El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cs no es presenta al 23-J i està més a prop de desaparèixer

Cs ha anunciat que no es presentarà a les eleccions estatals del 23 de juliol i està més a prop de desaparèixer. El Comitè Nacional, que s’havia reunit d’urgència aquest matí, ha votat dividit i ha optat per no exposar-se a una nova patacada. La formació taronja no ha aconseguit entrar a cap parlament autonòmic i ha perdut 2.400 regidors a les eleccions del 28-M. El secretari general del partit, Adrián Vázquez, ha explicat que Cs no renuncia a concórrer a les eleccions europees, previstes per al 2024, però hi ha molta incertesa al voltant del futur projecte de la formació.

Les reaccions a l’anunci de Cs no s’han fet esperar. El més efusiu ha estat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha agraït a la formació taronja que no es presenti a les eleccions del 23-J perquè així no es “perdran” vots clau que permetrien fer fora Pedro Sánchez de la Moncloa. Feijóo no ha esperat ni un segon a interpel·lar els votants del partit, a qui ha dit que la “casa reformista” del PP “sempre serà casa seva”. Així ho ha dit després de la reunió de la Junta Directiva Nacional dels populars, que han celebrat la victòria rotunda a les eleccions del 28-M.

La candidata de Cs a la Comunitat de Madrid, Aruca Gómez, i el secretari general del partit, Adrián Vázquez / Europa Press

La patacada de Cs a les municipals i autonòmiques ha estat sonada. A banda de no entrar a cap parlament regional, ni la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, ni la portaveu nacional del partit, Patricia Guasp, que aspirava a revalidar el seu escó al parlament de les Illes Balears, han pogut conservar el seu escó. El Comitè Nacional de Cs està format per una trentena d’alts càrrecs del partit, entre el quals hi ha la mateixa Villacís i Inés Arrimadas. Tot i l’encès debat sobre el futur de la formació, la direcció ampliada del partit ha decidit no presentar-se a les eleccions i, de retruc, certificar el projecte polític que ja no tenia cap tipus d’influència ni a la política espanyola ni a la catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Han d'acabar en la misèria a maig 30, 2023 | 16:44
    Han d'acabar en la misèria maig 30, 2023 | 16:44
    me n'alegro molt, ja era hora, tot i que la feina bruta que han fet, a calat força. El seu adn feixista, de la destrucció de Catalunya, el català i la democràcia, s'ha extès, però qui ocupa el seu lloc tampoc, aconseguirà acabar la feina
  2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 30, 2023 | 16:55
    Veterà antifranquista. maig 30, 2023 | 16:55
    No hi guanyarem pas gaire ja que els membres de C's s'integraran a d'altres partits feixistes. Però és un gaudi veure com s'enfonsa el partit d'aquests repugnants feixistes.
  3. Icona del comentari de: Catalunya sempre a maig 30, 2023 | 17:52
    Catalunya sempre maig 30, 2023 | 17:52
    Quin mal que ha fet aquest partit a Catalunya, només va ser creat per ensorrar i destruir tot el que significa català, a tots els del partit els hauria de caure la cara de vergonya, per tot el que han fet durant aquest temps, la bilis que portaven a dins, les cares de dolenteria, les seves llengües de serps viperines i tot el terror que amb la seva presencia buscaven enfrontar a tothom, bon vent, i els que aquí no se sentin bé, que marxin cap a un altre lloc que a Catalunya no volem gent que no estimi la nostra estimada terra, que és de respecte, acollida, i plena de valors que aquesta gent, no n'han tingut mai.
  4. Icona del comentari de: josep a maig 30, 2023 | 19:12
    josep maig 30, 2023 | 19:12
    afusellats o agarrotats, lo que sigui per exterminar-los
  5. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 30, 2023 | 20:03
    Gonzalo maig 30, 2023 | 20:03
    Coño! Con la de años que he estao votandoles, coño! Yo pensaba que eran la salvación de Ejpaña. Eso me dijeron. Pero bueno, ahora soy de Vox, estoy muy ilusionado, viva la España cañí
  6. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a maig 31, 2023 | 13:24
    uno que vive en Tabarnia maig 31, 2023 | 13:24
    ara a repertirse el que hi ha a caixa, i les deutes deixades als bancs que passin nota als seus clients per aixugar.la, la primera part dite per el mateix Carlos del Bal, la segona dite per el "Sr" Oliu
  7. Icona del comentari de: Ja soc aquí! a maig 31, 2023 | 14:07
    Ja soc aquí! maig 31, 2023 | 14:07
    Va començar com una colla d'esquena a Catalunya, formada bàsicament per ressentits, i acaba com una colla de trepes frustats. Un cul-de-sac anticatalà, fornit pel pitjor de cada casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa