El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Junta Electoral obliga la UAB a retirar un mural independentista

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha donat 72 hores a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per retirar de la plaça Cívica del campus de Bellaterra un mural independentista. Amb aquesta decisió, l’òrgan electoral dona resposta a la denúncia del col·lectiu Impulso Ciudadano i ho ha comunicat aquest dimecres al centre que, segons han confirmat fonts de la universitat a l’ACN, acatarà la decisió. És una pintada impulsada des de fa anys per col·lectius com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) o La Forja i s’hi poden llegir les paraules “independència”, “socialisme” i “feminisme”. El mural es va repintar fa unes setmanes i ha estat vandalitzat amb pintura negra.

La UAB s’ha disposat a complir amb la resolució de la JEZ aquesta mateixa tarda, però quan els operaris s’han adreçat a la plaça per esborrar el mural s’han trobat que aquest havia estat esguerrat amb esprai negre, esborrant d’aquesta manera els símbols independentistes. La universitat ha remès una consulta a l’àrbitre electoral perquè determina si continua sent necessari esborrar la pintada o ja no cal.

Impulso Ciudadano considerava que el mural i el seu contingut infringien l’article 50.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) i va presentar la denúncia contra la UAB a la JEZ el 23 d’abril demanant que es respecti “la neutralitat ideològica”. Es va admetre a tràmit el 29 d’abril i la UAB tenia 24 hores per presentar al·legacions, però finalment no ho va fer.

Al mural de la plaça Cívica de la UAB, que la JEZ ha donat 27 hores per tapar, s'hi pot llegir la paraula
Al mural de la plaça Cívica de la UAB, que la JEZ ha donat 27 hores per tapar, s’hi pot llegir la paraula “independència” | ACN (Albert Segura)

El mural independentista, objectiu dels col·lectius constitucionalistes

Aquest dimecres, la universitat ha rebut la notificació de la decisió de l’àrbitre electoral en què li ordena que retiri el mural en un termini màxim de tres dies. La UAB complirà amb aquesta exigència. La pintada de la plaça Cívica ha sigut objecte de les denúncies de col·lectius constitucionalistes en més d’una ocasió. De fet, l’octubre de 2019, en el marc de les eleccions generals que es van celebrar el 10 de novembre, l’entitat S’ha Acabat va recórrer a la Junta Electoral de Zona per intentar aconseguir que instés la UAB a tapar el mural que demana la independència de Catalunya.

Més notícies
Pintades dins la Facultat de Ciències de la UAB després de dos casos d'abús de professors a la universitat | ACN
La UAB demana canvis legals per respondre millor a casos d’abús de docents
Notícia: La UAB demana canvis legals per respondre millor a casos d’abús de docents
Comparteix
En menys d'una setmana, la universitat ha suspès dos professors per abús sexual i abús d'autoritat
La presidenta de Junts, Laura Borràs / ACN
La JEC comunica al Parlament la retirada de l’escó de Laura Borràs
Notícia: La JEC comunica al Parlament la retirada de l’escó de Laura Borràs
Comparteix
Alba Vergés convoca una Mesa extraordinària perquè el Parlament pugui presentar cautelars | L'execució de la resolució de l'òrgan judicial no serà immediata, sinó que primer el Suprem ha de rebutjar les cautelars
Accés a la plaça Cívica de la UAB
Data de publicació: dimecres 05 d’octubre del 2022, 15:01
Localització: Cerdanyola del Vallès
Autor: Albert Segura
Suspès de sou i feina 14 mesos un professor de la UAB per abús d’autoritat
Notícia: Suspès de sou i feina 14 mesos un professor de la UAB per abús d’autoritat
Comparteix
Una alumna de doctorat ha denunciat el professor per presumpte assetjament sexual
Centenars d'alumnes protesten davant la Facultat de Ciències pel cas del catedràtic condemnat per assetjament sexual a una doctoranda | Twitter SEPC UAB
Alumnes protesten a la UAB pel cas del catedràtic condemnat per assetjament
Notícia: Alumnes protesten a la UAB pel cas del catedràtic condemnat per assetjament
Comparteix
La universitat ja ha acomiadat el professor i la responsable d'Igualtat de la facultat de Ciències ha dimitit

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 17, 2023 | 17:03
    Ricard maig 17, 2023 | 17:03
    No sé si el color d'estanquera del paper de wc de casa el puc tenir. Com el vegi "impulsu racista-ciudadanu" potser l'haig de llençar. Ho faria, però acompanyat de força deposició humana.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 17, 2023 | 19:01
      Gonzalo maig 17, 2023 | 19:01
      Color de estanquera? Jajaja! Tienes menos luces que un barco pirata. Jajaja!
  2. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a maig 17, 2023 | 17:24
    Jeroni Munyós maig 17, 2023 | 17:24
    Les "autoritats" espanyoles les quals encara manen al nostre país, quan observen qualsevol cosa que segons ells pot afavorir uns vots a l'independentisme català, es posen molt nerviosos. Malauradament alguns catalans perepunyetes encara opten per l'abstenció (?!) i per criticar tots els "polítics".
  3. Icona del comentari de: Anònim a maig 17, 2023 | 21:30
    Anònim maig 17, 2023 | 21:30
    Si et vols estalviar la xarnegada merdosa: “Su privacidad es importante para noso....”, etc en les seccions d’aquest digital com MónPeneta, MónBarcenyola o MónEsPorc, passat a Vilaweb

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa