Costa denuncia en un escrit al TSJC que la seva detenció és il·legal

L’equip jurídic de la defensa de l’exvicepresident del Parlament Josep Costa, format per Isabel Elbal i Gonzalo Boye ha registrat un escrit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què qualifiquen d’il·legal la detenció del seu client i n’exigeixen la seva posada immediata en llibertat abans de dos quarts de tres de la tarda, l’hora en què està fixada la seva compareixença per declarar davant la magistrada instructora del cas, Maria Eugènia Alegret.

“No hi ha base legal per a aquesta detenció, que constitueix una vulneració flagrant del dret fonamental a la llibertat, de la inviolabilitat parlamentària, del dret a no declarar i en definitiva del dret a un procés equitatiu, i que reflecteix la manca d’imparcialitat i afecció la llei d’aquesta Magistrada-Instructora”, es llegeix a l’escrit presentat, al qual ha tingut accés El Món.

En aquest sentit, l’escrit “requereix a la magistrada instructora que immediatament, i sense esperar a l’hora assenyalada de les 14.30, posi en llibertat Josep Costa”. Els dos advocats, a més, avisen al TSJC que es troben per motius de feina a Alemanya i, per tant, deleguen per avui la seva defensa al mateix Costa, que al capdavall és advocat en exercici i coneix el cas perfectament.

El vicepresident ha estat detingut aquest matí després de rebutjar a personar-se davant la magistrada instructora arran del procés per desobediència obert contra la Mesa que presidia Roger Torrent. Els Mossos han procedit a la seva detenció i posada en disposició judicial. Ara bé, la seva defensa interpreta que no se’l podia detenir perquè el delicte pel que se l’investiga, desobediència, no comporta penes de presó.

Comentaris

  Ocurrències Huevon Costa, Societat Il·limitada Octubre 27, 2021 | 12:48
  Doncs bé, una ocurrència més. Pobre xaval; es veu que l'independentisme crema el cervell.
  Pol Octubre 27, 2021 | 12:59
  Llibertat per a en Costa.
  Per a què paguem els mossos? Octubre 27, 2021 | 13:12
  `Hòstia, ànims Josep! Saps què em sap greu també que siguin els mossos els grans col•laboradors de la Justícia espanyola, disposats a dir sempre amén al servei de Madrid. Per això pagar tants i tants sous al cos dels mossos? (a més de pagar els GC i la PN) Quina merda!
  roberto Octubre 27, 2021 | 13:20
  José Costa, separatista catalán. Quiere hacerse el mártir, marcar paquete , salir en los telediarios, protagonismo mediático. Un personajillo triste, penoso, sus peripecias no interesan a nadie, puro consumo fast food para separatistas. Ûnica intención: culpar y pregonar un día más, y 4 vientos, de lo mala q es España
  Lerele Octubre 27, 2021 | 13:22
  Jajajajaja això és per fer un programa còmic a TV3. Els mossos detenen a un ex-vicepresident del Parlament el dia de l'aniversari de la no-Declaració Unilateral d'Indapandensia. Jajajajajaa els mossos són mol grans
  Convertim lo negatiu en POSITIU, CATALANS; ENDAVANT LES ATXES! Octubre 27, 2021 | 13:22
  Aixó és el que passa quan t'obliguen a ser una cosa que ni ets ni per res del món ho voldries ser i tampoc ho seràs mai, un español, ja sigui mesetario o periférico. Ells solets s'estan tancant el cercle, perquè ens tenen por i van pel dret sense dissimular les seves pífies fastigoses. ENS VEUEN IMPARABLES I ESTAN ACOLLONITS.
  Què cal més? Octubre 27, 2021 | 13:31
  I com que els d'erc són tant minços que ni estan ni se les espera, començant per lAragonés, altres hores el gegant del pi. el diari Elmón continuarà fent de censor i si pot, esperarà fins les tres per canviar el titular sense afegir els comentaris que se li amunteguen i evitar-los-hi el tràngol de posar més en EVIDÈNCIA A ERC!
  Galdós el vostre paper! Octubre 27, 2021 | 13:32
  A hores d'ara solament hi ha tres comentaris que fan farum dels de la redacció de ELMON.
  Pues muy bien Octubre 27, 2021 | 13:40
  Hala, al talego. Me alegro un montón, por bocas
  El cit campejador Octubre 27, 2021 | 13:48
  "No hi ha base legal per a aquesta detenció, que constitueix una vulneració flagrant del dret fonamental a la llibertat"... aixó va dir el xeringues després d'atracar una farmàcia i assassinar a un veí.... Crec que no li va funcionar... Boyéeeeeeee
  Claravalls Octubre 27, 2021 | 14:05
  Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Fora justícia feixista i descerebrada española de Catalunya.Fora colonos ñordos. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  Pobre gilipollas, tonto, tonto y requetetonto. Octubre 27, 2021 | 14:15
  Ahora puedes ir al TEDH, nos partiremos de risa, cuando con educación exquisita te digan que eres un pobre gilipollas, tonto, tonto y requetetonto; alguien de tu confianza te debería decir que a la FORCADELL el TEDH ya se lo dijo.
  Quitos Octubre 27, 2021 | 14:43
  Endavant sr. Costa, es usted un ejemplo a seguir no sólo frente el nacionalismo anexionista sinó también frente a los q blanquean al gobierno gratis.

Nou comentari