El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol accelera per solucionar l’avaria a l’R2 abans del 28-M

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que l’avaria al quadre de senyals de Gavà que afecta l’R2 sud quedarà solucionada “a tot estirar” el diumenge 21 de maig, una setmana abans de les eleccions municipals. En una entrevista a SER Catalunya, Sánchez, molt pressionada pel cúmul d’incidències que afecten Rodalies, ha promès que la línia quedarà normalitzada abans de 10 dies. “Assumeixo compromís que a finals de la setmana que ve, el diumenge, restablirem el servei”, ha dit. 

Si les previsions del govern espanyol es compleixen, l’avaria haurà quedat solucionada en poc menys de tres setmanes, el temps mínim que havia estimat Adif. El gestor d’infraestructures ferroviàries va dir el passat 2 de maig que la incidència en l’enclavament de Gavà era “greu” i preveia entre “tres i quatre setmanes” de feina, una estimació que situava l’horitzó de la reparació en plena recta de final de les municipals o fins i tot més enllà.

Sánchez carrega contra la campanya d’ERC per reprovar la seva gestió

Sánchez ha mostrat el seu enuig amb ERC, a qui ha acusat “d’electoralisme” per iniciar una campanya de pressió contra ella. Els republicans, amb l’ajuda del PP, el PNB i Junts, han aconseguit reprovar la ministra de Transports al Senat i al Congrés per la mala gestió de Rodalies. L’exalcaldessa de Gavà considera que els republicans estan “molt nerviosos” perquè les enquestes no els donen bons resultats a les municipals i els ha retret que s’hagin aliat amb el PP, responsable “d’una dècada de desinversió” a Rodalies.

Un comboi ple de passatgers a l'estació de Castelldefels aquest dimarts a causa de la incidència a l'R2 sud de Rodalies Catalunya | ACN (Àlex Recolons)
Un comboi ple de passatgers a l’estació de Castelldefels a causa de la incidència a l’R2 sud de Rodalies Catalunya / ACN

“Em sembla una ofensa pels catalans i les catalanes que van partir una dècada de desinversió”, ha dit. “Quan arriba un govern compromès que inverteix més que mai, ERC, que està molt nerviós perquè no té un altre projecte ni programa, i no sap explicar el caos a les oposicions, utilitza aquest tema com a arma electoral i pactant amb el PP, responsable de la situació”. El govern espanyol recorre habitualment a la pluja de milions que ha promès invertir a Catalunya per intentar desmarcar-se de la històrica baixa execució pressupostària. 

L’embolic de Sánchez amb les inspeccions de Consum a Renfe

La ministra de Transports també ha criticat l’expedient sancionador obert per l’Agència Catalana de Consum contra Renfe. Sánchez s’ha embolicat amb qui ha de retre comptes pel deficient servei de Renfe a l’hora de gestionar les afectacions causades al servei per l’avaria a l’R2 sud. Segons la dirigent socialista no té sentit que Consum investigui Renfe perquè el “titular del servei és la mateix Generalitat i, per tant, és la Generalitat qui ha de garantir un servei adequat per als ciutadans”. 

Sánchez ha obviat que l’Agència Catalana de Consum està adscrita al Departament d’Empresa de la Generalitat i que, amb les inspeccions que ha fet a diverses estacions, l’ens volia comprovar si Renfe prestava el servei pel qual cobra, cosa que segons Consum no és així i per això podria multar la companyia amb un import de fins a un milió d’euros. “Nosaltres oferirem tota la informació a l’Agència Catalana del Consum, però té traca que no demani la informació al titular del servei, que és la mateixa Generalitat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a maig 12, 2023 | 10:28
    fat boy maig 12, 2023 | 10:28
    El 21 de maig de quin any?.
    • Icona del comentari de: Un estat independent a maig 12, 2023 | 13:03
      Un estat independent maig 12, 2023 | 13:03
      Ens cal l'autonomia de Portugal i l'empresa Comboios de Portugal, ve-t'ho aquí.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 12, 2023 | 11:05
    Pere Llimonera i Citronell maig 12, 2023 | 11:05
    Ja hi han enviat Pepe Gotera i Otilio. España és asín.
  3. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a maig 12, 2023 | 11:21
    I n d e p e n d è n c i a maig 12, 2023 | 11:21
    Allò que hem d'accelerar és la independència. Ara a més a més de tots els arguments que hi ha i ja s'han descrit a bastament, s'hi ha d'afegir que necessitem la independència política respecte a Madrid per dignitat.
  4. Icona del comentari de: Pere a maig 12, 2023 | 11:31
    Pere maig 12, 2023 | 11:31
    Un estat independent com a subjecte de Dret Internacional ha de reunir els següents requisits : Població permanent; Territori determinat; Govern; Capacitat d’entrar en relacions amb altres estats. L’existència política d'un estat és independent del reconeixement pels altres estats. Fins i tot abans de ser reconegut el nou estat té dret a defensar la seva integritat i independència, contribuir a la seva conservació i prosperitat, i doncs, d’organitzar-se de la millor forma que ho consideri, legislar sobre els seus interessos, administrar els seus serveis, i determinar la jurisdicció i competència dels seus tribunals. Cal anar per feina.
  5. Icona del comentari de: Pixapins a maig 12, 2023 | 11:45
    Pixapins maig 12, 2023 | 11:45
    Com hi han eleccions es donen pressa aquests merdetes
    • Icona del comentari de: Anna a maig 12, 2023 | 16:43
      Anna maig 12, 2023 | 16:43
      El desgavell dels trens de Renfe / Adif, no s'arregla amb unes eleccions. Si l'estat espanyol no inverteix de fa dècades als trens que té sota la seva competència i responsabilitat al nostre país, és lògic que entre altres els trajectes entre Barcelona i Tortosa -L'Aldea i entre Barcelona i Puigcerdà triguin més en arribar a destinació que fa trenta anys i que hi hagi avaries a tota la xarxa d'Adif cada dos per tres.
  6. Icona del comentari de: PROU IMPOSTOS per forrar burres a maig 12, 2023 | 11:49
    PROU IMPOSTOS per forrar burres maig 12, 2023 | 11:49
    Paguem impostos per forrar ministres que no valen un euro. Nena marxa a casa, desastre humà. GOBIERNO DE ESPAÑA, ESTERCOLERO SANCHEZ el charlatan demencial. I tot gràcies a ERC, secta de traficants de nomines a inutils, ineptes i junqueretes
  7. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a maig 12, 2023 | 12:40
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya maig 12, 2023 | 12:40
    Si et vols estalviar la xarnegada merdosa: “Su privacidad es importante para noso....”, etc en les seccions d’aquest digital com MónPeneta, MónBarcenyola o MónEsPorc, passat a Vilaweb
  8. Icona del comentari de: adolf a maig 12, 2023 | 12:41
    adolf maig 12, 2023 | 12:41
    Davant del desgavell de Rodalies el Govern de la Generalitat ha decidit anul.lar totes les catenàries i reintroduir la màquina de vapor Mikado ja que no te averies i tarda el mateix, també està valorant introduir les diligencies del Far West, es mes sostenible, no produeix emissions, no son vulnerables i tenen una velocitat mitjana igual. Però igualment que la Mikado Renfe no la va poder construir i la van portar de Anglaterra, ara també la portaran i les diligències les portaran del territori situat al Oest del riu Pecos a Nou Mèxic. També les diligencies se utilitzaran per traslladar viatgers quant les locomotores es quedin sense carbó i aniran tirades per quatre matxos. El govern invertirà en carbó, llenya i ferratge, també es construiran fondes i salons prop de les vies per fer nit ja que el trajecte Barcelona-Montcada pot durar varis dies i amb aquestes mesures quedarà Rodalies solucionat.
    • Icona del comentari de: A l'Adolfet a maig 12, 2023 | 16:46
      A l'Adolfet maig 12, 2023 | 16:46
      Nen pregunta-li al teu papà de qui son competència i qui en té la responsabilitat del funcionament i manteniment dels trens que no pertanyen als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
  9. Icona del comentari de: Manel a maig 12, 2023 | 16:41
    Manel maig 12, 2023 | 16:41
    PSC i PSOE assumint que fins i tot la gent menys conscient pot arribar a la deducció de que si, que el problema de Catalunya és España.
  10. Icona del comentari de: Benet a maig 12, 2023 | 17:40
    Benet maig 12, 2023 | 17:40
    Ara tot d'una la pressió és per als treballadors d'Adif, empresa que abans era de Renfe (creada el 1941) i que la Unió Europea va fer separar l'any 2005 entre l'empresa operadora de trens (Renfe Operadora) i empresa que s'ocupa del manteniment i de la infraestructura (Adif).
  11. Icona del comentari de: Ricard A a maig 12, 2023 | 17:44
    Ricard A maig 12, 2023 | 17:44
    Traspàs de competències de Renfe i d'Adif a la Generalitat de Catalunya i canvi de les vies a l'amplada europea (1435mm). Això és el què ens cal.
  12. Icona del comentari de: adolf a maig 13, 2023 | 12:42
    adolf maig 13, 2023 | 12:42
    I que ha fet ERC amb els seus vots decissius a Madrid perque ens passin Rodalies, doncs RES, els hi pots molt mes la seva ideologia esquerrana que el interés de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa