Cuixart: “A les urnes, catalans!”

Primer acte del president d'Òmnium en sortir de la presó

Primer acte del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, en sortir de Lledoners després que Justícia hagi concedit el tercer grau. Des del pati d’entrada de la presó, Cuixart ha estès una pancarta on s’hi reclama l’amnistia i ha cridat: “A les urnes, catalans!”. Tot un missatge de pes en el primer dia de campanya electoral. Cuixart s’ha dirigit al cap d’una hora a la plaça del Rei de Barcelona en un acte de solidaritat amb els repressaliats. Just abans de recordar que es tracta d’un “tercer grau efímer” i ha assegurat que no cedirà a “cap xantatge”. “Avui més que mai, compromís amb la lluita per la República, la cultura i la dignitat de tot el poble”, ha afirmat.

L’acte a la plaça del Rei ha volgut ser un emotiu homenatge i mostra de solidaritat a la diversitat de represaliats arran del procés. Així que a les mateixes escales on Joan de Canyamars va voler intentar assassinar Ferran el Catòlic han explicat i denunciat el seu cas, en Marc, la Marta, l’Anna Maria, la Teresa o en David entre d’altres que han estat processats, estan investigats o ja han estat condemnats per causes relacionades amb el procés. Casos com ara els de la sindicatura electoral, protestes a diverses vies o per integració a un CDR.

En acabar el torn de tots ells, Cuixarts s’ha sumat a les veus dels represaliats recordant els 1.200 dies que porta a la presó. “La societat civil ni s’arronsa ni es rendeix”, ha emfatitzat. Cuixart ha avisat que “no acceptem que se’ns criminalitzi”. En aquest sentit, ha insistit en el seu missatge que “o hem entrat a la presó per lluitar per sortir-ne, ni per acceptar xantatges”. “No van marxar a l’exili per tornar-ne a qualsevol preu, seguim defensant el dret a l’autodeterminació i a viure en una República de ciutadans lliures”, ha reblat.

“No serem mai moneda de canvi de cap tribunal ni de cap govern. N’estem ben tips d’aquests tribunals!”, s’ha exclamat. Les eleccions no han passat per alt al líder sobiranista i ha avisat que seran “tan exigents amb els partits polítics com corresponsables de fer el camí junts”. L’ànim de Cuixart ha estat de nou esperonar a la ciutadania a votar. “La resposta ha de ser altra vegada la mateixa: omplir les urnes de paperetes sobiranistes!”. “Cap vot independentista es pot quedar a casa perquè necessitem un govern que defensi l’autodeterminació amb responsabilitat, valentia i ambició”, ha ressaltat.

Abans de cloure l’acte amb la interpretació de “què volen aquesta gent” per part de Maria del Mar Bonet, Cuixart ha carregat contra la decisió del TSJC de mantenir les eleccions el 14-F tot i el risc per a la salut pública. Fidel també al seu estil, ha tornat a pronunciar el lema amb que va cloure la seva intervenció al Tribunal Suprem: “Sí, Ho tornarem a fer!: tornarem a exercir tots els drets vulnerats. Sense acritud ni contra ningú, defensant sempre una cultura valenta, transgressora i compromesa, lluitant contra les desigualtats. I ho seguirem fent també per amor a la vida”.

Cuixart ha recordat que “la fi de la repressió mai no vindrà de renúncies, ni de penediments, ni de reformes parcials del codi penal, ni molt meny d’indults”, i ha asseverat que Òmnium “no deixarà sol a cap dels 2.850 represaliats”. La intenció de Cuixart és fer bandera de l’amnistia com a clam universal del sobiranisme i de les forces democràtiques.

L’abraçada entre Marcel Mauri i Jordi Cuixart a la plaça del Rei en el primer acte públic després del tercer grau del president d’Òmnium/Jordi Borràs
Cuixart amb Maria del Mar Bonet i membres del grup Ovidi 4, com David Fernández/Jordi Borràs
Jordi Cuixart reivindica l’amnistia i crida a omplir les urnes de vots sobiranistes/Jordi Borràs
Maria del Mar Bonet, en un moment de la seva actuació/Jordi Borràs

Comentaris

  Catrepublik 30/01/2021 12:37 pm
  HO PETAREM A LES URNES... VISCA LA REPÚBLICA!! ... i deixeu els gossets que bordin, pobrets...
   El gosset Catrepublik ja està bordant 30/01/2021 12:47 pm
   Catguau, catguau ...
  Angels 29/01/2021 10:04 pm
  Coñazo hijo de padre desconocido, te ries, nejor que llores de la porqueria q hay en Spanislandia. No solo eres mala persona eres una rata asquerosa y pestilenta.
  ange bleu 29/01/2021 6:52 pm
  La Catalogne est une CCAA d'Espagne, par conséquent, la Catalogne n'a pas et ne peut pas faire ce que les indépendantistes proclament, ou si cela, la Catalogne est une CCAA d'Espagne !! et si vous ne l'aimez pas, peu importe, vous savez, le Sahara est génial!
  13
  111
  Respon
   Colette 29/01/2021 8:56 pm
   Il résulte, cependant, chère mademoiselle ou señorito « génial », que la majorité du vote au Parlement de la Catalogne est un vote favorable au droit à l’autodétermination du peuple catalan, droit parfaitement recueilli par la Charte des Droits de l’Homme et du Citoyen. Allez joindre la bande de votre ex-Président Emmanuel Valls et aidez à extradiez des enfants gitans au Sahara. Vous aurez des vacances (payées par Susana Gallardo) géniales !! VISCA LA TERRA ! VISCA CATALUNYA LLIURE ! VISCA LA CATALUNYA NORD I ELS PAïSOS CATALANS ! GABATXOS DEL RÈGIM DE VICHY, A CAGAR A LA VIA !
    Le age bleu. 29/01/2021 9:15 pm
    Tres jolie, et metci pour le votre commentarie.
  Dr Sallop 29/01/2021 6:50 pm
  Angelblau 29/01/2021 5:06 pm No llegiu ni valoreu tot comentari escrit en llengua forastera si us plau................Que ? censura franquista oi ????
  Yos 29/01/2021 5:45 pm
  Palabras repetitivas, demagogas y en general, siempre el mismo coñazo. El día de la marmota. Discurso+resultado=0. Mismas palabras= resultado.
  Angelblau 29/01/2021 5:06 pm
  No llegiu ni valoreu tot comentari escrit en llengua forastera si us plau
  24
  27
  Respon
  un altre 29/01/2021 3:42 pm
  Quins nervis tenen tot els trols ñordos
  Como Martes y Trece 29/01/2021 1:41 pm
  Parece que el dúo cómico "Los Dos Jorgitos" se ha separado. Cuichart y Chànchez van cada uno por su lado. Qué lástima, con lo que nos hemos reído con ellos.
  2
  105
  Respon
   Quim 29/01/2021 8:19 pm
   De veritat? Saludi al seu pare quan el conegui.
  Luisnomeacuerdo 29/01/2021 1:14 pm
  Eso es caracuervo, en urnas de verdad, un voto por lazinazi y elecciones supervisadas en la comunidad Autónoma de Cataluña por el reino de España. Así que no te vengas arriba qu luego llorais con las caídas del burro. Todo en orden.
  1
  104
  Respon
   Gali Boadella Montserrat 30/01/2021 10:53 pm
   Los súbditos, con su rey, els ciutadans lliure, amb la república. Sort que ja ho entenen. Costa, pero poc a poc ho entenen.
   uno 29/01/2021 3:42 pm
   Luisvoycagao
  Rot 29/01/2021 12:54 pm
  lleva't la mascarada i et creurem

Nou comentari