El PP acusa el PSC “d’estar al costat dels independentistes més radicals”

Albiol creu que el partit d'Iceta "ha trencat la unitat dels constitucionalistes" , i pronostica "conseqüències greus" per a la política catalana i espanyola

 

Després de cinc hores de debat a la Mesa i a la Junta de Portaveus, s’ha acordat la suspensió del ple que havia arrencat aquest dimarts i que havia de continuar aquest dimecres a les 10h. Discrepàncies entre ERC i JxCAT sobre com s’ha de tractar la suspensió ordenada pel jutge Llarena a diputats empresonats i exiliats processats per rebel·lió han dut el president, Roger Torrent, a proposar la suspensió de la sessió a l’espera que hi pugui haver acord. Les reaccions dels partits no s’han fet esperar. Per part del PP, el president del subgrup parlamentari, Xavier García Albiol, ha denunciat un “nou episodi esperpèntic al Parlament”, perquè “és una institució singular en relació a la resta de parlaments democràtics i cada dia se supera el que havia passat anteriorment”. Albiol ha dit que avui s’ha suspès el ple “no per Llarena, ni per Espanya, sinó per la baralla entre els propis partits independentistes, i sembla que com que el PSOE li posa les coses més fàcils i ja no tenen un enemic exterior com era el PP, que els plantava cara, necessiten seguir barallant-se entre ells”.

 

El PP considera que, al marge de la situació, que és “absolutament inadmissible en democràcia”, “l’actitud del PSC” marca un abans i un després. Albiol ha relatat que “una de les grans virtuts que tenien els partits constitucionalistes era anar tots a la una, que ens van permetre superar situacions lamentables, però avui s’ha demostrat que quan ja no governa el PP i governa Sánchez, el PSC torna a la situació de fa anys, quan es posicionava al costat dels independentistes”. I és que Albiol acusa el PSC de “votar amb els diputats del PDeCAT”, un fet al seu entendre “molt greu, perquè en un tema important es trenca la unitat dels constitucionalistes, i confirma les nostres sospites de submissió del PSC davant dels independentistes, que els van donar els vots de la moció de censura”. Segons Albiol, “el PSC s’ha posicionat al costat de l’independentisme més radical, del senyor Puigdemont”, i aquest és al seu parer, “el fet més greu que hem viscut avui, amb efectes per al futur de la política espanyola i catalana”.

Nou comentari