El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Qui es vol carregar l’ANC des de dins i quins interessos defensa?
  • CA

Doncs, començant pel final, els mateixos que ho intenten des del 2017 i que ara van escampant, sota un fals posat de preocupació, que la llista cívica suposarà el final de l’entitat. No dubto que alguns s’ho creguin de veritat, però jo maldo per no esclafir a riure sabent quins són els veritables interessos del nucli dur d’aquesta ferotge oposició a la voluntat de les bases. Interessos que podrien ser legítims si no fossin tan opacs, malintencionats, matussers i, com quasi sempre en política, revestits d’un masclisme que esparvera.

Però, ves per on, va ser un d’aquests mascles, que en sentir-se dir una veritat incòmoda va esclatar i em va confessar el que realment hi ha darrere d’aquest discurs: pensen que la llista cívica l’ha de fer el Consell de la República. Però no ara, proposen un ajornament etern, un sine die, esperant a ves a saber què… o qui… Per tant, han de torpedinar la iniciativa dels socis de l’Assemblea com sigui perquè, si no, no podrem assistir a l’enèsima metamorfosi de l’espai de Convergència/PDeCAT/La Crida/Junts. I, com que carregar contra els socis no quedaria gaire bé, carreguen contra la cúpula directiva…

Però, tornem primer enrere per veure com hem arribat fins aquí. Tots sabem ja que la candidatura de Jordi Sànchez va ser auspiciada per Convergència (o PDeCAT… que em faig un embolic) a través de David Madí i que se’l va finançar durant el seu mandat gràcies a la intervenció del (després-et-torno-el-favor) conseller Jaume Giró. Va ser un gol en pròpia porta que es va tardar anys a descobrir, però del qual n’hem après.

Doncs bé, Jordi Sànchez ja deia, mentre encara era president de l’entitat, que “potser l’ANC ja havia complert la seva missió i que potser calia una altra cosa”. I exactament la mateixa frase se li va escapar a una companya que, casualment, després va participar en la creació de La Crida (tristament traspassada en favor de Junts). Evidentment, el problema és que no els interessava una entitat que no poguessin controlar, així que es van inventar La Crida, fent una espècie de copypaste dels estatuts de l’ANC, i, amb Jordi Sànchez, es van endur un grapat de secretaris nacionals, alguns d’ells insignes càrrecs electes actualment, i la gerent de l’ANC. Més mal que això ja no ens poden fer, penso jo. I, malgrat tot, no van aconseguir el seu objectiu i aquí seguim sis anys després, mal que els pesi.

Doncs bé, un cop el fals esperit de La Crida va ser liquidat en pro de millors honoraris i cadiretes més còmodes, era molt temptador establir un Consell per la República calcant l’estructura territorial de l’ANC.

I ens plantem al 2023, amb el secretariat actual on, com sempre, voluntaris de bona fe han de conviure amb persones (molt poques) que busquen utilitzar l’ANC per interessos que, per més legítims que puguin ser, li són externs i, en el cas del boicot a la llista cívica, contraris al que els socis van votar (a iniciativa d’una territorial) en la darrera Assemblea General, amb un 96% de suports.

Així doncs, els secretaris que es van oblidar d’esmentar, quan van presentar la seva candidatura al secretariat, que el seu objectiu seria torpedinar la llista cívica per tal que aquesta la pogués fer el Consell, quan li plagui, ara es dediquen a pervertir conceptes tan cabdals com “democràcia”, “transparència”, “territori”, “bases”, “unitat”, etc.

I, així, sota un discurs aparentment ben travat però que no resisteix cap mínima anàlisi de la història recent (com les seves actituds i manifestacions), sembla que han anat aglutinant alguns secretaris i territorials de bona fe que ignoren les seves intencions reals.

Voldria deixar clar que totes les iniciatives i entitats em semblen legítimes, sempre que es presentin amb transparència i honestedat. També, que ignoro si la cúpula del Consell de la República ha comprat aquesta idea o, més probablement, és una iniciativa pròpia de persones que tenen agenda pròpia.

Segurament que la cúpula directiva de l’Assemblea ha comès errors. El contrari em semblaria completament impossible en un òrgan tan complex com és el Secretariat Nacional i on tots són voluntaris (excepte, en el seu moment, l’excels patrocinat esmentat més amunt). Però magnificar-los retorçant els estatuts (que tant ens va costar esmenar a les bases) i publicar-los de manera completament pueril (i masclista) per intentar prendre el control de l’entitat o carregar-se-la per impedir la llista cívica és indecent.

Aquest dissabte, el Secretariat Nacional es reuneix, justament, a la meva territorial: Sant Martí (Barcelona). Allí seré, per tal de donar suport i escalf a la presidenta i a tots els secretaris nacionals de bona fe que han hagut d’aguantar la ira i el malestar generat per uns pocs que no respecten la democràcia interna de l’Assemblea i que haurien d’aprendre a defensar els seus interessos legítims amb transparència i dignitat.

Sobretot, tranquil·litat, no està passant res que no hagi passat abans en tots i cadascun dels mandats. De fet, han passat coses pitjors, com ja he explicat.

Pel que fa a les baixes (individuals o col·lectives), durant la meva etapa (m’encarregava personalment de tramitar les baixes) en vam tenir des dels primers dies del mandat, el que passa és que no es feia tant soroll. Entre elles, la del molt honorable president Quim Torra que, si bé va presentar la renúncia al càrrec de designació política que ostentava per tal de poder esdevenir secretari nacional (així ho estipulen els estatuts), va dimitir al cap de molt pocs dies per tornar a la feina a la qual se suposava que havia renunciat.

El meu desig, i penso que el de tots els activistes de base, és que els secretaris de bona fe parlin obertament dels seus posicionaments i solucionin les diferències i, què voleu que us digui, si pleguen els que no accepten els mecanismes democràtics de l’Assemblea perquè, si no la tenen al seu servei, prefereixen carregar-se-la, i volen fer soroll, en lloc de sotmetre els seus posicionaments a votació de forma transparent, que tanquin bé la porta en sortir.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els que proposen un nou referèndum autoritzat per Espanya escupen a la cara dels 2.266498 catalans que vam anar a votar el 1d'octubre del 2017 a febrer 17, 2023 | 21:37
    Els que proposen un nou referèndum autoritzat per Espanya escupen a la cara dels 2.266498 catalans que vam anar a votar el 1d'octubre del 2017 febrer 17, 2023 | 21:37
    Els autonomistes declarats i els disfressats d'independentistes, veuen en la llista cívica un perill per les seves trones. Fatigats d'estar tot el dia ficant pals a les rodes del carro de la independència, de nit pateixen malsons terribles, en els quals es veuen a sí mateixos en una futura República Catalana, treballant en alguna feina productiva per guanyar-se les garrofes. Els independentistes honrats que encara hi ha dins els partits autonomistes haurien d'estar treballant per crear un autèntic Partit Nacionalista, mentrestant, ens cal la llista cívica, tant és si els primers cops no aconsegueix uns grans resultats
    40
    Icona de dislike al comentari de: Els que proposen un nou referèndum autoritzat per Espanya escupen a la cara dels 2.266498 catalans que vam anar a votar el 1d'octubre del 2017 a febrer 17, 2023 | 21:37 24
    Respon
    • Icona del comentari de: 'Els autonomistes declarats i els disfressats d'independentistes' a febrer 18, 2023 | 10:11
      "Els autonomistes declarats i els disfressats d'independentistes" febrer 18, 2023 | 10:11
      No queda clar a qui et refereixes. A miss Cataluna que'ns donà la costellada de 3 respostes sense cap transcendència? Al batxiller que va suspendre la DUI, va fugir deixant-ho tot enmerdat i va prometre tornar perguanyar unes eleccions? Al pallasso que va estar 4 anys jugant ambancartetes i obeint als jutjes? A la xoni que jutjan per corrupta i diu que ho fan per patriota? A la malcarada Feliu que està destrossant l'ANC?
      22
      Icona de dislike al comentari de: 'Els autonomistes declarats i els disfressats d'independentistes' a febrer 18, 2023 | 10:11 23
      Respon
  2. Icona del comentari de: eing? a febrer 17, 2023 | 21:57
    eing? febrer 17, 2023 | 21:57
    Quin atac tan directe, tan, tan directe, que olora a socarrim.
    24
    Icona de dislike al comentari de: eing? a febrer 17, 2023 | 21:57 12
    Respon
    • Icona del comentari de: SR. MEU a febrer 17, 2023 | 23:14
      SR. MEU febrer 17, 2023 | 23:14
      Un comentari no pot olorar, fa olor.
      • Icona del comentari de: ai a febrer 19, 2023 | 11:08
        ai febrer 19, 2023 | 11:08
        A l'espectador, home/dona és a qui olora a socarrim. No costa gens d'entendre, només cal llegir.
  3. Icona del comentari de: No inventeu històries a febrer 17, 2023 | 22:01
    No inventeu històries febrer 17, 2023 | 22:01
    Està ben clar qui s'ha carregat l'ANC. La MHP Forcadell va portar l'ANC a la glòria, després van haver-hi eleccions i va guanyar Liz Castro, però no era de la manipulable i els corruptgents van començar a posar a dit al president, el peix bullit Jordi Sànchez. El seguir la intranscendent Paluzie, altre cop eleccions i guanya el pallasso Pessarrodona, torna el dit "màgic" i posan a la malcarada Feliu que s'ha dedicat a crispar i confrontar l'independentisme fins fer residual l'ANC, ja no mobilitzan ni per omplir un bar. Els corruptgents, cosa que tocan cosa que trencan.
    20
    Icona de dislike al comentari de: No inventeu històries a febrer 17, 2023 | 22:01 16
    Respon
  4. Icona del comentari de: Adonae a febrer 17, 2023 | 23:23
    Adonae febrer 17, 2023 | 23:23
    Vicepresidenta de l'ANC durant el mandat de Jordi Sànchez? Com va acceptar aquest càrrec al costat de la persona i l'espai al que denigra tan ferotgement? I per què diu ara tot això? Forma part de la guerra oberta entre Junts i ERC? La veritat és que tot fa molt de fàstic. Després de la divisió dels partits, ara assistirem al trencament de l'Assemblea i, també, d' Òmnium. Si molts haguéssim sabut totes aquestes guerres partidistes, que no tenen res a veure amb la lluita per la independència, la història hauria estat diferent. En definitiva, passem pàgina per a que la destrossa no sigui de dimensions siderals. No ens mereixem cap Independència!
  5. Icona del comentari de: A qui li piqui que es grati a febrer 18, 2023 | 00:59
    A qui li piqui que es grati febrer 18, 2023 | 00:59
    La República de Catalunya serà de dretes i d'esquerres, o no serà.
  6. Icona del comentari de: Guillem.? a febrer 18, 2023 | 08:30
    Guillem.? febrer 18, 2023 | 08:30
    Es possible hi hagi infiltrats. Es molt facil introduir inexpandir mala maror.
