El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP demana “complir immediatament” la sentència del TSJC sobre l’ensenyament en castellà
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra d’Educació, Isabel Celaá, a “vetllar per complir d’immediatla sentència del TSJC sobre l’ensenyament en castellà a Catalunya. En un contacte amb la premsa des de Pontons (Alt Penedès) aquest dijous al matí, Casado ha celebrat la decisió del tribunal, que avui ha estimat parcialment un recurs interposat per Educació, i ha establert un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya, tot remarcant que l’ús actual és “residual”. Casado ha insistit que l’alumnat català ha de tenir el “dret” de rebre classes en castellà i català, i també en anglès. Casado s’ha dirigit a Sánchez i Celaá per reiterar que estan “a temps” de fer complir la sentència del TSJC i “no mermar” la llibertat educativa a Catalunya i la “competitivitat” de la joventut catalana.

La sala del TSJC ha declarat l’obligació de la Generalitat d’adoptar les mesures necessàries per garantir que tots els alumnes rebin de manera “efectiva i immediata” l’ensenyament mitjançant la utilització vehicular normal de les dues llengües oficials en els percentatges que es determini, “que no podran ser inferiors al 25% en un i altre cas“.

El tribunal remarca que a més de l’assignatura de castellà, cal fer en aquest idioma una altra matèria no lingüística de caràcter troncal. Poc després el departament d’Educació ha anunciat que recorrerà al Suprem la resolució sobre el català, i defensa que la llei Celaá la deixarà sense efecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa