El PP demana als presos i exiliats que renunciïn a l’escó “per responsabilitat”

Posa l'exemple del diputat Jordi Cañas, de CS, que va plegar acusat de presumpte frau fiscal

 

El PP ha expressat “respecte absolut pels lletrats del Parlament, tot i que discrepem del seu plantejament sobre la possibilitat del diputat substitut”, en relació a la proposta dels lletrats per resoldre la situació dels presos polítics i exiliats després que el jutge Llarena hagi comunicat que els suspèn de funcions per estar acusats de rebel·lió. El diputat del PP Alejandro Fernández ha avisat que “seria un frau de llei a la interlocutòria del jutge Llarena, que ha suspès les funcions d’aquests diputats i que no poden ser exercides per una altra persona”.

 

En aquest sentit, ha remarcat que “una reforma no pot intentar solucionar ad hoc una situació processal concreta, sinó que ha de respondre a l’interès general de la cambra, i la Loreg no contempla la figura del diputat substitut, per molt que es reformi el reglament del Parlament”. És per això que considera que “no té cap sentit que una situació processal hagi de comportar que el Parlament visqui una situació surrealista, perquè el Parlament ha de regular per a tothom”. I conclou que “el que haurien de fer els diputats és renunciar per responsabilitat i que altres ocupin el seu lloc”. I ha posat l’exemple del diputat de Ciutadans Jordi Cañas, que va renunciar al seu escó després que fos imputat per presumpte frau fiscal.

 

Pel que fa a la presentació del moviment unitari republicà presentat per Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez, el PP ha alertat que el PSOE no s’adona que no hi ha canvis en l’estratègia de l’independentisme, “el separatisme segueix el full de ruta de la legislatura anterior, i no es justifiquen els canvis del PSOE perquè no hi ha cap signe de canvi en l’independentisme”.

 

Alejandro Fernández també s’ha pronunciat sobre l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs: “Hi ha hagut acusacions creuades, i quan la justícia decideixi qui va ser l’agressor i qui no, si es confirma l’agressió, tindria la nostra més absoluta repulsa i condemna”.

Nou comentari