ERC adverteix la Moncloa que ara per ara no donaria suport la Llei de memòria democràtica

Rufián diu que els republicans facilitaran la tramitació perquè volen debat, però el text actual "no té l'aval" d'ERC

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha advertit el govern espanyol que ara per ara no té el suport de la seva formació a la Llei de memòria democràtica que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres. Segons Rufián, la llei “es queda curta” perquè malgrat que conté “avenços” no restaura drets.

“No n’hi ha prou amb aixecar fosses, cal retornar el patrimoni moral i econòmic a les famílies republicanes represaliades pel franquisme”, ha dit, començant per declarar el règim franquista “d’il·legal”. “Les sentències han de ser declarades il·legals i compensar les famílies, i després hi ha d’haver un banc d’ADN real”, ha sentenciat.En roda de premsa al Congrés, Rufián ha reclamat al PSOE que adopti una posició valenta sobre la qüestió. “La dreta no vol passat, perquè l’avergonyeix, però l’esquerra no s’hauria d’apuntar a això”.

En tot cas Rufián ha afirmat que la seva formació “facilitarà” la tramitació parlamentària perquè vol “debat” i poder presentar les seves propostes al Congrés dels Diputats, “però avui en dia no li podem donar suport”.

Nou comentari