El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado no dimitirà i pacta una sortida digna del partit
  • CA

Sortida ordenada a la crisi interna del PP. El líder dels populars, Casado, no dimitirà i aguantarà al capdavant del partit fins al pròxim congrés, que se celebrarà d’aquí a un mes. La reunió de la cúpula del PP, que va acabar de matinada, va acabar amb el convenciment que el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha de ser el relleu de Casado, tot i que el dirigent gallec es resisteix a confirmar-ho.

A la reunió, els barons territorials han arribat a un acord per fer una transició tranquil·la, que permeti rebaixar la tensió interna i la imatge de guerra civil que s’estava donant cap a fora. En els pròxims dies el PP ha de celebrar una junta per fixar la data pel congrés nacional que ha de triar una nova direcció i que tot apunta que tindrà lloc a l’abril.

El president de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo arribant a la reunió privada amb Pablo Casado / EP
El president de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo arribant a la reunió privada amb Pablo Casado / EP

La dimissió, qüestió del quan

El discurs de Casado al Congrés dels Diputats, amb un to de comiat, anticipava que el líder popular havia assumit que la seva dimissió era inevitable i l’única incògnita era quan es materialitzaria. Molts dirigents volien que dimitís aquesta mateixa setmana o, a tot estirar, després de la reunió de la junta de la setmana que ve. Fonts populars apunten que la transició la liderarà la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, i Casado s’ha compromès a no presentar-se a la reelecció.

Casado es va reunir amb Feijóo per pactar el relleu al capdavant del PP. El president de la Xunta de Galícia ha descartat fer cap moviment per forçar la sortida de Casado abans d’hora i ha renunciat a utilitzar els mecanismes interns que té el partit per accelerar el canvi a la direcció nacional dels populars. Fonts de l’equip de Feijóo asseguren que el dirigent gallec té decidit fer el pas endavant, però que vol ser respectuós amb Casado i prefereix ser escollit en el congrés extraordinari que se celebrarà a les pròximes setmanes.

Feijóo, la solució

Els barons territorials veuen en Feijóo la figura que necessita el partit per sortir de la crisi i marcar perfil propi en la seva disputa electoral amb Vox, que en les últimes setmanes els ha menjat terreny i moltes enquestes ja obren la porta a un possible sorpasso a les pròximes eleccions nacionals. Els dirigents creuen que el congrés “ha de servir per passar pàgina” i que permetrà “posar punt final a aquesta agonia”.

El president de la Junta de Andalucía, Juanma Moreno Bonilla, ha reclamat “prudència, sensatesa i generositat” per solucionar la crisi, ja que ha de convocar eleccions abans d’acabar l’any i pot ser un dels més damnificats pel conflicte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tururut-ginjola a febrer 24, 2022 | 11:49
    Tururut-ginjola febrer 24, 2022 | 11:49
    Es podrà emportar els "masters" a casa seva ?
  2. Icona del comentari de: Boletaire a febrer 25, 2022 | 12:01
    Boletaire febrer 25, 2022 | 12:01
    Ara li caldrà veure on el volen amb els seus masters.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa