El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos ultres admeten al jutge que van agredir un independentista a Lledoners
  • CA

Més de tres anys i mig han passat de l’agressió i fins avui no s’ha resolt el cas davant del jutge. Els dos acusats d’agredir un activista independentista a Lledoners, en Joan S., que preparava la rebuda als presos polítics el 3 de juliol de 2018, han admès la seva responsabilitat i han acceptat una pena de multa i una indemnització a la víctima. Una victòria judicial ja que un dels dos ara conformats no estava acusat pel ministeri públic.

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de judici, i després d’una llarga negociació, els acusats s’han estimat més conformar la pena i declarar-se culpables. Els acusats dos han acceptat una pena d’un mes de multa, pels danys causats al JS, i a pagar una indemnització per responsabilitat civil de la que un n’haurà d’abonar 1/3 part i la resta l’altra.

En Joan ferit
En Joan ferit

Un dels acusats no volia conformar perquè fiscalia no l’acusava però, finalment, i a la vista de la prova que tenia la víctima -vídeos i fotografies així com testimonis- ha decidit vinclar-se i acceptar el mes de multa de condemna, tenint present que té causes pendents amb la justícia. “Tots dos han acceptat la culpabilitat dels fets”, assegura la víctima i el seu advocat en conversa amb El Món.

Els fets van passar la nit del 3 de juliol de 2018 a la rotonda de l’entrada de Lledoners, quan un grup d’activistes hi penjava llaços grocs per a rebre els presos que provenien en les properes hores de les presons de Madrid cap el centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada. En Joan va ser agredit per tres persones tot i que la policia, després d’una curosa investigació, en va poder identificar-ne dos, l’Antonio Noguera -conegut ultraespanyolista a la comarca- i Samuel González. Un vídeo mostrava clarament un dels sospitosos i l’altre estava delatat per diferents testimonis. Finalment, han acceptat la pena, la condemna i la culpabilitat d’un cas que va enfilar molt rebombori.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MHP a gener 24, 2022 | 21:23
    MHP gener 24, 2022 | 21:23
    El titular tindria que dir que dos ultres van agredir a un altre ultra, una varella entre ultres, res de nou, es el que tenen els feixismes de tots colors.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 24, 2022 | 22:24
    Gonzalo gener 24, 2022 | 22:24
    Con dinero casi todo se arregla. Lo vuestro, para desgracia de todos los catalanes, no. Sois unos indigentes mentales.
  3. Icona del comentari de: Geroni a gener 25, 2022 | 07:29
    Geroni gener 25, 2022 | 07:29
    No m'extranya gens que aquesta escoria humana feixista tingui antecedents penals amb la justícia. Com a mínim, de moment, que paguin les multes i indemnitzin a la víctima....!
  4. Icona del comentari de: ciutadà a gener 25, 2022 | 08:33
    ciutadà gener 25, 2022 | 08:33
    Potser els condemnaran, però tot seguit els indultaran i premiaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa