Cs es compadeix de la Fiscalia pel suposat assetjament que pateix a Catalunya

El partit vincula la falta de recursos als jutjats amb “TV3 i els viatges a Waterloo” i assegura que els presos polítics tenen privilegis

“Som a Catalunya, on es troben els condemnats per sedició, que més que una condemna, reben privilegis. Lamentem les ingerències polítiques i l’assetjament que pateixen, i tot i així desenvolupen la seva tasca amb rigor. El nostre màxim suport, admiració i respecte”. La diputada de Cs Susana Beltrán ha dedicat el seu torn d’intervenció a la comissió de Justícia del Parlament, on compareix el fiscal general de Catalunya per presentar la memòria del 2018, per lloar la Fiscalia i per posar de manifest l’heroïcitat que suposa treballar a Catalunya, “on els que cometen els delictes més greus són premiats pel govern de Sánchez, que pretén fer una sedició a mida canviant el codi penal, i els ciutadans ho tenen molt difícil per tenir una justícia igual per a tothom. I pensem en els presos comuns que comparteixen presó amb els presos independentistes”.

La diputada ha denunciat que els treballadors de la Fiscalia “no compten amb els recursos suficients tot i que promouen l’acció de la justícia en defensa de la llei per sobre de tot i de tothom, i vetllen per la independència dels tribunals”, perquè el Govern català destina els diners a altres qüestions: “A Catalunya hi ha 234 fiscals, que representen un 10% de la plantilla de TV3, fet que demostra que Catalunya té més valor la propaganda que la justícia”, ha dit Beltrán.

“Quin nivell de tensió no suporta la Fiscalia quan ha de substanciar accions en el territori on es va produir un cop d’Estat? I defensar un Estat de dret que es posa en perill cada dia?”, ha preguntat la diputada del partit taronja. En aquest moment, la presidenta de la comissió, Yolanda López (Comuns) li ha cridat l’atenció per recordar-li que l’objecte de la compareixença és la memòria del 2018. Però Beltrán ha insistit: “Els empleats públics de justícia tenen unes condicions de treball que no compleixen els mínims acceptables, però els polítics separatistes viatgen a Waterloo”.

Nou comentari