El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El debat sobre un futur exèrcit català arriba a la UPF

Política de defensa per a un nou Estat català. Aquest és el títol d’una conferència a càrrec del think tank català de defensa i geoestratègia, la Societat d’Estudis Militars. Serà el quatre de maig a la Universitat Pompeu Fabra i està organitzada per la FNEC i l’organització política Nosaltres Sols. La conferència està pensada per explicar al públic universitari les “qüestions geoestratègiques” i “els models de defensa” que podrien adaptar-se en una virtual república catalana independent.

L’esdeveniment és un pas més en la socialització de la SEM, un organisme absolutament privat que actua com a centre de pensament i divulgació de la geostratègia, la defensa i la seguretat des de l’òptica catalana. L’entitat ja fa mesos que protagonitza aquest tipus de debats en ciutats com Barcelona, Berga o Sabadell. De fet, són xerrades obertes on s’expliquen models com poden ser el danès, el finès o el suís que podrien ser assumits per un estat català independent. Fins i tot, el públic formula preguntes, dubtes i posicionaments segons els arguments presentats pels ponents que aporta la SEM.

Una imatge del cartell anunciador de la jornada de la Societat d'Estud
Una imatge del cartell anunciador de la jornada de la Societat d’Estudis Militars dedicat a les dones.

El sindicat FNEC porta el debat a la universitat

La decisió del sindicat Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya de portar aquest debat a la Universitat és una novetat. A més, en l’entorn mediàtic, polític i econòmic de la guerra d’Ucraïna, que ha permès a la SEM tenir una notable presència mediàtica arran de les seves anàlisis sobre el conflicte bèl·lic i la invasió des del punt de vista d’estratègia i tàctica militar sense entrar en valoracions polítiques concretes.

La SEM també va saltar a la palestra quan el PSC va portar l’organització al Parlament de Catalunya arran de la seva escola d’estiu, un certamen cada any acull més alumnes que es volen iniciar o compartir coneixements sobre geostratègia i de seguretat internacional. Aquesta escomesa dels socialistes però es va veure tocada quan el mateix Govern, a través de la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, va certificar la independència econòmica de l’entitat així com la legalitat de les seves activitats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a abril 12, 2022 | 20:41
    Gonzalo abril 12, 2022 | 20:41
    Los onanismos mentales continúan en tractorlandia. Nada nuevo.
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a abril 14, 2022 | 17:45
    Luisnomeacuerdo abril 14, 2022 | 17:45
    Je je je pero que tiernos que son estos paletos. Mortadelo hay que esforzarse un poco más que no vas a pasar nunca al ABC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa