El president del Suprem: “Un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d’acceptar”

Lesmes recorda que l'indult és "controlable a nivell judicial, però de forma limitada"

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha rebatut les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha avançat que tindrà en compte els valors de la “concòrdia” i no els de la “revenja” a l’hora de resoldre la qüestió dels indults. “L’indult, en el context que s’està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat“, ha dit, però “un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d’acceptar”. El Suprem s’ha pronunciat aquest dimecres en contra de concedir aquests indults.

En un fòrum judicial organitzat pel Col·legi d’Advocats de Madrid, Lesmes ha estat preguntat per les manifestacions de Sánchez, que aquest dimecres ha aprofitat la sessió de control al Congrés per insistir que el seu govern aposta per la “convivència” i la “concòrdia”, i no per la “revenja”.

El president del CGPJ ha recordat que l’indult “és una prerrogativa del poder polític en gran mesura libèrrima” que és “controlable a nivell judicial, però de forma limitada”. “L’indult, en el context que s’està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat”, però “un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d’acceptar”, ha sentenciat.

Comentaris

  Luna Barceló 27/05/2021 1:07 pm
  Una vergonya que el TS parli de que no hi ha penediment, per tant no hi pot haver indult. Volem i exigim amnistia, ja que no va ser un judici just, ni correcte en formes, ni amb ètica i moral. Han creat un halo al voltant dels catalans molt immerescut i ara volem parlar, uns de no acceptar l'indult i els altres de concòrdia, senyors de que van, de que parlen. Els pobles han de tenir llibertat per poder triar com i qui els ha de dirigir i hem deixat clar que volem comandar a ca nostra amb la nostra gent i amb les nostres lleis. AMNISTIA!
  Ricard 26/05/2021 5:29 pm
  És el mateix suprem que va informar favorablement els indults a Tejero i Armada (Armada va ser indultat). És l'avantatge de ser castellanista (si ets castellà i violent com Tejero i Armada és un detall de la història... per als castellans, esclar).
  rd 26/05/2021 3:01 pm
  es clar, sobretot si la concòrdia no t´afavoreix a tú fdp
  Espectador 26/05/2021 2:50 pm
  I no hi haurà concòrdia no ja sense indult, sinó sense amnistia. Bah, ets un jutge espanyol que el que et preocupa no és pas la concòrdia, ni els drets humans, el que et preocupa és la unitat d'Espanya i ja està. Quan el tribunal europeu us tiri a terra la vostra sentència què diràs? Però ja hauràs fet la feina
  Gaf 26/05/2021 2:07 pm
  Son inocens Asqueros
  También 26/05/2021 1:48 pm
  Una condena cuando no hay delito es difícil de aceptar.
  Damocles 26/05/2021 1:39 pm
  I un CGPJ, un TC, un TS, una AN i un Tribunal de Comptes, i perquè no, una Junta electoral, quan no hi ha concòrdia, son difícils d’acceptar aquí, una de les democràcies mes avançades del món i part de l’estranger. Ja us ho trobareu, temps al temps.
   Ricard 26/05/2021 2:34 pm
   Els castellanistes com més parlen més indignen, Santxis inclòs.
  Gonzalo 26/05/2021 1:20 pm
  Sabias palabras. Un indulto debe de ir precedido, aunque no figure en la normativa que lo regula, de un claro y expreso arrepentimiento del condenado. Y en este caso, y teniendo en cuenta que no paran de repetir que lo volverán a hacer....no hay nada más que añadir. Cumplimiento íntegro de las penas.
   ton c. 26/05/2021 3:37 pm
   concordia, segons el diccionari, de común acuerdo y entendimiento, on son?
  De Roquetes vinc 26/05/2021 1:20 pm
  I per que no hi ha concórdia? Pel vostre odi?

Nou comentari