ERC a Junts: “No hi ha cap escull insalvable, ens en sortirem”

Els republicans creuen que la reformulació del Consell per la República obre la porta a accelerar l’acord

El president dels republicans al Parlament, Sergi Sabrià, ha estat el responsable de fixar la posició d’ERC per als propers dies, o setmanes, en què es mantindran les negociacions amb JxCAT per tancar un acord. “No havent-hi alternativa, es fa més difícil d’entendre que avui Pere Aragonès no sigui investit. És responsabilitat de tot l’independentisme no malmetre els resultats del 14F i fer un Govern el més aviat possible. Fem-ho possible. La d’avui ha de ser la darrera oportunitat que perdem. La nova Generalitat republicana és tan desitjada com inevitable”, ha dit Sabrià, que ha recordar que ERC va investir Artur Mas i Carles Puigdemont “per responsabilitat”, i veu inevitable ara l’entesa “sobretot en plena emergència sanitària, econòmica i repressiva. Si ERC ha investit tantes vegades un president del seu espai, també ha de ser possible a la inversa”.

Sabrià ha alertat que l’abstenció de Junts fa que el país “segueixi en stand by i arrenca un compte enrere que per a nosaltres és absolutament innecessari. Ara no té cap sentit mantenir el país en una situació de provisionalitat, ens cal una estratègia compartida perquè quan anem a la una és quan avancem”, ha dit el portaveu republicà.

Auditori del Parlament, que acull la sessió d’investidura de Pere Aragonès

I ha estat més concret en assegurar que “no hi ha cap escull insalvable”, deixant clar que ERC “treballarem fins arribar a l’acord que aquest país necessita. I si tots coincidim que cal reformar el Consell per la República, on tenim ara l’atzucac? Un escull que desapareix, i amb això estem tots molt a prop de la resolució”. És per això que ERC demana “responsabilitat” a Junts per no esgotar el temps.

“No hi ha temps per perdre, i qui el perdi ho haurà d’explicar molt bé. Els prometo que no és perquè ERC no ho hagi intentat. És el moment de posar-nos d’acord per un govern socialment just i independentista. I cada dia que no ho fem ens allunyem de la ciutadania. I és una llàstima perquè ens haurem d’entendre. Estem segurs que ens en sortirem, qui no voldria que sortís bé?”, ha conclòs Sergi Sabrià.

Comentaris

  Mala peça al teler 30/03/2021 3:51 pm
  Aneu en compte, que Puigdemont actua embogit per la derrota electoral i per banyes. Els seus deliris el duen a fer mal, i no és capaç de raonar ni de dialogar raonadament. Els de JxCAT han de suportar estoicament el seu despotisme.
   illa que tal? 30/03/2021 6:10 pm
   bruja o loca, i espanyola
  Observador 30/03/2021 3:27 pm
  Ah, no?. Doncs, si n'hi haguèssin ja faria molt que us en hauríeu anat al fons.
  Observador 30/03/2021 3:27 pm
  Ah, no?. Doncs, si n'hi haguèssin ja faria molt que us en hauríeu anat al fons.
  jg 30/03/2021 3:27 pm
  o sea que todo es un teatrillo.....
  Observador 30/03/2021 2:50 pm
  M'agradaria veure-ho. Però en dubto moltíssim
  INOCENT 30/03/2021 2:35 pm
  Aneu a pendre el pel a altre gent. A la manifestacio del 11 de Septembre que i aniran els de Junts, pro ben juntets. Esteu fent riure a tota la peninsula, meins als del PNV del pais vasc.

Nou comentari