El Suprem anul·la el decret de les eleccions a les cambres de comerç

Joan canadell: "El suprem quan no li agrada el resultat de les votacions, les tomba o les canvia"

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència segons la qual el decret del Govern que va regular les eleccions a les cambres de comerç catalanes el maig del 2019 és nul, segons ha informat l’agència Efe. El tribunal argumenta la nul·litat del decret per, segons els magistrats, haver-se saltat el tràmit d’informació pública. La sala contenciosa no ha admès els recursos que la Generalitat i les cambres de comerç de Catalunya van presentar contra la sentència del març del 2020, en la qual el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja declarava nul el decret que regulava el procés electoral en les entitats camerals, una resolució ara ratificada.

En el cas de la Cambra de Comerç de Barcelona, el guanyador de les eleccions va ser Joan Canadell, ara diputat de Junts per Catalunya al Parlament, que va guanyar amb majoria absoluta. Va guanyar liderant una candidatura independentista vinculada a l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), però el mes de gener passat va abandonar la presidència de la Cambra per presentar-se de la mà de JxCat a les últimes eleccions catalanes, en les que va sortir escollit diputat.

“El suprem, quan no li agrada el resultat de les votacions, les tomba o les canvia, hi ha algú que els ho posa en safata”, ha assegurat Canadell en declaracions a El Món, en conèixer la notícia. “De tota manera, el problema és de la conselleria, no pas de les cambres“, ha afegit. De fet, la normativa va ser aprovada pel departament aleshores dirigit pèr Àngels Chacón”, ha matisat. Canadell s’ha assabentat per la premsa de la resolució i ara està valorant, amb els seus excompanys de Cambra, l’abast de la sentència –si cal o no repetir les eleccions– i si hi ha possibilitat de recurs.

Aquest fet converteix en ferma la sentència del TSJC, que imposa a la Generalitat i a les cambres de comerç el pagament dels costos del procés judicial, iniciat arran d’un recurs de l’empresa Staff Pavillion que qüestionava la legalitat del procés electoral per haver-se omès el tràmit de participació ciutadana, entre altres suposades irregularitats.

“Cal recordar que és un procés iniciat l’any 2018 (abans de les eleccions) contra la Conselleria d’Empresa (a qui correspondria executar la sentència); no ho és contra la Cambra de Barcelona, el Consell General de Cambres de Catalunya ni cap candidatura. Estem a l’espera de rebre còpia de la resolució del TS. Ens hem assabentat fa no res i els advocats estan parlant. Pel que sabem no tindria afectacions sobre les eleccions celebrades el maig de 2019 però caldrà tenir tota la informació al respecte”, han assegurat des de la Cambra de Comerç de Barcelona.

En la seva sentència, el tribunal no posa en dubte el sistema de votació, però considera que el Govern va vulnerar el dret dels ciutadans a la participació, establert en la llei de transparència, sense que hi hagués “raons d’urgència”.

Comentaris

  germamarx 28/07/2021 5:15 pm
  Erreceros us pregunto: si el color de l´envernissat de taula no agrada a aquesta gent del Suprem, què fareu ?
  Doctor Strangelove 28/07/2021 5:57 pm
  Els hi direm els "trampes" als indepres. Sempre igual! Doc.
   David 28/07/2021 9:32 pm
   Espanya, que és un país extremadament independentista, com gairebé tots, és líder en trampes i subterfugis. No puc fer res més que donar-te la raó.
   uno que vive en Tabarnia 29/07/2021 10:39 am
   tu ja portes l,esquellot penjat? perque l,estupides ja no cal preguntar-te
  X2 28/07/2021 6:02 pm
  Que s`ha de fer amb la suprema merda? Suposo que llençar-la al bater ,no?
  Pako Jones Menda 28/07/2021 7:17 pm
  El TS de Usurpaña.
  Ella 29/07/2021 2:02 am
  Qui són l'empresa Staff Pavillion?
  L'OBSERVADOR ASTORAT 29/07/2021 7:31 am
  El fascismo en Ñ ocupa altos cargos en todas las Instituciones, ese es el problema. Para los fascistas, el resultado de las elecciones es ilegítimo si no las ganan. Tendría que actuar la Justicia pero también es suya.
  JORDI GUIMET 29/07/2021 9:45 am
  El maleit i esqueròs invasor sempre atacant Quan tinguem politics nets i honestos s'engegatà la República i s'acabarà la invasió
  La presa de pèl constant 29/07/2021 9:57 am
  Uns jutges llunyans consideren que aquesta vegada les eleccions no són prou democràtiques, quan hi van votar més empreses que mai. Per què quan votaven quatre gats no en deien res? Se'ls veu el plumero! I molt!

Nou comentari