El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez imposa el decret d’estalvi energètic: “Les lleis es compleixen”
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mostrat ferm en la defensa del decret d’estalvi energètic que es va aprovar en el passat Consell Executiu. “Les lleis es compleixen”, ha dit en una compareixença des de Lanzarote justament mentre la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, estaven reunides amb les comunitats per esclarir els dubtes i l’aplicació del decret. D’aquesta reunió no n’ha sortit cap avenç i el Govern l’ha titllat de pèrdua de temps.

La reunió ha estat un fracàs i mentre es desenvolupava el principal partit de l’oposició, el PP, ha demanat la retirada del decret perquè les restriccions que es volen imposar s’acordin amb les comunitats autònomes. Així, els populars han demanat una conferència de presidents per a abordar aquest decret i acordar les mesures pertinents. El president espanyol ha respost en la mateixa compareixença davant els mitjans que els populars són “negacionistes”. També els ha demanat “unitat, responsabilitat i solidaritat”. En paral·lel ha defensat que el seu executiu ha estat en contacte amb les comunitats autònomes, els grups parlamentaris i el sector privat abans de l’aprovació d’aquest reial decret, el que el PP assegura que és fals.

Una pèrdua de temps per al Govern

Pel que fa al Govern, aquesta trobada amb el ministeri en la Conferència Sectorial d’Energia ha estat una “pèrdua de temps”. Fonts consultades per l’Agència Catalana de Notícies asseguren que a la reunió amb el ministeri de Transició Ecològica i de Indústria, Comerç i Turisme “no s’han resolt cap dels dubtes generats ni s’ha tingut en compte cap de les crítiques i opinions que han sorgit”. Per part del Govern, hi ha assistit el secretari d’Empresa, Albert Castellanos, i la d’Energia, Assumpta Farran. A la sortida, aquestes mateixes fonts han explicat a l’ACN que és “imprescindible” esclarir “les incerteses” que genera aquest decret que s’ha fet “a correcuita i de manera precipitada”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fideli a agost 08, 2022 | 17:49
    fideli agost 08, 2022 | 17:49
    lo que me ve be ho faig llei i ho heu de complir... si es delicte, heu de complir la llei de secrets i tinc impunitat. entesos? ... això és dictadura, tirania
  2. Icona del comentari de: X2 a agost 08, 2022 | 18:39
    X2 agost 08, 2022 | 18:39
    I els referèndums guanyats que ?
  3. Icona del comentari de: ton c. a agost 08, 2022 | 18:44
    ton c. agost 08, 2022 | 18:44
    tant difícil, era convocar abans tots els implicats i discutir-ho, peró es veu que aquí els tics franquistes estàn molt enquistats.
  4. Icona del comentari de: Ens ha sortit dictador el poca-solta a agost 08, 2022 | 19:04
    Ens ha sortit dictador el poca-solta agost 08, 2022 | 19:04
    Vol dir la seva llei, que és la d'enfonsar el país i la democràcia.
  5. Icona del comentari de: luisnomeacuerdo a agost 08, 2022 | 20:25
    luisnomeacuerdo agost 08, 2022 | 20:25
    El dia que vuestros jueces, vuestra policia y guardia civil y vuestros politicos cumplan la ley, entonces podreis hablar de ley y de constitucion y de democracia, pero ahora mismo no mereceis ni ningun respeto.
  6. Icona del comentari de: Jordi a agost 08, 2022 | 20:52
    Jordi agost 08, 2022 | 20:52
    En Sànchez ens pren per imbecils. Ningú entrarà a.cap establiment, restaurant, etc, si nota que no està a gust i té calor, problemes a la feina, trens.bus, metros.etc....sé d.'un cas que han.amenaçat a Direcció que els treballadors aniran a la feina amb samarreta tirants, xancletes i pantalo curt, tot un espectacle
  7. Icona del comentari de: Teix a agost 09, 2022 | 09:16
    Teix agost 09, 2022 | 09:16
    Aquest sòcies no entén què és una llei i què és un decret. Massa sovint un decret sembla allò que els surt dels ous
  8. Icona del comentari de: Gavanenc a agost 09, 2022 | 11:09
    Gavanenc agost 09, 2022 | 11:09
    És clar per això l'estat espanyol compleix "sempre" l'article 47 de la seva constitució, ehem ! : "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics." Solament cal recordar un exemple que l'estat espanyol no solament no compleix llurs lleis sinó que fan el contrari, com a exemple, l'infaust Aznar va fer tot el contrari a regular la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir-ne l’especulació, és a dir va regular la utilització del sòl d'acord amb l'interès particular d'especuladors sense miraments per a afavorir l'especulació. De fet va fer que "tot" el sòl era edificable... si no es demostrava el contrari. Tenim memòria.
  9. Icona del comentari de: pepet a agost 09, 2022 | 11:29
    pepet agost 09, 2022 | 11:29
    Quell que no compleixi que s'apliqui un drecret relaciolnat amb l'article 155 de l'epanyolisme
  10. Icona del comentari de: Off Spain a agost 09, 2022 | 17:19
    Off Spain agost 09, 2022 | 17:19
    Però només les (lleis) que volen els tribunals d'excepció neo franquistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa