El Món
Aragonès: “Si Sánchez creu que el diàleg neutralitza l’independetisme, que posi les urnes”

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha dut a terme una roda de premsa on ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que posi les urnes. “Si Sánchez està tan convençut que el diàleg neutralitza l’independentisme, que posi les urnes”, ha dit el cap de l’executiu català, en el marc de la fi de curs legislatiu. Aragonès ha reivindicat que el seu objectiu final és l’amnistia i l’autodeterminació, tot i que ha instat a l’executiu estatal afrontar la desjudicialització i a abans que acabi l’any.

Aragonès ha reivindicat el diàleg per afrontar el conflicte entre l’Estat i la Generalitat. Tot i això, ha dit que ho faran amb discreció i prioritzant primer els acords de pas i parcials. Alhora, demana abandonar el discurs “derrotista” i els discursos “irreals” i les “batelletes” del dia a dia. “Cal votar el futur del país i que puguem decidir com es governa”, ha afirmat el cap de l’executiu.

Reivindica els consensos

Concretament, ha reivindicat els consensos i ha posat d’exemple la llei que va tirar endavant el Parlament per evitar la sentència del 25%, amb el pacte del PSC, ERC, Junts i Comuns. En aquest sentit també s’ha referit als pressupostos de la Generalitat pel 2023, ja que també ha demanat un consens ampli. De fet, ha detallat que se centraran en combatre la inflació i per aquella gent que està en una “situació de vulnerabilitat”. Per això, ha anunciat que ho farà dialogant amb tots els agents socials.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció al II Congrés de la Formació Professional de Catalunya / ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva intervenció al II Congrés de la Formació Professional de Catalunya / ACN

Treu pit de la seva obra de govern

El president de la Generalitat també ha tret pit de la seva obra de Govern i de tot el que ha tirat endavant fins ara. Més enllà de la taula de diàleg i la llei per fer front el 25%, ha recordat la seva aposta per la recerca i innovació, augmentant un 70% les subvencions. Tambe ha reivindicat la gratuïtat del P2, el projecte AINA, el reforç a l’atenció primària i l’aposta de la conselleria de l’Interior per una seguretat “més jove i feminitzada”.

També ha explicat que tiraran endavant el Catalunya Media City a les tres xemeneies de Sant Adrià del Besos, com a centre de la innovació audiovisual. També ha tret pit dels 67.000 aturats menys que fa un any o que han incrementat les inversions estrangeres.

Sobre les mesures anunciades ahir pel govern espanyol, s’ha queixat que s’hagi fet sense consultar als afectats ni amb qui ho ha de tirar endavant. Alhora, ha alertat de l’escassetat d’aigua, tot i que diu que no corre perill el seu subministrament, tot ique molts municipis depenen de les pluges.

Més notícies
LOficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona / ACN

L’atur s’incrementa al juliol per primer cop des del 2008

Notícia: L’atur s’incrementa al juliol per primer cop des del 2008
Comparteix
Hi ha 3.310 aturats mes que el més passat, tot i que disminueix en 66.923 persones respecte a juliol de fa un any
Notícia: L’atur s’incrementa al juliol per primer cop des del 2008 - Mobile
Carles Puigdemont, durant el seu discurs a l'acte del Consell per la República a Perpinyà, en una imatge d'arxiu

El Consell per la República, contra la suspensió de Borràs: “És lawfare”

Notícia: El Consell per la República, contra la suspensió de Borràs: “És lawfare”
Comparteix
L'òrgan presidit per Puigdemont considera l'article 25.4 del Reglament del Parlament com a invàlid
Notícia: El Consell per la República, contra la suspensió de Borràs: “És lawfare” - Mobile
Bin Laden i Al Zawahiri, exlíders d'Al Qaeda / Visual News

Els Estats Units mata el líder d’Al-Qaeda i segon de Bin Laden a l’11-S

Notícia: Els Estats Units mata el líder d’Al-Qaeda i segon de Bin Laden a l’11-S
Comparteix
Feia 11 anys que perseguien a Ayman al Zawahiri
Notícia: Els Estats Units mata el líder d’Al-Qaeda i segon de Bin Laden a l’11-S - Mobile
Pla obert de diversos usuaris de Rodalies davant els taulells d'informació de Renfe a l'estació de Sants de Barcelona durant la vaga de maquinistes d'aquest dijous. Imatge del 30 de setembre de 2021. (Horitzontal)

El funcionament de la gratuïtat de Renfe: fiança i un mínim de viatges

Notícia: El funcionament de la gratuïtat de Renfe: fiança i un mínim de viatges
Comparteix
Els diners de la fiança es retornaran quan acabin aquests quatre mesos només en cas que l'usuari hagi fet com a mínim setze trajectes en Rodalies o mitja distància
Notícia: El funcionament de la gratuïtat de Renfe: fiança i un mínim de viatges - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 02, 2022 | 13:44
  Gonzalo agost 02, 2022 | 13:44
  Ya se ponen las urnas. Urnas legales y con resultados vinculantes. Elecciones municipales, autonómicas, generales y europeas. Que más quieres, garbancito?
  • Icona del comentari de: Jm a agost 02, 2022 | 14:20
   Jm agost 02, 2022 | 14:20
   Las urnas no mandan … mandan los jueces y los sueños humedos que tienen.. con los subditos como usted
   • Icona del comentari de: Gonzalo a agost 02, 2022 | 16:23
    Gonzalo agost 02, 2022 | 16:23
    Los jueces aplican las leyes existentes. Y actúan después de una denuncia y de una investigación policial. Todo lo demás, onanismos mentales indepres.
    • Icona del comentari de: fat boy a agost 02, 2022 | 17:35
     fat boy agost 02, 2022 | 17:35
     I si no existeixen se les inventen i santes pasques.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a agost 02, 2022 | 18:13
     Pere Llimonera i Citronell agost 02, 2022 | 18:13
     las leyes existentes han sido paper mojado a cauda de los jueces y la policia nacional castellana y la guardia civil, que se han saltado estas leyes cuando han querido invocando un "todo por la patria" ilegal i antidemocratico.. Vosotros os habeís saltado vuestras propias leyes. Ahora solo os queda perder Cataluña. De echo, des del siglo XVIII que no paraís de perder territorios, el ultimo el Sahara Español , ahora toca Cataluña. Os lo mereceis.
    • Icona del comentari de: Edgar a agost 02, 2022 | 18:48
     Edgar agost 02, 2022 | 18:48
     Si crees que en España hay justicia pareja para todos es que vives en el mundo del telediario español. Antes te creías el No-Do y ahora TVE. Camina por la sombra.
     • Icona del comentari de: Anònim a agost 02, 2022 | 21:31
      Anònim agost 02, 2022 | 21:31
      D'on ha sortit tota aquesta trepa d'inadaptats? 6 missatges en xarni, l'un darrera l'altra.. No fan vacances a ponent ?
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a agost 03, 2022 | 16:16
     Pere Llimonera i Citronell agost 03, 2022 | 16:16
     Hay que hacer saber que el TRoLL supremata usurpador de identidades N0 para de comentar Ch0RRaDas... No te inventes ch0RRadas y las envies utilizando mi noMBRe, TRoLL... No hay que hacer caso al TRoLL separata supremata cuando usurpa mi Nombre o el de otros para comentar B0badas... y ya deja de tocar los 🥚🥚 y de escribir sandeces Fake Usurpando il mio nome, TroLL separata supremata de patrias inventadas... total, para lo que dices (que no hay Dios que se lo crea tras un triste y somero análisis) que mas da que no comentaras nada; o que te pusieras de nombre, por ejemplo, Simón (como el de la Canción de Radio Futura), en vez de USuRPaR el Nombre de otros... No te apercibes de que el Culto que sigues, el dogma de Fe que profesas, se está volviendo minoritario en Catalunya... dentro de poco el Islam va a sobrepasar al Nacional Catalanismo... Apa, Adéu TRoLL !
  • Icona del comentari de: Josep a agost 03, 2022 | 12:01
   Josep agost 03, 2022 | 12:01
   ñordos, cada dia haurieu de tenir un 29 de maig
   • Icona del comentari de: Gonzalo a agost 03, 2022 | 13:33
    Gonzalo agost 03, 2022 | 13:33
    Y vosotros un septiembre continuo. Que bonita época aquella en que las cabezas de los traidores se colgaban por la calles de Barcelona.
 2. Icona del comentari de: miquel puigpelat a agost 02, 2022 | 13:52
  miquel puigpelat agost 02, 2022 | 13:52
  “Si Sánchez creu que el diàleg neutralitza l’independetisme, que posi les urnes”. Primera frase coherent que li sento en aquest senyor.
  • Icona del comentari de: Edgar a agost 02, 2022 | 18:49
   Edgar agost 02, 2022 | 18:49
   Aragonés i els seus sí que estan neutralitzats.
  • Icona del comentari de: Lluït a agost 02, 2022 | 19:25
   Lluït agost 02, 2022 | 19:25
   Aquesta resposta tampoc és coherent. Això que el presidentet en diu diàleg és la més rastrera submissió d'un govern català nefast. Si es du a votació la independència, amb la xusma política catalana que hi ha, el resultat, tot i l'anhel d'independència, seria NO. Els Ercs, ara, perden el cul perquè es legalitzin "expréss" immigrants a subvenció, d'aquells que Aragonès els diu que no cal que s'integrin, esperant que els donin els vots que perden a grapats del seu electorat tradicional.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a agost 03, 2022 | 16:28
   Pere Llimonera i Citronell agost 03, 2022 | 16:28
   "Que No te n'adones, Miquel Puigpelat" ... Vamos a aclarar conceptos: que no se pueden poner URNaS, ni dejar votar mamarrachadas al primero que tenga una ocurrencia original... que si deja votar a algunos grupetes de desbocaos del M0vimiento secesionista supremata, te montan votaciones para declarar obligatoria la "Inmersión" en Catalán en Murcia, en las Alpujarras, en Oviedo y en Salamanca, y para declarar la Guerra a Italia para apoderarse de 'El Alguer', o a Grecia para conquistar la Isla de 'Itaca', o a los Gabachos para recuperar lo que se perdió por culpa de Pau Claris y otros elementos de su calaña, de las Elites Extractoras de la época... El Estado de Derecho y la Democracia tienen que imponerse a la irracionalidad y la psicosis, aun cuando esta llegue a ser colectiva y de ciertas minorías sociales de algún peso... A ver cuando os entra en las seseras que la gran mayoría N0 está por la labor de esas votaciones impostadas, ni en Cataluña, ni en el resto del país... Que eso de que el 70 u 80% quiere una votación sobre Fantasías y Narnio-Estados es una TR0La como una Catedral, que se sacó del 0rto alguno y lo puso en un artículo de prensa "subvencionada" hace una década sin ninguna base real, ni Estudio serio Estadístico, ni nada; y !los de rebaño de fieles al Régimen, repiten el mantra y el runrún como muñecos movidos por hilos!
 3. Icona del comentari de: Pilar a agost 02, 2022 | 13:59
  Pilar agost 02, 2022 | 13:59
  I si no, què?? Què farà en cigronet si l'R78 no posa les urnes? Alguna pataleta? Deixarà de respirar? Posarà l'altra galta? O continuarà mantenint l'R78 i traïnt els indepes?
 4. Icona del comentari de: Ricard a agost 02, 2022 | 14:00
  Ricard agost 02, 2022 | 14:00
  No entenc al President. Quina necessitat té el racista Santxes de posar urnes si ningú no li ho exigeix? Per ell els catalans emmordassats es quan estem més macos i castellans.
 5. Icona del comentari de: Joan de l'Os a agost 02, 2022 | 14:07
  Joan de l'Os agost 02, 2022 | 14:07
  Tota la raó en Gonzalo, l'ordrnament constitucional que acata ERC segon el comunicat de la taula de diàleg amb el PSOE aixo estableix, no compta amb res més. Quines urnes vol el sr. Aragonés que posi el Sánchez? Amb quin estirabot surt ara ? No ens faci riure, que com bé li recorda el govern espanyol, el president autonòmic "republicà" no té altra funció que apagar l'independestisme i estabilitzar el règim monàrquic
 6. Icona del comentari de: Anna a agost 02, 2022 | 14:08
  Anna agost 02, 2022 | 14:08
  Que les posi ell, a veure si s'emporta una sorpresa...
 7. Icona del comentari de: Independentista a agost 02, 2022 | 14:14
  Independentista agost 02, 2022 | 14:14
  No cal. Ja l'heu neutralitzat vosaltres, els polítics.
 8. Icona del comentari de: Pep a agost 02, 2022 | 14:50
  Pep agost 02, 2022 | 14:50
  Que valent que ets Aragonès! Riure per no plorar...
 9. Icona del comentari de: Rosa a agost 02, 2022 | 15:01
  Rosa agost 02, 2022 | 15:01
  Treu pit?. Aquest paio no té ni pit ni cuixa. És de porexpan i moltes vegades sembla un robot teledirigit. De fet, el comandament ja sabem qui el té.
 10. Icona del comentari de: Juan Fernando a agost 02, 2022 | 15:07
  Juan Fernando agost 02, 2022 | 15:07
  Alguien se creia que un niño pijo de Teia iba a hacer algo por Catalunya a riesgo de como minimo perder el negocio de la familia, se creian que tenia la suficiente hombria para defender Catalunya un pijeras de litrona de finde. Con arrodillarse delante del sanches siguiendo las ordenes del monagillo junqueras, el profesor de historia, que visto lo que paso el 1O solto aquello de que "no sabiamos que iban a reaccionar asi". ER de Castilla la lio el 36 dejandole el control a los anarcas, ahora la lia pagando favores a cambio de impunidad a los del 155. Los Catalanes de hoy, como dijo la del pp, cobardones, preferimos la autonomia, callar y hacer una parodia el 11S, no sea que nos rallen el Audi o no podamos ir de finde al xalet, si salimos a la calle a defender lo nuestro. En fin, tenemos lo que nos merecemos.
  • Icona del comentari de: Anònim a agost 03, 2022 | 12:43
   Anònim agost 03, 2022 | 12:43
   Catalanes amb Audi? Cullons!
 11. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a agost 02, 2022 | 16:12
  1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya agost 02, 2022 | 16:12
  Les urnes ja les vam posar el 1 d'octubre ara farà 5 anys i va guanyar l'opció independència per més del 92% dels vots. Com a conseqüència el Parlament legítim de Catalunya va fer la Declaració d'independència el 27 del mateix mes i la va deixar en suspensió. Ara, cal aixecar-ne la suspensió i l'únic diàleg que toca amb els colonialistes és el calendari de retirada de les forces d'ocupació, el balanç d'actius i passius i la delimitació de les fronteres. La xerrameca que gasta Vichy i la política de fer cap cot en front dels colonialistes, us delata i us desqualifica, senyor Aragonès. De la llei que vau conxorxar el tripartit amb el sector autonomista de Junts per acabar de castellanitzar l'escola catalana, us en hauríeu d'avergonyir, en comptes de vantar-vos-en.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a agost 02, 2022 | 17:06
   Gonzalo agost 02, 2022 | 17:06
   🤣🤣🤣🤣🤣
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a agost 02, 2022 | 17:33
   Pere Llimonera i Citronell agost 02, 2022 | 17:33
   ... la pastilla... deprisa, la pastilla...
  • Icona del comentari de: fervent devot de sant Kalashnikov a agost 02, 2022 | 21:10
   fervent devot de sant Kalashnikov agost 02, 2022 | 21:10
   Soc el profeta, l'herald de la llibertat de Catalunya i far de l'única fe veritable. El meu nom és el camí que mena a la independència i el heretges patiran la ira del Senyor amb una plaga de morenes que farà que no quedi tron per a ells ni a la terra ni als cels
   • Icona del comentari de: Gonzalo a agost 03, 2022 | 09:06
    Gonzalo agost 03, 2022 | 09:06
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂🤪🤪🤪🤪🤪🤪
  • Icona del comentari de: Pobre gilipollas, deja de decir tonterías y vete a disfrutar de la Itaca celestial. a agost 03, 2022 | 09:51
   Pobre gilipollas, deja de decir tonterías y vete a disfrutar de la Itaca celestial. agost 03, 2022 | 09:51
   El 1-O fue una charlotada; reconocida y confirmada por los observadores internacionales que pago la Generalitat ; el reconocimiento de las democrácias mundiales fue espectacular; repito deja de decir gilipolleces, ( creo que no serás un deficiente mental, si es asi te pido perdón).
 12. Icona del comentari de: Ferran a agost 02, 2022 | 21:02
  Ferran agost 02, 2022 | 21:02
  Pero cómo va a poner las urnas, si todas las encuestas son falsas...
 13. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a agost 02, 2022 | 22:22
  Luisnomeacuerdo agost 02, 2022 | 22:22
  Se me pone gorda solo de oír a milhaus diciendo sus tonterias de aprendiz de fascistilla independentista. Más desobediencia más 155 plus forte, y lo sabéis.
 14. Icona del comentari de: Erc, nines i ninots a agost 02, 2022 | 23:16
  Erc, nines i ninots agost 02, 2022 | 23:16
  El ninot del junqueras, cada dia més ninot
 15. Icona del comentari de: Xinxa Supersònica a agost 03, 2022 | 03:05
  Xinxa Supersònica agost 03, 2022 | 03:05
  Només "enganyes" als qui cobren del borbó.
 16. Icona del comentari de: Curiós a agost 03, 2022 | 03:09
  Curiós agost 03, 2022 | 03:09
  A la Fiscafina, Ibex35, Guardia Civil i Policia Nacional Escañola els la suen les urnes, mitxa merda, i ho saps, i els catalans ho sabem.
 17. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a agost 03, 2022 | 10:18
  uno que vive en Tabarnia agost 03, 2022 | 10:18
  no hi ha com ser un pobre home
 18. Icona del comentari de: Esturat a agost 03, 2022 | 11:38
  Esturat agost 03, 2022 | 11:38
  El pitet de les babaies del ninot aragonès , acaba d’acceptar a la tauleta del parxís, que s’ha de reformar la constitució garrunyola per fer un referèndum. I a la primera que l’hi posen el micro, al pitet, va i babeija com un lletonet. Això no es un MHP .
 19. Icona del comentari de: Angelblau a agost 03, 2022 | 11:38
  Angelblau agost 03, 2022 | 11:38
  Esquerra RENEGADA de Catalunya
 20. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 03, 2022 | 12:40
  Doctor Strangelove agost 03, 2022 | 12:40
  Ja veuras baturrito el que diran les urnes a les properes eleccions a la Generalitat, no ho saps? Doncs t'ho dic: Illa, Illa maravilla! I vosaltres haureu de pactar amb el PSC. L'altra gran noticia és la patacada que és fotran Junts X la pasta! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa