El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern busca contra rellotge un acord per anunciar a la taula de diàleg
  • CA

El Govern de la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol estan negociant els acords que han d’anunciar durant aquesta setmana amb la taula de diàleg. Així ho ha explicat la portaveu del Govern de la Generalitat, Patricia Plaja, fet pel qual encara no han anunciat la data concreta de la taula de diàleg. Queden només 5 dies perquè acabi el juliol, data límit per constituir la mesa de diàleg, tal com van pactar els presidents de la Generalitat i del govern espanyol ara farà dues setmanes.

Data que s’ha d’anunciar durant les pròximes hores

La consellera de la Presidència Laura Vilagrà va dir ahir que en les pròximes hores anunciaren la data exacta de la trobada entre executius. Tot i això, va detallar que seria una torbada per tractar la “carpeta” de la desjudicialització, després que la mateixa consellera i el ministre de la Presidènca, Félix Bolaños, pactessin una terminologia i unes bases pel diàleg ara farà tres setmanes.

El Govern es reunirà d'urgència / ACN
El Govern es reunirà d’urgència / ACN

Quatre representants de cada govern

Alhora, Plaja ha explicat que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, seran els representants del Govern de la Generalitat a la taula de diàleg que s’ha de dur a terme aquesta setmana amb el govern espanyol.

Per altra banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit designar el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, la portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, com a representants de l’executiu estatal.

A la taula, no hi formarà part els diferents membres de Junts per Catalunya, tot i les pressions dels diferents integrants de la taula. Tant PSC, com Esquerra i els Comuns han instat repetidament a sumar-se a la mesa de negociació, mentre que aquests s’hi neguen perquè volen integrants que no siguin del Govern.

Més notícies
Pedro Sánchez i Pere Aragonès durant l'última reunió de la taula de diàleg, el setembre del 2021 / Europa Press
Vilagrà, Torrent, Elena i Garriga formaran part de la taula de diàleg
Notícia: Vilagrà, Torrent, Elena i Garriga formaran part de la taula de diàleg
Comparteix
No en forma part cap membre de Junts per Catalunya
Dalmases i polítics que donen cops damunt la taula
Notícia: Dalmases i polítics que donen cops damunt la taula
Comparteix
"Els periodistes a Catalunya haurien de tenir un mecanisme de protecció neutre i no sotmès a interessos partidistes"
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta / ACN
ERC torna a demanar a Junts que se sumi a la taula de diàleg
Notícia: ERC torna a demanar a Junts que se sumi a la taula de diàleg
Comparteix
Vilalta ha demanat al govern espanyol fets i concrecions de cara a la taula de diàleg d'aquesta setmana
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà / ACN
Vilagrà insta Junts a complir el pacte de Govern i a asseure’s a la taula
Notícia: Vilagrà insta Junts a complir el pacte de Govern i a asseure’s a la taula
Comparteix
El Govern preveu presentar aquesta setmana als alcaldes del Pirineu la proposta de candidatura en solitari als Jocs d'hivern

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àcrata. a juliol 26, 2022 | 15:15
    Àcrata. juliol 26, 2022 | 15:15
    Doncs agafeu la llanterna de Diógenes i aneu fent.
  2. Icona del comentari de: ERC merienda de negros a juliol 26, 2022 | 15:26
    ERC merienda de negros juliol 26, 2022 | 15:26
    PSOE.ERC la merienda de Borras. Junqueras ¿tienes hambre, grotón de España.Una?
  3. Icona del comentari de: Rosa a juliol 26, 2022 | 16:02
    Rosa juliol 26, 2022 | 16:02
    Molt bo el peu de la foto!. Això és la taula de diàleg: una foto. I ara a corre-cuita buscant els continguts: -Batejar l'AP7 com el "camí del calvari". -l'olimpíada de "qui la té més curta" entre els aragonesos (el de la Lambada i l'altre). -Concurs de mis Espanya entre la bleda assolellada i l'arrimades, a veure quina posa més (al seu lloc) al Xanxes. Conclusió:la taula haurà estat un èxit pels grans acords aconseguits. PATETISME D'ER MADE IN SPAIN
  4. Icona del comentari de: Un home culte a juliol 26, 2022 | 16:33
    Un home culte juliol 26, 2022 | 16:33
    Un altre tema de diàleg ha de ser : retallar l'odi que els espanyols ens tenen. Mireu aquesta conversa d'ahir mateix a Blanes abans dels focs. Sec des de fa una hora a la barana del passeig al costat hi tinc un senyor que em diu , en castellà, que tot aquell tros és seu. Li dic en català com és que no m'ho ha dit una hora abans quan li he demanat si estava ocupat. Em mira i em diu " a mi se me habla en español porqué aquí ´es España" . Em sembla que li vaig dir en català, mig rient, que jo també tenia una frase per a aquest moment, "seria bonic i just que jo pogués afirmar que a Catalunya tenim com a llengua pròpia el català i que tinc dret a parlar-lo." Em diu que ell és de Granada i que ha vingut de vacances. li dic que per sort o no jo sé espanyol i si és així ja li ho tradueixo. Parlem, gairebé m'explica la seva vida. Em parla de com ens enganyen amb la senyera, diu que la bandera catalana és blanca amb una taca vermella que és la sang del defensor , en Palafox, de Gerona contra els francesos. Li parlo de Guifré el Pilos, de Palafox que és de Saragossa. Descobreixo que la bandera de que parla és la bandera de Sant Jordi, amb una creu, no una taca. En parlem. Quan en castellà li demano si estarà molts dies a Blanes em diu rient que fa nou anys que hi viu i més de 40 que va venir del poble. Vaig creure que ja hi havia hagut un petit marge de confiança, i ara ja parlant en català, li demano perquè m'ha enganyat. Com a resposta em treu una moneda de 100 PESSETES i em diu que ell és espanyol i que mai parlarà una llengua no espanyola. Ser espanyol vol dir ser franquista? Vaja personatges van venir. Un home culte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa