  Georgiana 06/09/2021 4:51 pm
  Vist el resultat del judici als nostres polítics i a en Cuixart (que no ho és) i en Sánchez (que llavors no ho era), amb totes les irregularitats que hi van haver i que es continuen trobant, crec que tenim advocats molt dolents que no saben assessorar els seus clients ni preparar els casos amb suficient probes. Ni aprofiten la premsa per fer-ne altaveu i fer pinya. A mi també em sap greu. Jo en responsabilitzo els advocats.
   Independence Process 06/09/2021 5:46 pm
   Pot ésser, Georgiana, en part segurament tens raó, tot hi compta, però també son moltes coses més, Espanya fa anys va engegar els aparells del seu estat, clavegueram pregon estatal, lawfare, espionatge il·legal, tacitos, villarecos, fiscalia afinadora, joc brut, fons reservats, filtracions, premsa amiga, a-por-ellos, tribunal de (passar) cuentas... i alhora per a que et facin cas, i et tinguin en compte els altres estats, s'ha de tenir un estat al darrere, resulta que això és el què volem aconseguir, a sobre pacíficament, sense violència i sense llençar papers a terra. Ho trobo molt bé, però n'hem d'ésser conscients que ens proposem fer un cim per la ruta més difícil i llarga, però, alhora satisfactòria, per la via pacífica. És clar és difícil, però si molts de catalans ho volem farem efectiva la independència.
  Estatotpagat 06/09/2021 5:30 pm
  Efectivamente "el TEDH ens roba".jajaja.... Estrasburgo es facha"..jajaja Menuda pandilla de iluminados , a ver si los descubren a todos y podemos vivir tranquilos en nuestra tierra..
   Gavanenc 06/09/2021 6:54 pm
   Un ocupant que vol viure tranquil a la nostra terra i a sobre se'n vanta. Després els "adoctrinaos", "el pensamineto-único", "nazis", souflée, supremacia, "pandilla", "iluminados"... son els "altres". hi ha xovinistes espanyols que no son més babaus perquè no s'entrenen prou.
  enricsvh 06/09/2021 5:33 pm
  Essent tant evident, no entenc, aquest veredicte. S'ha presentat malament, o les urpes espanyoles han aconseguit tocar, la justícia europea.
  jg 06/09/2021 6:41 pm
  que raro cuando estos hechos son juzgados por otros tribunales internacionales siempre gana la justicia... por cierto que dice el nyt del caso de los espias rusos?
   Ha, ha, ha 06/09/2021 7:02 pm
   Això, ens pots interpretar que diu el garbuix de l'article del NYT amb dades de la fiscalia espanyola "made in Tacito" del proppassat divendres i de quins fets delictius es tracta ? La justícia espanyola lawfare no sempre podrà "guanyar", i quan en surti escaldada ja veurem qui riu.
  Luisnomeacuerdo 06/09/2021 7:09 pm
  Buaaaaaa buaaaaaa buaaaaaa todo el mundo nos odia, con lo perfectos y guapos que somos los fanáticos fascistas independentistas. Semos una repugblica fracasada y el pastelero loco poniéndose hasta las greñas de mejillones topor.
   A Tacito nomeacuerdodená 06/09/2021 7:40 pm
   L'espanyolam sempre atent a com les forces d'ocupació espanyoles es disposen a fer prospecció i a inventar-se fets per tal d'intentar fer-los encaixar en algun delicte o a violar directament els drets més fonamentals per a intentar demostrar matusserament que algú treballa per aconseguir la independència, tot afinat després per la fiscalia amiga i les filtracions a la premsa amiga. Això és el lawfare de la justícia parapolicial espanyola.

Nou comentari