ERC i la CUP exploren un canvi “profund” al cos de Mossos

Les formacions obren les "vies de negociació" i s'emplacen a seguir treballant els propers dies

ERC i la CUP han iniciat “un reball conjunt per impulsar un pla de xoc que permeti “virar en 180 graus l’estratègia antirepressiva del país”, Així ho han anunciat les dues formacions, que s’han tornat a reunir en el marc de les negociacions per a la formació d’un govern, i després d’una setmana d’enfrontaments entre Mossos i manifestants en les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél. ERC ha explicat que a la trobada també s’ha aprofundit en les polítiques socials i nacionals que cal impulsar la propera legislatura i que s’han obert les “vies de negociació”. Les dues formacions han avançat en les mesures que el proper Govern haurà de prendre de forma “imminent” per pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19. En la mateixa línia, la CUP ha informat que s’ha avançat en l’”anàlisi i concreció” de l’agenda social i nacional de la propera legislatura per tal d’encetar un “nou cicle polític i assegurar un canvi de dinàmica”. També han tractat el compromís antifeixista per l’entrada de Vox al Parlament. ERC i la CUP s’han emplaçat a seguir treballant en una reunió durant els propers dies.

Sobre la gestió de l’entrada de Vox al Parlament, els anticapitalistes han dit que s’ha acordat la promoció conjunta d’un Pacte Nacional Antifeixista (PNA) que englobi al conjunt d’organitzacions feministes, antifeixistes i antiracistes i que estableixi un codi deontològic pels representants polítiques que subscriguin el pacte.

De fet, la gestió de la Brimo durant aquests dies d’aldarulls en diferents punts del país s’ha convertit en un dels temes principals de les negociacions, fins al punt que la conselleria d’Interior és en el punt de mira. Qui la gestionarà? A més, la CUP ha exigit la dimissió del conseller Miquel Sàmper, i Junts reconeix que cal un canvi de model policial.

Comentaris

  Ara la Cup sense por 24/02/2021 9:05 am
  Suposo que Erc donarà Interior i Presidència del Parlament a la Cup. Passarien de reclamar continuament a decidir i donar la cara. Han doblat vots en prometre que entrarien al govern. Laura Borràs deixa'ls fer. No hi ha res millor que un jove que assumeix que s'ha d'implicar.
  Suposicions 23/02/2021 8:12 pm
  Suposo que ERc i CuP saben que els Mossos obeeixen a la injustícia espanyola.
  Resposta al prepotent 23/02/2021 5:53 pm
  Senyor Mosso, Prengui vostè exemple de la ex-caporal dels Mossos Inma Alcorea que ha passat de ser Mosso a buscar feina als McDonalds, vostè és un funcionari al servei de la Generalitat i haurà d´obeir les ordres li agradin o no.
   Un mosso 23/02/2021 6:22 pm
   No t'equivoquis hiperventilat, els mossos obeïm la llei i el marc legal actual passa per la Constitució i la resta de lleis de l'Estat espanyol i de la Comunitat Autonòmica de Catalunya. Si et penses que obeïm ordres il·legals d'algun govern és que no tens ni idea del que és la policia. Per cert, no conec a aquesta companya però sí sé que està cobrant cada mes una nòmina que és molt més elevada que el sou d'un treballador del McDonalds (amb tots els respectes per als treballadors dels fast-food).
    Resposta al prepotent 23/02/2021 9:49 pm
    Durant el referendúm de l´u d´Octubre ja és va veure clar que heu d´obeir ordres us agradi o no. Si el que dius fos veritat s´hauria intervingut, però no és va donar l´ordre i tú vas haver d´obeïr, funciona així.
    Moi 23/02/2021 6:40 pm
    Al Mossito. A veure cul de lloguer, que jo sapiga tu cobres cada mes per que jo pago impostos. Ser un gos d 'un estat feixista i delinquent no deu ser obligatori. Per molt que portis placa quant insultes a un ciutadà no ets mes que una purria. Ah i aixo de que l'estat te el monopoli de la força, be tu prova de tocarme els ous i veurem si no vas a l'hospital.
     En fi 23/02/2021 8:28 pm
     Al payaso indepe infraventilat, tu segur q com un catala ari i valent et vas ficar davant dels ataca terroristes islamistes a defendre els ciutadans del teu pais.... A no q tu corries com una rata a amagar,te deixant q els mossos es juguesin la vida per salvar la teva i la de la teva familia.. q poca memoria teniu, ets una rata q davant d,un mosso et fas caquetes a sobre
     Un mosso 23/02/2021 7:33 pm
     A veure monguer, que ets un monguer. Tu no pagues ni el paper higiènic que faig servir quan cago. Va ves a preparar la performance de l'11 de setembre que només serviu per això. Per cert, aneu perdent els ulls cada dos per tres, a veure si vigileu una mica, golosona que ets una golosona.
  Ramon 23/02/2021 5:28 pm
  A sota n'hi ha un que reclama fer-li "bullying" a Vox. Deu ser espanyolista.
  LLARENA dPENA 23/02/2021 5:24 pm
  M'ho puc creure de la CUP. D'en EAC (Esquerra Autonmista), res. Ahir, el Maño, l'Aragonés, ja va dir que " tots els servidors públics" feien una feina fantàstica per que els Mossos no s'emprenyessin, i jo no diré el contrari peró, no va tenir les pilotes que el moment requereix per denunciar el miserable maltractament que els BRIMO i ARROS, apliquen als manifestants d'aquesta setmana passada o fins i tot desde fa molt de temps, especialment durant el periode en actiu del pitjor ministre d'interior que la GENE ha tingut mai, en Buc. Malhauradament tot i que sembli díficil de superar, en Samper porta la directa posada per fer-ho eencara pitjor que en Buc només en els quatre dies que porta en el càrrec.
  Un mosso 23/02/2021 4:44 pm
  Fa 30 anys que sóc mosso i ni aquest govern ni cap altre podrà canviar el que som: forces i cossos de seguretat de l'Estat. Apliquem la llei i ho seguirem fent, si no us agraden les lleis les canvieu!!!
  35
  79
  Respon
  BULLYING a VOX 23/02/2021 4:35 pm
  Amb els de VOX, tot el parlament els haurieu de fer BULLYING, que parlin quant els toqui, pèro que ningu els fes cas, ni repliques ni res, com si no i fosin... seria la millor estretegia contra aquest fdp.

Nou comentari