  7. Icona del comentari de: Et quedes curta a febrer 18, 2023 | 08:50
    Et quedes curta febrer 18, 2023 | 08:50
    Que Jordi Sànchez és una persona que només mira per ell i que sempre ha estat un entrebanc per avançar cap a la independència ja ho sabem fins i tot Xirinacs ja ho deia trenta anys enrere. Però n'hi ha d'altres, avui a ERC, que no esmentes.
    25
    Icona de dislike al comentari de: Et quedes curta a febrer 18, 2023 | 08:50 12
    Respon
  8. Icona del comentari de: Antoni Torà a febrer 18, 2023 | 10:48
    Antoni Torà febrer 18, 2023 | 10:48
    Hi entenc ben poc de tots els estires i arronses de qualsevol partit o entitat. Però tinc clar que una cosa és un partit i un altre una entitat. Si la entitat vol ser partit, s’acaba la entitat
  9. Icona del comentari de: Rsalva a febrer 18, 2023 | 12:59
    Rsalva febrer 18, 2023 | 12:59
    Tot plegat confirma l encert de la llista, torpede a la linea de flotació de l autonomisme d erc, junts i cup.
  10. Icona del comentari de: Anònim a febrer 18, 2023 | 13:22
    Anònim febrer 18, 2023 | 13:22
    Allà on es volen colar els juntaires i el reietó, merder assegurat, no falla. Quin desastre de gent!
    16
    Icona de dislike al comentari de: Anònim a febrer 18, 2023 | 13:22 12
    Respon
    • Icona del comentari de: Vicent Loscos Solé a febrer 19, 2023 | 21:26
      Vicent Loscos Solé febrer 19, 2023 | 21:26
      Explicar un fet de la manera que feu és partidisme descarat. Suposeu que la gent s’ho empassarà i us quedeu ben descansats. Si també heu tingut una responsabilitat al SN, no cal que digueu que sou del partit contrari al que assenyaleu com a culpable de totes les maneres possibles.
  11. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a febrer 18, 2023 | 15:20
    Jordi (Català i Suís) febrer 18, 2023 | 15:20
    La prova que la Llengua Catalana és la clau de l'Alliberament dels Sud-Catalans la tenim avui a Vilaweb on expliquen que la Policia dels Espanyols ha amenaçat uns Catalans a l'Estació de Figueres per parlar Català i a un li ha dit que li arribaria una multa de 600 Euros. Cap polític català ha reaccionat a les agressions de la Gestapo dels Espanyols. Saben que la clau que desllorigaria tota la situació fóra la REVOLTA LINGüÍSTICA DELS CATALANS, boicotant massivament i permanentment l'ús de la llengua dels Espanyols - Ocupants i Colons. Els Polítics covards d'ERC, JUNTS I LA CUP, no tindrien cap altra opció que prendre partit. Aquesta és la via: BOICOT A LA LLENGUA DELS ESPANYOLS i a tot el que ve dels Espanyols. Com feren als 70 els Flamencs amb els Wallons.
    • Icona del comentari de: Català a l'escola i a tot arreu a febrer 18, 2023 | 19:27
      Català a l'escola i a tot arreu febrer 18, 2023 | 19:27
      Feia temps que no llegia un comentari tan encertat com el d'en Jordi català i Suís, avui. La llengua és la clau de volta de tot. Els colonialistes i els seus titelles locals tenen una experiència molt llarga en la destrucció de les llengües dels colonitzats, per tal de destruir-los com a poble, el mateix que intenten a Catalunya des de fa 500 anys amb un èxit parcial. Malauradament, a banda dels col·laboracionistes que hi treballen conscientment, hi ha un estol de babaus que els costa entendre-ho
  12. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a febrer 18, 2023 | 15:27
    Jordi (Català i Suís) febrer 18, 2023 | 15:27
    Tot el que explica aquesta dona és "du déjà vu" i descrit fa molts anys pel Patriota Xirinacs. En Xirinacs va descriure molt bé el miserable Jordi Sànches al seu llibre "La Traïció dels Líders". Com jo vaig viure tota la Transició i els anys que la precediren i vaig conèixer en Xirinacs i en Colom, tot plegat és un "remake" del mateix. L'única diferència és que a l'època - fa 40 anys - els independentistes érem pocs i ens prenien per una colla de folls. Fins al 1992 on el Criminal GarSSon va detenir i torturar una colla de patriotes amb la miserable complicitat de totes les elits catalanes que varen tenir la barra de dir que no hi hagué tortura. I torno a insistir: tenim l'arma letal per a combatre els Ocupants/Colons Espanyols: Boicotar llur llengua. Si no ho feu pas aneu directament cap al suïcidi col.lectiu i l'assimilació a la Nació més repugnant d'Europa.
  13. Icona del comentari de: Toni a febrer 19, 2023 | 12:58
    Toni febrer 19, 2023 | 12:58
    Lamento molt el temps perdut en llegir aquest article d'opinió tan deformada.
  14. Icona del comentari de: Curiós a febrer 19, 2023 | 17:10
    Curiós febrer 19, 2023 | 17:10
    Aquest article, pel sol fet de només assenyalar-ne a uns, confirma que erc, Junts, cup i infiltrats intenten desmuntar l'ANC. L'ANC pot recolzar i ajudar a crear una llistes cívica, no cal que esdevingui partit. Es busca superar el tap que son ERC, Junts i Cup. D'altra manera l'independenrisme no votarà.
  15. Icona del comentari de: Aquesta noia és d'ERC a febrer 19, 2023 | 17:11
    Aquesta noia és d'ERC febrer 19, 2023 | 17:11
    Aquesta noia és d'ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa