El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Jordi Sànchez per fi diu alguna veritat
  • CA

Diuen que es pot enganyar a tothom durant algun temps però que no es pot enganyar a tothom per sempre.

Vet aquí el problema de discernir entre la veritat i la mentida quan menteixes i manipules tant per necessitat, com per interessos personals com, fins i tot, sí senyor, per diversió. La mentida, com a modus vivendi, és una addicció complicada de gestionar inclús per un manipulador expert i malgrat el fet que pot resultar molt rentable en determinats àmbits (…). I, vet aquí, que un moment de feblesa o un excés de testosterona tòxica ho pot engegar tot a rodar.

Durant el meu mandat com a vicepresidenta de l’Assemblea entre el 2016 i octubre de 2017 vaig patir, com molts d’altres companys, l’engany, la manipulació, l’opacitat i, en definitiva, el maltracte psicològic d’en Jordi Sánchez, President, aleshores, de l’entitat.

Eren temps de secret, les urnes havien d’arribar, les escoles s’havien d’obrir, el referèndum s’havia de celebrar i, aprofitant-se de la bondat i entrega dels qui exercíem com a Secretaris Nacionals fent grans sacrificis personals i cap mena de patrocini (!), Jordi Sánchez ens va comunicar que s’havia constituït el que després s’anomenaria “l’estat major”. Per tal de garantir que la informació no arribés a l’Estat espanyol, el grup només era per a primeres espases (sí, tot força fàl·lic…) i ell seria l’únic assistent per part de l’Assemblea. I, aquí, amics, és on vam patinar, l’Assemblea i tots els altres actors polítics del moment. Cedint tot el poder, control, contactes i informació a quatre o cinc homes que no paraven de jugar a veure qui la tenia més llarga (l’espasa, vull dir) i que, molt probablement, no traslladaven la informació a les seves organitzacions.

Deu ser molt dur ésser a la presó de manera tan flagrantment injusta i il·legal. I encara deu ser més dur després d’anys autoenganyar-se pensant que la culpa de tot la tenen l’Oriol Junqueras, en Gabriel Rufián i ERC per haver presumptament “pressionat” el President Puigdemont per declarar la independència.

Duríssim ha de ser també que, malgrat haver-ho fet tot perquè el referèndum no fos un èxit, la independència no es declarés i aturar les manifestacions al carrer, l’Estat espanyol no hagi valorat cap dels seus esforços. I, encara pitjor que això, que Pedro Sánchez li demani un gest a Junqueras, que, obedient, fa la seva carta renunciant a la unilateralitat però passa del gran Prohom.

I penso que és en aquest estat de ràbia que públicament Jordi Sánchez reconeix que mai no va voler que el referèndum fos un èxit ni aplicar-ne els resultats. M’explico: seria injust no reconèixer el paper determinant d’en Jordi Sánchez i dels altres membres de l’estat major per a la celebració del referèndum. No volien fer el ridícul i hi van dedicar temps i enginy i se la van jugar. Ara bé, tampoc no es volia que fos un èxit, al menys, en Jordi Sànchez segur que no ho volia. Veiem algunes maniobres que ho demostren:

Just abans del referèndum fa unes declaracions dient que si vota un milió de catalans el referèndum ja serà un èxit. En la meva opinió, amb la clara intenció de desinflar i desincentivar el vot.

Dona instruccions als secretaris nacionals per tal que convoquin reunions al territori, explicant als veïns que no s’ha d’intentar votar sinó fer una cua endreçada amb el vot a la mà com a signe de protesta. Instruccions que van ser totalment desobeïdes, fins on jo sé, pels Secretaris Nacionals i les nostres bases.

El 26 d’octubre de 2017, mentre als barris els Diputats feien conferències sobre resistència pacífica per tal de preparar la defensa de la declaració d’independència, Jordi Sánchez, ja a la presó, envia al seu ex cap, el molt honorable Síndic de Greuges, per tal que faci arribar el seu missatge a Palau: que en cap cas no es cridi a la mobilització i s’aturi l’intent de resistència pacífica.

A mi, en privat, sempre em va dir que no s’arribaria a votar mai. Fet que mai no em vaig prendre seriosament i que jo atribuïa al seu caràcter poruc, un xic melodramàtic i força dicotòmic. Amb el temps he entès que no és que sigui poruc sinó que ha acumulat tants cadàvers i tantes coses a amagar -llegeixis: patrocinadors-, que se sentia vulnerable.

El primer cop que va anar a declarar davant l’Audiencia Nacional em vaig empassar tots els gripaus i el vaig acompanyar. En Jordi estava molt preocupat per negociar i molt poc per la defensa jurídica. Veient com feia el gara-gara als negociadors en viu i en directe li vaig dir molt seriosament que no pactessin res que no fos un referèndum amb una pregunta binaria. La resposta: “no ho tinc clar”. Pell de gallina.

I tantíssimes d’altres que, més que un article, hauria d’escriure una novel·la (més de terror que no pas política).

I, si heu tingut la paciència d’arribar fins aquí, m’agradaria fer un parell de reflexions.

És imprescindible desvincular la figura de Jordi Sánchez del paper essencial que va tenir l’Assemblea, i molt especialment les seves bases, per a la consecució del Referèndum. Se li va escapar de les mans. Acostumat a una vida de càrrecs de designació política o similars (mentre es feia passar per activista), estava tan allunyat del ciutadà mitjà i dels activistes reals que va pensar que ho podia controlar. No va poder, l’objectiu era més gran que la seva capacitat de manipulació i influència.

Aquests darrers dies hem assistit, tant per part d’en Jordi Sánchez, com per part de l’Oriol Junqueras, a un nou intent de desmobilització, de “baixar el souflé” i de fer-nos creure que la independència és impossible. L’1 d’octubre ha situat Catalunya al món de forma definitiva, ho vam fer malgrat alguns d’ells i ho tornarem a fer, aquest cop, irreversiblement.

És imprescindible un canvi de lideratges per continuar endavant. El xantatge emocional d’alguns dels presos ens ofega i no ens deixa avançar en el projecte independentista. Tenen dret a fer i dir el que considerin per sortir de la presó però no és ètic que continuïn liderant partits i se’ls ha d’exigir de fer un pas al costat. Sempre em quedarà el dubte de si el que diu l’Oriol Junqueras és fruit d’una repressió extrema. No tinc cap mena de dubte que el que diu ara Jordi Sánchez ja ho pensava (i maquinava) quan liderava el “procés”. Sé que no és fàcil però ja han passat molts anys i cal que, com a ciutadans, activistes, militants i membres de la societat civil exigim un canvi de lideratges si volem avançar, deslligant-nos del nostre dol i del xantatge emocional al que estem sotmesos.

PS: Jordi, si vols presentar aquest article -o el meu testimoni- com a prova que, en realitat, vas fer tot el possible per mantenir la unitat d’Espanya i això t’ajuda a sortir de la presó, tens el meu suport. Ara bé, si-us-plau, deixa la política.

___________________________________
Natàlia Esteve és ex vicepresidenta de l’ANC

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Hora de fer net a juny 12, 2021 | 17:56
    Hora de fer net juny 12, 2021 | 17:56
    Gràcies pel teu testimoni i a tots els secretaris nacionals per no haver fet cas d'aquest trepa. No vaig votar ni ERC ni JxCat. En el cas de JxCat el principal impediment era aquest senyor de qui ja fa anys que en conec la "vàlua". Cal fer net de tots aquests que ens van enganyar, que han traït el sacrifici del poble per un càrrec de partit. Que ara pacten governs de renegats entre ells. I això, vistes les declaracions del "legítim" avui, malauradament també inclou qui es va fer enrere el 2017, i que és el mateix que ha lliurat les regnes del partit a aquest impresentable. Cap d'ells serà enterrat al Fossar de les Moreres.
    114
    Icona de dislike al comentari de: Hora de fer net a juny 12, 2021 | 17:56 16
    Respon
    • Icona del comentari de: Mitja CUP és el mateix a juny 12, 2021 | 19:45
      Mitja CUP és el mateix juny 12, 2021 | 19:45
      I vas votar CUP? Amb gent d'ICV i PSOE dins la CUP. Poble Lliure hauria d'engegar a pastar fang a la CUP. Queda clar que calen nous lideratges.
      102
      Icona de dislike al comentari de: Mitja CUP és el mateix a juny 12, 2021 | 19:45 1
      Respon
      • Icona del comentari de: No doneu per més que per votar aquests tres partits de m.? a juny 12, 2021 | 23:40
        No doneu per més que per votar aquests tres partits de m.? juny 12, 2021 | 23:40
        D'on t'ho treus que vaig votar aquests indigents?
  2. Icona del comentari de: ... a juny 12, 2021 | 18:03
    ... juny 12, 2021 | 18:03
    Déu n'hi do. El procés sobiranista no para d'esclatar falsos lideratges, des d'aquell llunyà Duran i Lleida. La neteja de vividors es necesaria, però hi ha el perill d'anar a petar a llocs pitjors, com el PSC, o l'actual ERC autonomistes.
    75
    Icona de dislike al comentari de: ... a juny 12, 2021 | 18:03 113
    Respon
    • Icona del comentari de: ... a juny 14, 2021 | 07:30
      ... juny 14, 2021 | 07:30
      M'he oblidat de dir que els que fins ara han fet figa han estat els corruptgents, començant pel poc honorable batxiller que va suspendre la DUI en segons i va fugir...
  3. Icona del comentari de: Estrijol a juny 12, 2021 | 18:41
    Estrijol juny 12, 2021 | 18:41
    Acabes de fer el retrat exacte del que se'n diu un assetjador moral, també coneguts com perversos narcissistes . Una mena especialment tòxica de manipuladors socials.
  4. Icona del comentari de: Vendetta a juny 12, 2021 | 18:53
    Vendetta juny 12, 2021 | 18:53
    Botiflers processistas us caparem vius, no sortiu de la preso el poble fara justicia, 33
    44
    Icona de dislike al comentari de: Vendetta a juny 12, 2021 | 18:53 12
    Respon
  5. Icona del comentari de: Manel Palomares a juny 12, 2021 | 18:53
    Manel Palomares juny 12, 2021 | 18:53
    No ma caigut mai be el Jordi Sanchez
  6. Icona del comentari de: Ex- votant d`' ERC. a juny 12, 2021 | 18:57
    Ex- votant d`' ERC. juny 12, 2021 | 18:57
    Si diu una veritat és què, per una raó o altra, s'ha confós
    22
    Icona de dislike al comentari de: Ex- votant d`' ERC. a juny 12, 2021 | 18:57 34
    Respon
    • Icona del comentari de: Ai que'm pixo... a juny 14, 2021 | 07:26
      Ai que'm pixo... juny 14, 2021 | 07:26
      Tu has votat tants cops ERC com la Ferrussola, què sou famiglia?
  7. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a juny 12, 2021 | 19:28
    Jordi (Català i Suís) juny 12, 2021 | 19:28
    Finalment podem confirmar allò que va dir la Ponsatí (tot fou una catxa !) i que sempre han dit i escrit l'Àstrid Bierge i molts altres: no varen anar endavant perquè no volien pas fer-ho. A Vilaweb en Partal i d'altres que s'han mantingut força discrets sobre tot això, ja no callen pas i hi van fort. Tota aquesta gent que dirigeix i control.la els partits independentistes no faran pas mai la independència. I cal un altre moviment/partit per liderar el camí. La indignació és ja general i només manca un catalitzador per engegar el procés d'un nou moviment que li passi la piconadora a tota aquesta carallotada. Les masques tombent !
    145
    Icona de dislike al comentari de: Jordi (Català i Suís) a juny 12, 2021 | 19:28 94
    Respon
    • Icona del comentari de: Gali Boadella Montserrat a juny 13, 2021 | 18:11
      Gali Boadella Montserrat juny 13, 2021 | 18:11
      Sempre he dit i ho he expressat aqui mantes vegades que els partits politics no estan fets per dirigir cap independencia. Tenen uns altres objectius. Deixem que ells facin l´administracio i cobrin sous, que per aixó volen el poder i que la gent faci les independencies, com sempre ha sigut segons ens ensenya la historia. Potser Escocia podria ser l´excepció. Ho veurem. Pero seria l´excepcio que confirmna la regla. Per altre part em sembla be el que diu l´exvicepresidenta de l´ANC. S´han de saber les coses i despres cadascú que jutgi.
    • Icona del comentari de: Robert a juny 13, 2021 | 21:04
      Robert juny 13, 2021 | 21:04
      Aquesta senyora potser ens podria aclarir perquè va dimitir de vicepresidenta de l'ANC just després de la declaració d'independència (interruptus)?. Sabia coses que no sabíem la resta?. Tenia por del que va venir després?. Ara que ha començat a parlar potser que ho expliqui tot no troben?.
  8. Icona del comentari de: Vendetta a juny 12, 2021 | 19:39
    Vendetta juny 12, 2021 | 19:39
    Torneu els ulls y els testicles rebentats pel buhc, per cer la seva dona li acaban de doran cargillo a12000 al mes fotemlos fora als processistas botiflers dels 3 partits er jxc cup, Catalunya catalana 33
  9. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a juny 12, 2021 | 19:40
    Jordi (Català i Suís) juny 12, 2021 | 19:40
    Potser riureu però coneixent els Humans no ens hauria pas de sorprendre que l'endemà de la Independència tots aquests que fa anys hi posen pals a les rodes, apareguin en càrrecs oficials. És allò que en francès en diem "réseautage" i que funciona sempre pel mecanisme del "retour d'ascenseur". Que vol dir que tota aquesta gent - en són milers - es fan i es deuen favors que es paguen quan els cal. Potser fins i tot, coneixent la manca de memòria dels Catalans, podríem trobar-nos el Botifler en Cap i antic falangista Duran i Lleida membre d'algun òrgan superior a la nova República Federal Catalana. Una de les tasques del nou moviment independentista serà tenir à jour els comportaments i declaracions de tots els polítics catalans i altres elits periodístiques i empresarials. Imagineu trobar-te de Director d'un Departament de la nova República un paio que va col.laborar activament amb l'Ocupant Espanyol. Això podria ésser un altre desencís de tots els lluitadors que hagueren lluitat per la Independència. Cap perdó ni cap oblit per als Botiflers i Traïdors. Una de les mesures és llur pèrdua de tots els drets com a elector i com a electe. A vida. I pèrdua a vida d'ocupació de qualsevol càrrec públic i fins i tot com a consultant a partir d'una empresa contractada per l'Administració.
    140
    Icona de dislike al comentari de: Jordi (Català i Suís) a juny 12, 2021 | 19:40 89
    Respon
  10. Icona del comentari de: Ricard a juny 12, 2021 | 20:10
    Ricard juny 12, 2021 | 20:10
    Per a mi l'1 d'octubre es de tots els catalans, sigui quin sigui el plantejament que hi vulgues fer qui fos, Jordi Sánchez inclòs. I no m'agraden les polèmiques més producte de situacions personals passades, i més o menys miserables. El que importa és la pàtria, Senyora.
    296
    Icona de dislike al comentari de: Ricard a juny 12, 2021 | 20:10 347
    Respon
    • Icona del comentari de: Les hemos destrozado la sanidad pública a juny 12, 2021 | 22:14
      Les hemos destrozado la sanidad pública juny 12, 2021 | 22:14
      A quina pàtria i us referiu?, "senyor"...
      84
      Icona de dislike al comentari de: Les hemos destrozado la sanidad pública a juny 12, 2021 | 22:14 39
      Respon
      • Icona del comentari de: Ricard a juny 12, 2021 | 23:04
        Ricard juny 12, 2021 | 23:04
        Vostè no n'és de senyor? Li ofèn ser tractat de senyor? A mi no. Oblidi les cometes. Respecte a la pàtria jo només en conec una Vostè sabrà quines són les seves.
        17
        Icona de dislike al comentari de: Ricard a juny 12, 2021 | 23:04 103
        Respon
        • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juny 13, 2021 | 11:21
          Doctor Strangelove juny 13, 2021 | 11:21
          Ricard, que tractis de vostè a la gent no vol dir que siguis un barroer i com et diuen més amunt un analfabet. Et diré més, ets idiota, però de cap a peus. Doc
          33
          Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a juny 13, 2021 | 11:21 36
          Respon
          • Icona del comentari de: Ricard a juny 13, 2021 | 12:24
            Ricard juny 13, 2021 | 12:24
            La desqualificació personal no serveix per a res, mala educació a part.
        • Icona del comentari de: Les hemos destrozado la sanidad pública a juny 13, 2021 | 13:00
          Les hemos destrozado la sanidad pública juny 13, 2021 | 13:00
          No responeu la pregunta, "señor".... Oi que no la responeu, "señor". Sabeu allò dels mentiders i els coixos, "señor"? I allò del "se us veu la ceba"? Doncs, això, "señor Ricardo español". Això.
          • Icona del comentari de: Ricard a juny 13, 2021 | 13:32
            Ricard juny 13, 2021 | 13:32
            Per cert la defensa d'una opinió política de manera civilitzada i respectant els principis democràtics no implica necessàriament perdre la condició de Senyor. Tampoc implica ser un mentider o un coix. Per tant per a Vostè segueixo sent un Senyor sense que no es demostri el contrari. I lògicament Vostè per s mi és un Senyor sempre i quan es comporti com a tal. Tractar-nos d'una altra manera faria l'intercanvi de comentaris sobrer, no creu?
            4
            Icona de dislike al comentari de: Ricard a juny 13, 2021 | 13:32 2
          • Icona del comentari de: Ricard a juny 13, 2021 | 13:40
            Ricard juny 13, 2021 | 13:40
            La meva resposta més amunt.
        • Icona del comentari de: JLMK a juny 17, 2021 | 10:37
          JLMK juny 17, 2021 | 10:37
          Té raó. El problema és que quan s'agombolen massa senyors s'acaben produint problemes de purines, que persisteixen enllà de Sant Martí...
    • Icona del comentari de: Tomas a juny 13, 2021 | 08:47
      Tomas juny 13, 2021 | 08:47
      Ets un absolut analfabet, Ricard
      115
      Icona de dislike al comentari de: Tomas a juny 13, 2021 | 08:47 68
      Respon
      • Icona del comentari de: Ricard a juny 13, 2021 | 13:24
        Ricard juny 13, 2021 | 13:24
        Una presumpció i, com a tal, inútil. Per cert, jo crec que no hi ha "espanyols", sinó castellans. Ningú ja no defensa "Espanya", i és que això ho feien els catalans, idealistes com eren. I els castellans defensen la Gran Castella des de sempre. Per tant si no li sap greu per Vostè sóc castellà, i defenso la pàtria comuna castellana. Segueix essent una presumpció, i per tant inútil a efectes pràctics. Si vol saber el què pot seguir els meus comentaris per aquí, on no sóc pas nou i crec que deixo clars la meva posició política. Salut.
      • Icona del comentari de: Ricard a juny 13, 2021 | 13:26
        Ricard juny 13, 2021 | 13:26
        No s'entén. Deu ser l'analfabetisme.
  11. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juny 12, 2021 | 20:21
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juny 12, 2021 | 20:21
    Interesantíssim el testimoni de la Natàlia. Poc a poc anem lligant caps. No hi ha dubte que cal fer foc nou i que caldrà tenir a ma la llista dels que no hem de deixar que s'hi fiquin, una llista cada dia més llarga. Tot el que hem après sobre les tàctiques de l'enemic i els sistemes de camuflatge que gasta ens serà molt útil per acabar amb el malson colonial que fa 500 anys que dura
    128
    Icona de dislike al comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juny 12, 2021 | 20:21 13
    Respon
  12. Icona del comentari de: Ramon a juny 12, 2021 | 22:19
    Ramon juny 12, 2021 | 22:19
    Sí, tot el que vulguis però Espanya i l'empresariat botifler ens vol fer votar ERC i no Junts per Catalunya.
    168
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a juny 12, 2021 | 22:19 115
    Respon
    • Icona del comentari de: Ramoneta i puta a juny 14, 2021 | 07:22
      Ramoneta i puta juny 14, 2021 | 07:22
      Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Has vist com t'assembles a Duran i Lleida, tens la mateixa melena qu'ell.
      100
      Icona de dislike al comentari de: Ramoneta i puta a juny 14, 2021 | 07:22 137
      Respon
  13. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juny 12, 2021 | 22:24
    Luisnomeacuerdo juny 12, 2021 | 22:24
    Pobres lazinazis os llevan engañando 300 años y va para otros 1714. Es vuestro sino.
    • Icona del comentari de: un patriota tip de botiflers vius a juny 13, 2021 | 19:17
      un patriota tip de botiflers vius juny 13, 2021 | 19:17
      @ Luisnomeacuerdo: gràcies, company, per recordar-me quan patètics, fastigosos i miserables sou els "epaÑós". Ho recordaré cada dia de la meva vida i, quan em trobi a qualsevol de vosaltres davant meu obraré amb conseqüència. Una pista: no us faré cap petó a la boca>; més aviat allargaré el braç per a fer servir una arma russa de conegut nom i amb la que no et reconeixerà ni la teva p... mare, escòria messetaria!
      126
      Icona de dislike al comentari de: un patriota tip de botiflers vius a juny 13, 2021 | 19:17 1
      Respon
  14. Icona del comentari de: Ok corral a juny 12, 2021 | 22:47
    Ok corral juny 12, 2021 | 22:47
    Aquella frase maleïda de JS que tothom va captar va servir per comprovar que l’ANC era un instrument controlat pels partits. Si l’objectiu era negociar o evitar la presó doncs quin nivell, quina ètica! Jo no.voto aquesta banda. Gràcies per l’article.
  15. Icona del comentari de: Vendetta a juny 12, 2021 | 23:06
    Vendetta juny 12, 2021 | 23:06
    Aket miserable botifler el ke vol es acabar de sindic de greuges o algún carrec semblant el ke no saps chanches es ke el poble de catalunya et pasara per sobre y els teus cómplices acabaran igual
  16. Icona del comentari de: Ramon M. Rusiñol a juny 13, 2021 | 00:38
    Ramon M. Rusiñol juny 13, 2021 | 00:38
    Sra. Natàlia Esteve com és que ho denuncia ara i no l'any 2017 quan tocava?
    138
    Icona de dislike al comentari de: Ramon M. Rusiñol a juny 13, 2021 | 00:38 79
    Respon
    • Icona del comentari de: Juan Martin a juny 13, 2021 | 16:50
      Juan Martin juny 13, 2021 | 16:50
      Molt senzill. A l'any 2017,2018 i 2019 tots ens creiem les mentides d'aquest pseudoindependentistes.
    • Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juny 13, 2021 | 19:06
      Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juny 13, 2021 | 19:06
      Més val tard que mai. Dins de tots els mals, saber la veritat o al menys acostar-nos a la veritat tant com sigui possible ens ha de permetre separar el gra de la palla, fotre la puntada de peu al cul d'uns quants i tornar a avançar sense haver d'arrossegar tanta merda
      37
      Icona de dislike al comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juny 13, 2021 | 19:06 13
      Respon
    • Icona del comentari de: Si noi, a juny 14, 2021 | 07:18
      Si noi, juny 14, 2021 | 07:18
      A mi també m'hagues agradat que Fuigpelmón hagues dit abans de l'1-O que suspendria la DUI en segons i fugiria...
      35
      Icona de dislike al comentari de: Si noi, a juny 14, 2021 | 07:18 67
      Respon
  17. Icona del comentari de: Arnau a juny 13, 2021 | 00:48
    Arnau juny 13, 2021 | 00:48
    És una llàstima que ningú li parlés de Ràdio Hadrian o de la Resistència Independentista Catalana el 2017.... O que no hagi llegit el llibre "La traïció dels líders" de Xirinacs, on ja advertia que Sánchez treballava en contra de la Independència de Catalunya.
  18. Icona del comentari de: toni a juny 13, 2021 | 06:29
    toni juny 13, 2021 | 06:29
    La ANC va deixar de ser " lliure " quan els neoconvergents hi varen ficar al J. Sànchez de presi en aquellas maquiavèliques eleccions que ell no và guanyar tot siguï dit, pero que el Mas&Co. van voler fer fora a erc de dins la ANC, i fé de Déu sí ho varen aconseguïr. El llibre " Tota la veritat " s'escriuen certes veritats, pero ni de bon tros totas. El maquievelisme convergent era sempre present , i aixó que a la llista de Jpelsí, varen fer tragar " sapos y culebras " a erc, perqué A.Mas no encapçalés la llista, però que en " tot cas de guanyar, el Mas sería el presidenciable ". Cosas i més cosas del convergents enrrabiats amb Junqueras i ERC.
    200
    Icona de dislike al comentari de: toni a juny 13, 2021 | 06:29 241
    Respon
    • Icona del comentari de: Ona a juny 13, 2021 | 16:16
      Ona juny 13, 2021 | 16:16
      Pareu la cançoneta ja que fotem pena. Els juntistes són una mescla de gent de diferents procedències i independents, si els anomeneu convergents mentiu. Convergència ja no existeix. Les velles costums heretades d’espanya, la corrupció dels partits, és comú a tot l’enfranatge polític de partits, ho esquitxa tot. Si seguíu donant voltes al tema no ens en sortirem pas mai, la independència precisament podria acabar amb tanta merda però cal unir-nos, alçar-nos sobre les misèries. Podreu o en sou esclaus?
      37
      Icona de dislike al comentari de: Ona a juny 13, 2021 | 16:16 56
      Respon
      • Icona del comentari de: 'Els juntistes són una mescla de gent de diferents procedències i independents' ??? a juny 14, 2021 | 07:15
        "Els juntistes són una mescla de gent de diferents procedències i independents" ??? juny 14, 2021 | 07:15
        Doncs a Junts-per-no-se-sap-què veiem les mateixes cares corruptgents de tota la vida, començan pel batxiller foll que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir
        40
        Icona de dislike al comentari de: 'Els juntistes són una mescla de gent de diferents procedències i independents' ??? a juny 14, 2021 | 07:15 117
        Respon
    • Icona del comentari de: No vinguis amb collonades, Toni a juny 13, 2021 | 19:01
      No vinguis amb collonades, Toni juny 13, 2021 | 19:01
      L'ANC l'han manipulat tan CiU com ERC, només que, al nivell de les territorials, la manipulació d'ERC és molt més eficient que la de CiU perquè el seu model d'organització i de militància era més potent. El canvi constant de membres del secretariat i la manca d'una estratègia proactiva és una de les conseqüències de la lluita pel control de l'ANC. En una cosa estan d'acord ERC i CiU: en liquidar el 1 d'octubre i la declaració d'independència del Parlament de Catalunya i en aïllar el President Puigdemont.
      153
      Icona de dislike al comentari de: No vinguis amb collonades, Toni a juny 13, 2021 | 19:01 100
      Respon
      • Icona del comentari de: Per collonades, les teves mentides a juny 14, 2021 | 07:07
        Per collonades, les teves mentides juny 14, 2021 | 07:07
        Quan Carme Forcadell va deixar l'ANC, després de portar-la a la glòria, hi va haver eleccions i les va guanyar Liz Castro però no era de la corda corruptgent i van posar al peix bullit Jordi Sànchez que seria obedient. Els corruptgents, cosa que tocan cosa que trencan.
  19. Icona del comentari de: Tripartits Arrossegats, maragallisme de claveguera franquista eterna espanyola a juny 13, 2021 | 09:03
    Tripartits Arrossegats, maragallisme de claveguera franquista eterna espanyola juny 13, 2021 | 09:03
    Jordi Sanchez era un puntal psoecial8sta delmTRICORNIO O TRIPARTIT DELS NAZIONALS D'IZQUIERDAS ESPAÑOLAS O PORCIOLOITIQUES. GAL.ERC.STALIN SAURA, j7nts per espanyo,itzar als catalans, sens dubte la ratonera franquista d'esquerra del,CARALLOT.ROVIRA, un espanyol o criada dels ricatxos Maragalls de Franco, Plaza Molina, pijos guays
    81
    Icona de dislike al comentari de: Tripartits Arrossegats, maragallisme de claveguera franquista eterna espanyola a juny 13, 2021 | 09:03 42
    Respon
  20. Icona del comentari de: Narcís a juny 13, 2021 | 12:07
    Narcís juny 13, 2021 | 12:07
    Quan fou mort el combregaren .. massa sabíem de no haver-hi res muntat ni tan sols treure l' espanyola de nostra Generalitat ! PD : en Jordi i mateixa Ponsatí no han dit res que no sabés tothom .. la qüestió és : si en MHP Puigdemont hagués dit d' eleccions .. qui hagués fet negoci en escons ? Nota : no sé pas a què ve parlar d' espases, de llargues i d' altres baboiades made subvencions a associacions que ben viuen del conte ! Anotació al marge : per molta raó que pogués tenir l' autora .. si verament cerca la llibertat de Catalunya no hauria d' haver badat boca ara, no pas ara .. ja hi és aquest botxí d' estat per a fúme' ns !
    62
    Icona de dislike al comentari de: Narcís a juny 13, 2021 | 12:07 39
    Respon
  21. Icona del comentari de: Anònim a juny 13, 2021 | 13:08
    Anònim juny 13, 2021 | 13:08
    Jordi Sánchez habrá dicho una verdad, pero me contá que las zorra no dicen ninguna.
    31
    Icona de dislike al comentari de: Anònim a juny 13, 2021 | 13:08 113
    Respon
    • Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a juny 16, 2021 | 23:17
      Ermessenda de Carcassona juny 16, 2021 | 23:17
      Misògin!
  22. Icona del comentari de: Pol a juny 13, 2021 | 13:38
    Pol juny 13, 2021 | 13:38
    Xirinacs va escriure això en relació a aquest individu: “Jordi Sanchez, que seguí la petja de Colom dins la Crida fins a ocupar-ne la cúspide a l’ombra d’aquest, arribaria finalment – com, en efecte, ha succeït en 1992- a dissoldre la Crida ell mateix contra el parer de molts, Sanchez després no ha dubtat en articles de premsa a dedicar la crítica més despietada a tota acció de base, especialment a l’actuació de l’Assemblea d’unitat popular dels PPCC acabada de crear. La considera anacrònica i ineficaç » I paradoxalment i tràgica per al moviment independentista l'individu va acabar dirigint l'ANC. És com donar el comandament d'un porta-avions a algú que té mal de mar, no sap pas nedar, és poruc i l'únic que vol és viure de salaris públics de despatx. I així ens va als Catalans.
  23. Icona del comentari de: Pol a juny 13, 2021 | 19:51
    Pol juny 13, 2021 | 19:51
    Els PPCC liderats pels Principatins som en allò que se'n diu punt d'inflexió. El Primer d'Octubre 2017 vàrem iniciar realment la Tradició Independentista (la precedent d'Estat Català fou molt minoritària malhauradament). Abans d'aquesta data el 90% de les elits independentistes eren totes de tradició regionalista. Reviseu els cvs de tots els líders i descobrireu que aquesta gent mai havien estat independentistes. La minoria PSAN i entorn tenia el problema d'ésser comunista i això la posava fora de joc. Aquest punt d'inflexió té un altre element molt important i és el renaixement de la reivindicació de la nostra llengua que ja topa frontalment amb els Espanyols malgrat que els líders independentistes vulguin evitar la batalla per la llengua, aquesta serà vital per a derrotar els Espanyols. Vivim ara dues experiències històriques: l'inici real de l'Independentisme Majoritari i la reivindicació de la llengua nacional de forma exclusiva.
    • Icona del comentari de: ramonek a juny 14, 2021 | 04:32
      ramonek juny 14, 2021 | 04:32
      Els senyoritos joves d'abans vivint ara ipostulant-se a futur...no anirem pas be si volen manar
  24. Icona del comentari de: ramonek a juny 14, 2021 | 04:32
    ramonek juny 14, 2021 | 04:32
    Els senyoritos joves d'abans vivint ara ipostulant-se a futur...no anirem pas be si volen manar
  25. Icona del comentari de: Antoni SF a juny 14, 2021 | 07:44
    Antoni SF juny 14, 2021 | 07:44
    Es digui el que es digui, tot va a petar a interessos partidaris si no partidistes - i fins i tot personals - que duen cap a la corrupcio. Es a dir, robar i/o malbaratar els diners de tots els contribuents. Per tant, la gent hauria de comencar a pensar en votar altres alternatives. 1r. partits que no tinguin gent cobrant sous - ja que volen servir, que ho facin voluntariament. 2n. carrecs electes de maxim 5 anys i no renovables - despres de cinc any no es pot repetir i despres de deixar-ho han de tenir responsabilititat juridica i civil. 3r. organismes privats com l'ANC o l'AMI que siguin nomes consultius i amb gent voluntaria. D'aquesta manera nomes aquells que realment volen fer res per Catalanya ho faran sense cap interes economic - que a la fi es el que mou aquesta gent... la pela.
  26. Icona del comentari de: jbm a juny 14, 2021 | 11:34
    jbm juny 14, 2021 | 11:34
    EL REFERENDUM JA ESTÀ FET I GUANYAT Referendum 1/O/2017 2017 Participació 2.286.217 vots comptabilitzats + 770.000 (apxdt.) vots requisats .. fan 3.056.217 (un 57’49 % sobre el cens electoral total que era de 5.313.564), malgrat la por, les amenaces i la crida al boicot ... Vots sí 2.044.038 o sia un 90’18 per cent del vot comptat, suposant un % igual sobre els vots “robats” hi hem de sumar el 90’18 per cent de 770.000 que són 694.386 a afegir als 2.044.038 i, sumats, fan 2.738.424 vots sí (un 51.5%del cens total) ... Mai no vota el 100 % del cens. El màxim a Catalunya fou el 21 D del 2017 (un 79 % del cens). Si feim el 79 % dels 5.313.564 censats pel referendum tenim 4.197.715 electors. Els 2.738.424 del primer d’octubre serien el 65’23 % de vots SI (si cap dels nous votants votara SI) ... És lògic que molta de la gent que anà a votar el primer d’octubre del 2017 se senti traïda pels polítics i no vaja a votar quan hi ha eleccions. Qui pidoli fer un nou referendum els esà insultant. EL REFERENDUM JA ESTÀ FET I GUANYAT.
  27. Icona del comentari de: Jesús (Xess) a juny 14, 2021 | 11:58
    Jesús (Xess) juny 14, 2021 | 11:58
    Sisplau, rendible!! Rentable és allò que es pot ficar a la rentadora!!
    • Icona del comentari de: jordi a juny 14, 2021 | 18:11
      jordi juny 14, 2021 | 18:11
      i escriure 'si us plau' i 'si et plau' també. Les assimilacions de vocals en contacte, dins i fora un mateix mot, són sistèmiques en català. L'escriptura no n'ha pas de retre compte; car s'han de saber fer per geni. Igual que un locutor de plató o locució, un doblador i un actor haurien de saber pronunciar 'Quina hora és?' abans no li donessin la feina. (Sóc el primer que t'hi ha clicat m'agrada.)
  28. Icona del comentari de: jordi a juny 14, 2021 | 18:02
    jordi juny 14, 2021 | 18:02
    les impertinències gonadistes de la primeria de l'escrit desllueixen l'article d'aquest home. Ja ho sabem que els gonadistes mai no perden passada per a enfondir la segregació de l'home pel gon; obsedits que són a fer-la sempre explícita, a verbalitzar-la, a desvirturar-ho tot entaforant-ho dins la liquadora gonarcal. Sense sentit de l'oportunitat, que en veritat no n'hi ha mai a segregar pel go; ni de la proporció, car són totalitaris i maniqueus. És sols qüesitó d'esmerçar-hi la intelligència que bé dedica aquest home a esbandir les vergonyes de mossèn Sanchez. i el tema hauria donat per un article tres o quatre vegades més llarg. Cal pas anar de l'extrem d'un breu article al de tota una novella. La brevetat, però, ja és responsabilitat dels homes que dirigeixen el diari: si volen cridar un públic que no passi de llegir el títol i el subtítol, i la resta màxim de cua d'ull; o bé s'estimen més cridar-ne un de fornit per hòmens a qui els agradi que, havent llegit, puguin reproduir l'article amb llurs paraules amb coneixement de causa.
  29. Icona del comentari de: Purista a juny 14, 2021 | 18:39
    Purista juny 14, 2021 | 18:39
    Ja fa temps que vinc dient que algú que es diu Sánchez te el gen castellà, Hijo de Sancho, inoculat al ADN. Mai ens defensarà. Acabarà pactant amb l’enemic perquè la seva sang està tacada de borbonisme i espanyolitat.
  30. Icona del comentari de: ciutada del mon a juny 15, 2021 | 14:42
    ciutada del mon juny 15, 2021 | 14:42
    en fi ara ja ni els de junts pensen el mateix es divideixen, el tarat pol dient botifler al secretari de junts, despres sortira altre encara mes tronat, i li dira botifler al tal pol i aixi fins l'infinit jajajaj el rubalcaba o l'aznar no se qui tenien rao, abans es dividira i destruira catalunya que espanya , pero eran molts moderats es divideixen i es destrueixen fins l'infinit, jajaj ara ja sera botifler l'espot, ho dira cotalelo, despres el tal pol li dira botifler i traidor espanyol al cotalelo, i altre friki el suis o lluny de cat li dira botifler al pol jajajaja, en fi al final nomes deu el catala eh no l'altre sera pur catalufo els demes traidors i botiflers.
  31. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a juny 16, 2021 | 23:16
    Ermessenda de Carcassona juny 16, 2021 | 23:16
    Estic totalment d'acord que cal un relleu dels lideratges. De la presó estant no es pot fer política. Són hostatges. Ens mereixem uns polítics millors. Durant el judici el que va estar millor va ser Cuixart. No em va agradar el gest que va tenir amb M. Iceta, col·laboracionista del 155.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa