Cs reclama a l’Europol investigar “la ultraesquerra” i “l’etnonacionalisme” a Euskadi i Catalunya

Carta de la vicepresidenta de la comissió de llibertats del Parlament Europeu

Un dels discursos que més s’ha repetit, per exemple, en el debat d’investidura ha estat acusar la CUP de fomentar “la violència al carrer”. De fet, a Madrid també rep la mateixa acusació així com el grup d’Unides Podem al Congrés. Tant Vox com Ciutadans, com en algun moment el PP o el PSOE, han deixat caure aquesta acusació. Però ara, Ciutadans ha fet un pas més. La vicepresidenta de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers Interiors del Parlament europeu, Maite Pagazaurtundua, de Cs, ha remès una petició per carta a la directora executiva d’EuropolCatherine De Bolle, per tal que “enviï una missió d’investigació” a Euskadi i a Catalunya pel seu potencial de “radicalització violenta”.

A la carta, a la qual ha tingut accés El Món, Pagazaurtundua recorda a la direcció d’aquest organisme que, arran del seu propi informe anual, el passat mes de setembre va remetre informació sobre els “riscos de radicalització de potencialitat violenta per part de grups extremistes etnonacionalistes a Espanya”. Atesa aquella informació, la vicepresidenta de la comissió desgrana diferents actuacions del que anomena “la ultraesquerra radical a Euskadi” i que també fa extensiva a Catalunya. Fins i tot, acusa Bildu i Podemos “d’emparar i aplaudir” els enfrontaments amb la policia durant les protestes contra, per exemple, el toc de queda.

Encapçalament de la carta remesa a la directora executiva d’Europol/QS

En aquest sentit, en la missiva Pagazaurtundua assegura que “hi ha indicis del foment d’una fòbia ideològica amb odi canalitzat contra els cossos policials, per representar el poder legítim de l’estat de dret democràtic”. Així, l’eurodiputada aporta diversos exemples que, segons la seva convicció, acrediten aquesta deriva violenta contra la policia sobretot a Euskadi, i no deixa de recordar el terrorisme d’ETA. Uns fets que considera “agreugen els riscos” que Europol va definir en el seu darrer informe. “La fòbia ideològica contra els agents de seguretat la comparteixen altres grups antisistema en d’altres llocs d’Espanya –especialment a Catalunya– però és una tendència més global”.

“Hi ha discursos i pràctiques d’odi, clars“, insisteix en la carta. “Hi ha forces polítiques que s’estimen més consentir la normalització de l’odi i de la intolerància amb motivació ideològica antidemocràtica”, sentencia. Per això, reclama que incorporin aquestes informacions que ha remès al proper informe d’avaluació del risc de radicalització violenta. Així mateix demana que “contemplin l’enviament d’una investigació sobre la situació en el terreny”. Una investigació que podria “evitar l’augment d’aquest moviment contra l’estat de dret”.

Comentaris

    J.Fontanerllas 31/03/2021 6:44 pm
    Aquests són els problemes reals de la gent....... em pixo.....!!!!!!
    Gavanenc 31/03/2021 6:18 pm
    Que des del xovinisme espanyol, que en ple segle XXI encara celebra el "descubrimiento" en una diada, el 12 d'octubre, que havia estat el "dia de la raza" així ras i curt, i que encara aprofita aquesta mateixa (?!) data per a festejar la diada nacional espanyola, et parlin de "etnonacionalisme" i de "violencia etnonacionalista"... és tenir molta, molta, molta barra. Des de l'espanyolisme retrògad, no tenen cap mena d'escrúpol ni aturador en vomitar sobre els altres les pròpies misèries pregones, la pròpia roïnesa i dissort. Mentre que els catalans som massa mesells i sovint no ens atrevim ni a respondre aquesta mena d'agressions que ells sempre fan sota l'empara i a recer del seu estat amb clavegueram, lawfare, CNI, fons reservats, tàcitos etc a tota màquina, inclosos.
    Vicenç Ramoneda 31/03/2021 4:52 pm
    L'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch va infringir el Codi de Conducta del Parlament Europeu al no declarar la seva presència accionarial i gestora d'una empresa fundada per ell mateix, segons ha avançat infoLibre. (Europol, teniu feina)
      No hi ha problema 31/03/2021 8:15 pm
      Doncs que el fotin fora del parlament europeu
    Cert 31/03/2021 4:51 pm
    Si els castellans poguessin salarien tota la terra catalana perquè no hi creixes ni un bri d'herba. Es una metàfora si, però el dèficit fiscal de 16.000 milions, les infraestructures de comunicació obsoletes, el corredor mediterrani que ni els interessa que passi per Catalunya, el control de ports i aeroports, el control de les grans empreses i si poden el control de la llengua catalana... fan que Catalunya digui prou al control castellà.
    Maria 31/03/2021 3:26 pm
    Els espanyols retraten Espanya cada dia a la UE, ves que investigant des de la Unió Europea, no descobreixin què és Espanya en realitat. Avui he escoltat una part del discurs tipus sermó, de la ministra espanyola de Sanitat, ha parlat de diversos territoris que formen l'estat espanyol sense esmentar-ne el nom de cap, bò, ha esmentat solament Ceuta i Melilla pel seu nom. Cosa que no fan ni a Itàlia, on cada dia diuen el nom de les regions que passen de zona verda o taronja o roja o en sentit invers, i no passa res; o la jacobina França on tampoc no els hi ha cosa de dir el nom dels territoris dels quals parlen... A sobre la ministra s'ha hagut de referir a l'embolic i merder que va causar ahir amb la normativa sobre les mascaretes sobre quan cal cobrir-se el nas i la boca, cosa que a Catalunya, País valencia i les Illes Balears fa mesos que ja sabem què fer i con comportar-nos sobre aquesta qüestió, la ministra ha dit que vol "homogenitzar", "uniformar" i "unificar" en àmbit espanyol la normativa... de les mascaretes. Quina vergonya, som al 2021 i encara no saben que és l'estat espanyol, solament saben el què ells volen que esdevingui, un estat uniforme, uninacional i monolíngüe. Farts, n'estem farts, ens manca la independència, hem l'accelerar-la.
      Cert 31/03/2021 4:51 pm
      Si els castellans poguessin salarien tota la terra catalana perquè no hi creixes ni un bri d'herba. Es una metàfora si, però el dèficit fiscal de 16.000 milions, les infraestructures de comunicació obsoletes, el corredor mediterrani que ni els interessa que passi per Catalunya, el control de ports i aeroports, el control de les grans empreses i si poden el control de la llengua catalana... fan que Catalunya digui prou al control castellà.
        Maria 31/03/2021 7:28 pm
        La qüestió és, què hi fem encara dins de la sobirania espanyola ? Hem d'espabilar-nos.
    Luisnomeacuerdo 31/03/2021 2:59 pm
    Ves quico ,Estos son los comentarios que os definen como los aprendices de pequeños tiranos que sois, teneis un grave problema con admitir las ideas del resto de compatriotas y ya os tienen calados, y recordad que los únicos fascistas son esos que vais con los lazitos amarillos y que queréis imponer vuestras excluyentes y fanáticas ideas al resto de españoles. Ale a rebuznar como los asnos que sois.
      manel t 31/03/2021 6:42 pm
      Evidentment practiques el mètode de, llença merda que alguna cosa queda. Jo ja he dit en alguna ocasió que el millor tracte pels individus com tu es l´indiferéncia partint ja dels vostres comentaris franquistes com dels "26 milions de fills de puta que hem de afusellar" segons les vostres espectatives. Quan tinguis un moment i sense presses fotet en un racó i sense fer soroll moret. Ten en comte que si algú et digués que millor hauria sigut que no existísis no t´has d´emprenyar, es el problema que teniu els no humans
      Acuerdate Luís 31/03/2021 4:31 pm
      Acuerdate de no insultarme, Si querer la independencia de Catalunya es ser fascista recuerda que ya era fascista en tiempos del fascismo franquista por la gracia de Diós i del temor al régimen. Catalunya serà lo que el pueblo catalán decida por mucho que los castellanos insistan en decidir ellos.
      Lluïs amb bona memòria, en prenem nota 31/03/2021 3:38 pm
      El llaç groc i les mobilitzacions representen exigir la llibertat immediata dels Presidents d'associacions J. Sànchez i J. Cuixart, tots dos juntament amb 7 polítics demòcrates, empresonats per l'estat espanyol, per motius polítics, i doncs presoners polítics com una casa. Negar aquest fet i dir-ne "fascistas" denota el "nivell" del desmemoriat Luis i d'altres de la seva corda. La mofa i l'insult a la intel·ligència de l'annexionisme més carca, reaccionari i retrògrat encara ens empenyen més a accelerar la necessitat i la urgència de la independència política del nostre país.
      uno que vive en Tabarnia 31/03/2021 3:25 pm
      tu ets d,aquells que els teus pares et varent treura de l,escola per vagancia i coeficient intel.lectual sota zero, varen perdre una bona oportunitat per exhivirte a les fires de animals exotics
    Pol 31/03/2021 1:44 pm
    L'ex, i ecs, partit de Rivera un partit que tant li fot que tingui 36, 15, 11, 6, 3 o 1 representants als Parlament, car llur objectiu és bramar amb cara de pomes agres i amb una persona que parli i faci el mec ja n'hi ha prou. El partit de Rivera fundat l'any 2006 i que té els dies comptats, com passarà a la història ? Quines aportacions positives haurà fet ? Quina vergonya aliena de partit, a sobre amb un nom "neutre" i manllevat, "ciutadans" que aplega a tothom, tots ho som de ciutadans, i la majoria no els hem votat mai ni ens representa per a res.
    155
    1
    Respon
    Déjà-vu 31/03/2021 1:34 pm
    Algú se'n recorda del partit espanyol de la Diez ? El partit de Rivera té el mateix futur que el partit de la Diez. El partit de Rivera no ha aportat mai res de bo, solament cridòria, cares sempre de pomes agres i espectacle anomenat muntatge i performances de "pollos", una forma de fer que desprestigia la política parlamentària. El partit de Rivera solament ha reexit de forma populista, és a dir creant problemes on no n'hi havia o intentant solucionar problemes complexos amb bajanades, quan algú els hi ha afluixat diners com l'empresari rellotger de Festina... Un partit que no té cap arrelament municipal i passarà a la hitòria per haver governat un municipi del Segrià, curiosament creat l'any 1939 pel "Instituto Nacional de la Colonización" [sic] Gimenells i el Pla de la Font se'n diu. Resulta que el que havia estat batlle, per un sentiment de disgust es va passar al partit de Rivera i així va governar del del 2007 al 2011. Ve-t'ho aquí.
    Vicenç Ramoneda 31/03/2021 1:34 pm
    Toc d’alerta dels EUA a Espanya pels presos polítics: “Es vulneren drets". El govern dels Estats Units ha alertat Espanya de les escletxes que hi ha a la democràcia espanyola i ha advertit de la vulneració d'alguns drets humans al país. En un informe anual on el govern nord-americà analitza l'estat democràtic de diversos països, enguany destaca, entre altres qüestions, la seva preocupació pel que fa a l'existència de presos polítics a Catalunya, que titllen directament de "detencions arbitràries".
    Ramon D 31/03/2021 1:16 pm
    Algú ha "investigat" mai partits com el PP, fundat l'any 1976 per 7 ex-ministres de Franco, amb el lema "Espana, lo único importante", partit del qual es va escindir vOx el qual aplega ultradretans espanyols del PP i altres que trobaven el PP massa "tou" ? El partit de Rivera un partit fundat el 2005 o 2006 per un grup de ressentits espanyolistes que mai han volgut ésser-ne dirigents i s'han mantingut a l'ombra. Un partit amb una única finalitat de crear enrenou i fer mofa entorn de la llengua, la cultura i la nació catalana, sota l'empara de l'estat espanyol incloent-hi, el clavegueram i el lawfare de la justícia espanyola. Que en pensen els partits nacionalistes espanyols, PSOE I Podemos, incloses les sucursals que operen a Catalunya, dels seus companys de viatge espanyol ? Perquè no es pronuncien mai ? Ans al contrari pel que fa al xovinisme espanyol hi van a remolc. Jo per si de cas ja fa molt de temps, anys, que opto directament per la independència.
    Josep 31/03/2021 1:00 pm
    Aquest lloro pocs anys enrere no tindria ovaris suficients per sortir al carrer.
    Ramon 31/03/2021 11:51 am
    Colono's és un cadàver polític.
    Colons, torneu al vostre cau 31/03/2021 11:40 am
    Els castellans són els que han destruït desenes d'ètnies i nacions a tot el món imposant la seva llengua merdosa i les seves institucions i mentalitat del tercer món. Fa segles que volen exterminar la nació catalana (ho he dit bé, exterminar és el verb correcte), per això persegueixen la llengua, per això fomenten la immigració d'incultes castellans i de panchitos sud-americans. Ells són els genocides. Si poguessin ens farien el que els xinesos fan a Xinjiang o el que els turcs van fer als armenis. Castella és una aberració que no ha aportat res de bo a la humanitat, només cal veure que les seves ex-colònies són els països més violents i més desiguals del món. S'ha de ser subnormal per estar orgullós de ser castellà/espanyol.
    128
    2
    Respon
    Bernat.C. 31/03/2021 11:39 am
    Potser seria més pràctic investigar a la sra. Pagaza....... sobre el seu partit, negació de qualsevol liberalisme i que la seva activitat més manifesta era anar a treure llaços grocs publicament i dedicant-se a la provocació política com a activitat principal.
    RAMON A 31/03/2021 11:33 am
    Si investiguen masa potser et fotaran a tu a la preso.SONADA
    Jeroni Munyós 31/03/2021 11:33 am
    El xovinisme espanyol sembla que no té mai límits. Els catalans els hauríem de respondre amb més contundència, per exemple cada volta que ens diuen que la "democràcia" espanyola és "plena", "homologable" o "consolidada" els hi hem de respondre que els estats democràtics no han de justificar la democràcia tothora i encara menys els hi cal afegir cap "qualificatiu". i que per "qualificatius" el maleït Franco que ja tenia el costum cínic d'anomenar el seu règim dictatorial de "democràcia orgànica". Per una altra banda tenim la "transició de78". Cal precisar que transició vol dir l'acció de passar d'una situació a un altra atenció: Més o menys ràpidament. La transició se suposa que és per a passar del règim franquista a la democràcia, però Ai làs ! La transició no és gens ràpida de fet ja porten més anys 43, que no pas de règim franquista. Els espanyols ens haurien de dir quan pensen "acabar" la transició, és a dir democratitzar el seu exèrcit, la cúpula endogàmica del poder judicial etc... Segurament el nostre país assolirà la independència i els espanyols encara seran en "transició".
    Delfí Artós 31/03/2021 11:22 am
    Ara per ara, l'independentisme català està representat per 3 grups parlamentaris ERC, d'esquerra o centre esquerra l'equivalent en altres estats a la socialdemocràcia, Junts per Catalunya, que crec que vol ésser un partit com l'SNP, -el qual ara tindrà competidor- amb influències, membres i militants de dreta o centre dreta democràtica i les CUP que es defineixen com a organització política assemblearia i anticapitalista. Aleshores cal preguntar-los, on hi veuen els espanyolistes més tronats i carque el "nazisme", "el pensamiento único" o altres collonades com "l'adoctrinamiento"? Els catalans a voltes sembla que ens ho empassem tot, hem de respondre les agressions de l'espanyolisme de forma pacífica i sense violència, però no ens hem de deixar trepitjar per la supremacia espanyola.
    113
    6
    Respon
      Correcte 31/03/2021 11:49 am
      Però mentre hi hagi que pensin com el gos,-donem pa i no em peguis- , l'amo té totes les de guanyar. En una cosa he de rectificar el teu comentari: no es supremacia espanyola sinó castellana ja que espanyols ho som tots de moment. No s'ha de caure en el parany de fer servir la Espanya castellana com a única, ni l'idioma castellà com l'únic idioma espanyol. S'ha d'acabar d'una vegada la rèmora que ve ja del franquisme on a l'escola tenies l'obligació d'assimilar com a vàlid que el català era un dialèctic del castellà.
    Ves que no els surti el tret per la culata 31/03/2021 11:17 am
    Si l'Europol investiga bé i de manera imparcial, tot podria ser....l'etnonacionalisme castellà és infinitat de vegades més evident que qualsevol etnonacionalisme que Euskadi i Catalunya puguin tenir, si és que el tenen
    Malalts d'odi 31/03/2021 11:07 am
    i per què no demanen investigar al feixisme i nazisme a Ñòrdor??? ... ah, no! que aquests són dels bons, i porten governant fa vuitanta gloriosos anys.
    Minoria nacional 31/03/2021 10:36 am
    S'ha de fer arribar a Sánchez, que la seva democràcia més plena del mon sols se sosté a base dels seus tribunals polititzats cent x cent. No hi haurà entesa mentre persisteixi la imposició castellana.
    Lluís 31/03/2021 10:26 am
    S'ha d'investigar l'ètnia ultranacionalista castellana que durant segles intenta aniquilar les arrels de l'ètnia catalana. No hi ha res més ferotge que l'absolutisme nacional castellà. Els malparits, per desmembrar Catalunya van regalar la Catalunya Nord als francesos. La unitat espanyola no és res més que una imposició castellana.
    Minoria nacional 31/03/2021 10:03 am
    S'ha de reclamar a l'Europol que investigui l'etnonacionalisme castellà contra les minories nacionals de Catalunya i Euskadi. Catrella té un ultranacionalisme dominant i pervers destinat a eliminar les demés nacionalitats minoritàries espanyoles.
    vendetta 31/03/2021 10:01 am
    jaajajjaa putaejpanya sempre avui us baixeu els pantalons am kosovo, ajajaa kin tip de riure colons
    ton c. 31/03/2021 9:04 am
    després dels fets d´octubre, jo no se si es odi el que sentim els ciutadans envers les forces d´ordre públic, peró por,segur.
      Ricard 31/03/2021 9:55 am
      L'odi és una emoció molt sana si se't provoca a posta, i no és denunciable per ningú judicialment. Ara bé si la senyora basca a la qui van matar el germà, ella amb responsabilitat política i social com a electe, està obsessionada amb la seva emoció personal i es dedica a tirar porqueria als demés països del món això no ha de ser un problema dels catalans. Si vol que es foti amb els bascos, i que a nosaltres ens deixi tranquils. Ha de saber que els bascos estan encantats de ser a "Espanya" mentre tinguin la mamella, mentre molts d'ells no estan gens penedits d'haver tingut l'ETA matant gent. Però això la senyora ho ha d'arranjar amb ells. Prou de ficar-se amb els catalans. Prou del racisme castellà annexionista totalitari arrelat en el nazisme falangista assassí del President Companys.
    federalista 31/03/2021 9:01 am
    etno nazionalisme excloent molt be definit, i acabareu tots vosaltres engarjolats indepres de m, pel delicte d'odio, basura, tant de bo us anesseu ja a altre sistema estelar, trappist es un bon lloc a 39 anys llum, alli n'hi ha 7 planetes com la terra, i ja no torneseu mai mes malparits, en fi aneu vos ja i deixeunos-en pau a l gent de be tarats indepres.
      Ricard 31/03/2021 9:44 am
      En quin idima escrius? Sembla un tema ètnic interessant. Perquè si resulta que no ets català deu ser una temptació per a segons quin país annexionar-se territoris que no són teus. Et donaré pistes: els castellans van regalar a altres Estats com a mínim la Catalunya Nord, Sardenya, Sicília, Nàpols, Menorca i Gibraltar per tal de fotre'ns. Pensa que ja tindries antecedents de la mateixa actitud. Gràcies d'antuvi per la teva amable resposta.
    bs 31/03/2021 8:43 am
    escoria
    Vicenç Ramoneda 31/03/2021 8:13 am
    La "doble moral" de la UE amb Espanya esclata a l'Europarlament: ara Polònia. "Espanya i Polònia tenen la mateixa forma d'escollir els jutges com diuen els seus mateixos documents. Expliquin-nos d'una vegada com és que diuen que el mateix sistema vulnera la llei europea a Polònia i en canvi no ho fa a Espanya. Què és aquesta doble vara de mesurar? Així és com volen construir la Unió Europea?".
    Mala peça 31/03/2021 8:11 am
    Els fasc'stas de ciudadanos, ancorats al franquisme
    Estaria bé. 31/03/2021 7:11 am
    Un pas més i que es facin empresonar directament per nècios.
    Pepe 31/03/2021 6:54 am
    Estan demanant que se'ls investiguin a ells i la resta dels del 155?
    La cara 31/03/2021 3:29 am
    La cara..... el espejo del alma. Y la cara de esta energumena lo dice todo.
      Home, que sigui més lletja que la repunyeta no és culpa seva 31/03/2021 1:53 pm
      en tot cas de sa mare, per treballar sense comdó (que és el que sol passar quan es va tot el dia mamat -mamada, en aquest cas)
    Espectador 30/03/2021 11:34 pm
    Estupendo! La manca de seny i de sentit del ridícul es farà molt evident, ens ajuda a Europa, que vagin veient cada cop més el que està passant a Espanya
    Voler passar per allò que no ets. 30/03/2021 11:27 pm
    La purriallada de C's diuen que són liberals. Te n'has de riure. Uns fatxes espanyolistes dels de tota la vida, amiquets de VOX i de qui defensi la seva nació inexistent. Tarats.
    Ricard 30/03/2021 11:24 pm
    Arcades
    Lúcido 30/03/2021 10:50 pm
    Miserables!
    JordiP 30/03/2021 10:29 pm
    Sembre brandant el fantasma d'ETA. La desaparició de la banda terrorista els ha fet un mal enorme, he, he. Ara bé: di la UE ha d'investigar algun etnonacionalisme és, precisament, el castellà. No vegis la intolerància i i el sentiment inquisicional que gasten per enllà.
    Clar 30/03/2021 8:53 pm
    Això s'ha d'acabar. Es hora que Catalunya denunciÏ l'opressió que patim com a minoria nacional. L'altra solució seria anar tot els catalans al nord d'Africa i tornar amb pateres. Potser així tindríem més drets i no maquillaríem l'odi que ens té el feixisme espanyol, quan només parlem de catalanofòbia..
    fideli 30/03/2021 8:30 pm
    aneu a la merda, mala gent
    Observador 30/03/2021 8:13 pm
    Els darrers espeternecs de C's. bon vent i bara/canova.
    Mikelet 30/03/2021 8:01 pm
    Aquests ultranacionalistes nyols sempre es pensen que els nacionalistes dolents son els altres. No tenen remei.
    Tano 30/03/2021 7:57 pm
    Ciudagramos una raza política en extinción, o mejor dicho en derribo.

Nou comentari