El jutge deixa Villarejo en llibertat

El jutge accepta la petició de la fiscalia

El comissari jubilat ha de deixar la presó després de complir gairebé 4 anys de presó preventiva. Segons el seu advocat, en declaracions a El Món, Villarejo, “s’havia de deixar lliure després de la reoslució de la Sala Quarta del mateix tribunal que ahir va ratificar la llibertat per una altra causa intructora”.

En la interlocutòria, el jutge Manuel Garcia Castellón, accepta la petició de la Fiscalia Anticorrupció, en el cas de l’anomenada Operació Tàndem, per la qual es troba a la presó des del 5 de novembre de 2017. L’instructor imposa a Villarejo unes mesures cautelars que consisteixen en compareixences diàries davant el jutjat corresponent al seu domicili, la retirada dl passaport amb requeriment exprés de prohibició d’obtenir un de nou, la prohibició de sortida del territori i l’obligació de comunicar al jutjat d’instrucció 6 qualsevol canvi de domicili o residència.

L’escrit del jutge recull les últimes resolucions de la Secció Quarta de la Sala Penal que va acordar la llibertat de l’excomissari en les peces 2, 3 i 6, així com l’acumulació de les mateixes i en les que la Sala manifesta la impossibilitat d’assenyalar el judici amb anterioritat a el 3 de novembre de 2021, data en la qual es compliria el màxim legal de presó preventiva de quatre anys.

Per altra banda, l’advocat del comissari havia registrat quest matí un escrit reclamant la llibertat del seu client, no només per la decisió de l’altra sala, sinó per “ser un home d’honor que sempre ha afrontat els seus compromisos i obligacions com a servidor públic amb  serveis molt rellevants a Espanya i a la seva seguretat que li han fet creditor, entre altres distincions i reconeixements, de tres creus a l’mèrit policial”. 

Comentaris

  Cal dir-ho 03/03/2021 6:12 pm
  L'home espanyol que ho enregistrava tot. Durant aquests anys li deuen haver destruït l'arxiu d'enregistraments de veu o en té còpies protegides ? Aquesta seria, en principi, la qüestió de tot plegat.
  Gonzalo 03/03/2021 2:19 pm
  Es que 4 años de prisión preventiva es una exageración!!!!!! Pobre hombre.... Animos!!!!! Y esperemos que la justicia actúe y le deje libre de una vez por todas.
  62
  134
  Respon
   Tomàs 03/03/2021 6:35 pm
   Encara perdeu el temps a replicar a aquesta brutícia de personatge dit Gonzalo?.
   Lluís 03/03/2021 4:42 pm
   Gonzalo, que no va actuar la justícia tancant-lo a pa presó? Deus estar pensant amb la justícia espanyola o amb la turca?
   De acuerdo Gonzalo 03/03/2021 3:01 pm
   Si! I un apartamento en Torrevieja con un yate a la puerta.
    Gonzalo 03/03/2021 3:11 pm
    Tampoco te pases. Esto no es el 1, 2,3, responda otra vez..... Por cierto, como llevais lo de la republikita de los 8 segundos, laZi de mierda?
    1001
    1023
    Respon
     Delfí Artós 03/03/2021 6:22 pm
     Un referèndum democràtic i 8 segons que han contribuït a sacsejar i a posar en qüestió i amb el cul enlaire 43 anys de transició78 i de monarquia borbònica. Deu n'hi do ! Els espanyols demòcrates ens haurien d'estar agraïts, per fer-los una feina que fa anys que haurien d'haver fet ells. No s'hi val a respondre amb la cançoneta de la "democràcia" "homologable", "consolidada" i / o "plena" com a resposta. A la democràcia no li calen qualificatius afegits. Mentrestant seguim vers la independència.
     De acuerdo Gonzalo 03/03/2021 3:55 pm
     Pués mira, estos ocho segundos de República Independiente de Catalunya passarán a los libros de historia. Y de momento está en suspenso a la espera que el pueblo catalán la puede revocar o hacerla efectiva por consenso popular mediante referéndum. ¿Como te ha quedado el cuerpo? También me gustaria que me explicaras que quieres decir con "LAZI"
      Gonzalo 03/03/2021 6:36 pm
      Los atontaos zanahorios independentistas separatistas. LaZis®. Me lo he currao yo.
      Gonzalo 03/03/2021 6:29 pm
      Los atontaos zanahorios independentistas separatistas. LaZis®. Todo currao por mi.

Nou comentari