El TSJC convoca les eleccions el 14-F

Els magistrats entenen que el risc de salut pública està controlat

La Sala contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit, finalment, que les eleccions al Parlament de Catalunya siguin el 14-F. En una resolució dictada aquest divendres, els magistrats seguint la línia apuntada en la interlocutòria d’ara fa una setmana consideren que cal preservar el dret democràtic fonamental com és el vot i que, els poders públics, ja estan alertats de la pandèmia des de fa mesos. El Tribunal considerava que la presidència de la Generalitat no pot continuar vacant i entèn que està garantida la salut pública en el dispositiu que ha preparat el Govern.

En tot cas, i amb caràcter d’urgència, els magistrats de la sala Cinquena s’han reunit aquest migdia per deliberar un cop rebuts els escrits de totes les parts, i per majoria, ha acordat anul·lar el decret que suspenia les eleccions convocades per al 14 de febrer. Estima així el recurs interposat i, per tant, les eleccions al Parlament de Catalunya se celebraran en la data inicialment fixada pel convocant, és a dir, 14 de febrer 2021.

El tribunal avança així el sentit de la seva resolució que es dictarà i notificarà el proper dilluns 1 de febrer. El tribunal també ha anunciat a través d’un comunicat que “farà expressa menció a la bona fe processal de les parts donat que, la seva agilitat en la presentació d’escrits, ha permès arribar a una resolució en la major brevetat de temps“.

La sentència, que es notificarà el proper dilluns, admet recurs davant la sala contenciosa del Tribunal Suprem. Aquest recurs, en cas d’interposar-se, no seria suspensiu de l’execució de la decisió adoptada. És a dir, no afectaria al manteniment de la convocatòria electoral per al 14 de febrer.

Més informació en breu

Comentaris

  Ramon 29/01/2021 7:44 pm
  Jo veig claríssima la tupinada en el vot per correu. Potser no seria com ho han fet a Amèrica per fúmer fora Trump, perquè aquí hi ha més control d'identitat, però la figura del sicari sociata anant pis tavernari per pis tavernari recorda la figura dels recaptadors d'alguns estats americans. Aquí, el sicariam sociata pot mobilitzar i "orientar" així la participació en zones de vot sucursalista (segur que no ho faran a Amer o Banyoles!). De fet ja hi ha notícies que ho estan fent amb l'excusa de la pandèmia. S'ofereixen a fer-los-ho tot. A donar-los-ho mastegat. Faran votar fins a "l'agüelo" que mai no votava. I jo no ho sé, si en el "servei" s'hi inclou l'oferta de ja encarregar-se el propi sicari sociata de la tramesa de l'envelop amb el vot i... De la màfia sociata no es pot descartar d'antuvi cap indecència.
  Tripartit no, gràcies 29/01/2021 7:29 pm
  Doncs si el TSJCPPSOEVOC'S, amb menyspreu absolut per la nostra salut, ens fa votar el 14-F perquè es pensa que així votarem PSC's, ja sabem a qui no hem de votar. Sabem a qui no hem de votar, ara ens cal decidir a qui votar. Si pensem una mica quin és el polític més odiat del TSJCPPSOEVOC'S, de seguida tindrem clar quina llista hem de votar
  L'OBSERVADOR ASTORAT 29/01/2021 5:59 pm
  Aquesta "maniobra planificada" pel "Deep State Ñ", mitjançant les seves "sucursals" del TSJC i de la Junta Electoral , de ben segur que se'ls hi convertirà en un "tret que els hi sortirà per la culata". A LES URNES, CATALANS !!!!!!
  Abril Pasqual 29/01/2021 5:52 pm
  No ho puc entendre. Els metges i investigadors sanitaris es posen les mans al cap mentre el tribunal, per recurs de quatre arreplegats, les deixa pel 14 F, tot i les previsions negatives. Resulta contradictori veure l'esforç del govern per comunicar seguretat quan els entesos ho veuen tan malament. Algú ens vol molt de mal.
  Ramon 29/01/2021 4:37 pm
  Els sociates faran tupinada. O millor dit, en faran més que mai. Segur que el que ha passat a Amèrica els ha alliçonat. Els ha donat idees.
  Ricard 29/01/2021 4:20 pm
  Afortunadament els castellans saben corregir als patosos dels catalans quan convoquem eleccions amb decrets mal fets. Els mateixos castellans són molt experts, i saben veure l'expertesa de bascos i gallecs quan fan els seus decrets. Quina sort que els castellans ens tutelin. Per cert si hi ha més morts per covid 19 els és igual. Tot per la Gran Castella, una, grande i llibre.
  No hi toquen 29/01/2021 3:54 pm
  A tota aquesta mala gent, que va impugnar les eleccions, més els de la injustícia, i evidentment el miguel izeta, a veure si quan van a votar, se'ls hi insereix el covid en la seva urna particular
  almogaver 29/01/2021 3:43 pm
  TITELLES DEL GOVERN ESPANYOL. SI HI HA UN INCREMENT DE CASOS DE AFECTATS DEL COVID 19 PER CULPA DE LES ELECCIONS , POTSER ENS HAUREIEM DE PLANTEJAR DE POSAR-LIS UNA QUERRELLA PER HOMICIDI PREMEDITAT
  uno que vive en Tabarnia 29/01/2021 3:23 pm
  els magistrats entenen, fan gracia ara apart de jutges son mitg metges, bruixots i "curanderos", be si despres els contagis van a l,alça ja sabeu, els senyors jutges votan una resolucio la cual obliga a cometre un delicta contra la salut publica, que esperere-ho anar en contra d,ells! per obligacio de delinquir, o be com sempre al pais bananero de Ñ, els jutges no els poden jutgar?
  Justicia psoe, indignitat i mort dels catalans 29/01/2021 3:15 pm
  TSJC delegacio del PSOE.SANCHEZ, tancament ja. . Que voti barrientis y eus españoles, coño por la gracia del dios de franco.omella. a Matar per españaaaaaaa
  GAVANENC 29/01/2021 2:26 pm
  Aquesta penya de cabrons, que els importa una merda la pandemia, la gent i els morts, ja han complert amb el que voilian els sociates... Quina democracia mes merdosa
  Si algú es contagia... 29/01/2021 2:22 pm
  ...ho ha d'agrair al pallasso Torra, per no haver convocat eleccions quan ho va anunciar, i va tenir mesos per fer-ho.
  29
  21
  Respon
  Maria 29/01/2021 2:19 pm
  Si vaig a votar i em contagio de Covid, puc posar una querella criminal al Tribunal de Justícia de Catalunya?
  falco 29/01/2021 2:17 pm
  Han pARLAT ELS MAGISTRATS. paraula de Deu. Han decidit els magistrqts que la pandemia esta controlada praula de Deu. Per si no ho sdabiem, ignorants de tots nsaltres, aquests tribunals estan tocats per la ma del esperit sant i sonla maxima sabiessa amb tot . Ala ahi lo dejo
  Ramon 29/01/2021 2:10 pm
  Les del Barça en canvi eren massa risc.

Nou comentari