El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els dimissionaris de l’ANC s’expliquen

Els tretze dimissionaris que aquest dissabte han deixat el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana no se n’amaguen. Ans al contrari. Tots han signat un comunicat conjunt on exposen fil per randa les seves raons. Bàsicament, insisteixen en les formes autoritàries de l’actual direcció de l’entitat independentista i neguen que el debat sigui sobre la necessitat de la llista cívica de cara unes virtuals eleccions al Parlament.

En un comunicat difós a la web del grup Indesinenter donen les explicacions i alerten que es posen al servei de les bases de l’ANC per “tornar la força a la gent”. També lamenten la manca de diàleg entre la direcció de l’entitat i els diferents organismes de representació o d’organització de l’ANC. En aquest marc, asseguren que s’han vulnerat els drets dels associats que van escollir els dissidents que insisteixen a definir-se com a “defensors de la democràcia interna de l’entitat”. Els dimissionaris proposen que les assemblees territorials aprovin una resolució per convocar noves eleccions al secretariat aprofitant l’Assemblea General Ordinària del mes de maig vinent.

“Pèrdua de democràcia interna”

“La pèrdua de democràcia interna al Secretariat Nacional i al Comitè Permanent és la causa de la nostra dimissió”, ressalten en el seu comunicat. “Des de fa temps hem observat un abús de poder per part de la Presidència i altres membres del Comitè Permanent, que va culminar en el Plenari del dia 28 de gener”, indiquen. “La falta de democràcia s’ha traduït en vulneració repetida dels drets de qui ens han votat i ha empobrit del debat intern”, afegeixen. En el mateix sentit asseveren que han estat víctimes de “manca de respecte cap a les nostres persones“. “No abandonem la lluita per la independència; ens posem al servei de les bases de l’ANC per tornar la força a la gent”, avisen.

El comunicat també aclareix que els dimissionaris mai no han estat contra el debat de la llista cívica. Ans al contrari, argüeixen que sempre han proposat que el debat se celebrés en el marc “estratègic de l’embat,la confrontació i lluita no violenta”. Uns trets que qualifiquen d’imprescindibles per fer efectiva la independència. “Cal traslladar aquesta visió de conjunt al debat de les Assemblees Territorials, abans de ser ratificat per les persones associades a l’Assemblea”, raonen.

Sense punts d’entesa i noves eleccions

El comunicat retreu la manca de diàleg entre els crítics i els oficialistes. “Tot i els esforços de diàleg dels últims dies no ha estat possible trobar punts d’entesa per reconduir una situació que considerem molt greu”, indiquen. “Segons la nostra manera de pensar els comportaments de concentració de poder al Comitè Permanent i la situació de bloqueig que viu el Secretariat Nacional exigien la presentació d’una moció de confiança per part del Comitè Permanent”, argumenten. “Els Estatuts no preveuen aquesta opció, però tampoc la impedeixen; forma part de l’esperit de la democràcia”, insisteixen. Un fet que “permetria remodelar el Comitè Permanent per reflectir la realitat del Secretariat Nacional”.

Els dimissionaris entenen que “continuar com a membres del Secretariat Nacional amb el mateix Comitè Permanent només perpetuarà les tensions i el seu bloqueig”. “Sentim que malbaratarem les nostres energies en pugnes internes amb un alt desgast físic i emocional”, sentencien. “Vam ser elegits per destinar les nostres capacitats a la lluita per la independència, i amb l’actual funcionament no ho podem fer”, critiquen.

No volem trencar l’Assemblea! Dimitim com a membres del Secretariat Nacional, però continuem creient que l’Assemblea és una eina essencial en la lluita per fer efectiva la República Catalana”, asserenen als seus votants. Així mateix, remarquen que l’ANC és “la força de la gent organitzada“. “Fem una crida a totes les seves Assemblees i militants a activar una Assemblea General Extraordinària que aprovi la convocatòria de noves eleccions al Secretariat Nacional, coincidint amb l’Assemblea General Ordinària”, proposen.



Més notícies
La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no assisteixi a la cimera hispano-francesa | ACN
El sector crític de l’ANC s’organitza i planteja un ultimàtum a Dolors Feliu
Notícia: El sector crític de l’ANC s’organitza i planteja un ultimàtum a Dolors Feliu
Comparteix
Un grup de 14 secretaris nacionals de l'entitat independentista creen el col·lectiu Indesinenter i qüestionen la presidenta
Qui es vol carregar l’ANC des de dins i quins interessos defensa?
Notícia: Qui es vol carregar l’ANC des de dins i quins interessos defensa?
Comparteix
"Magnificar possibles errors de la cúpula per intentar prendre el control de l’entitat o carregar-se-la per impedir la llista cívica és indecent"
Salvador Cot i Dolors Feliu, en un moment de l'acte a Tiana/Mireia Comas
Feliu: “Hi ha independentistes que els falta una papereta per votar”
Notícia: Feliu: “Hi ha independentistes que els falta una papereta per votar”
Comparteix
"No he tingut cap conversa, ni llarga ni curta, amb Oriol Junqueras", assegura la presidenta de l'ANC
La jutge envia a l’Audiència el recurs de Pesarrodona
Notícia: La jutge envia a l’Audiència el recurs de Pesarrodona
Comparteix
Torna la titular del jutjat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Bon vent! a febrer 19, 2023 | 00:05
    Bon vent! febrer 19, 2023 | 00:05
    Si no es fa el que volem (o volen els partits) aleshores és que no hi ha democràcia interna. Quina colla d'infiltrats desestabilitzadors.
  2. Icona del comentari de: Dignitat i valentía a febrer 19, 2023 | 11:19
    Dignitat i valentía febrer 19, 2023 | 11:19
    És molt fácil, constitui-vos com a partit polític avisant que no sou com un partit polític. Anireu recollint gent com vosaltres descontents dis els partit, ja veureu que ve que va. Us votaré jo i dos milions mès ¡¡¡¡¡¡
  3. Icona del comentari de: MHP a febrer 19, 2023 | 12:11
    MHP febrer 19, 2023 | 12:11
    Què pesadets aquests quatre arreplegats de l'anc, no perdem el temps amb aquesta colla, hi han coses més importants per preocupar-nos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa