L’acord entre ERC i el PSOE salva el 6% de català a Netflix

El 6% del catàleg mundial de les plataformes audiovisuals estarà disponible en català després de l’acord aconseguit entre ERC i el PSOE sobre la llei de l’audiovisual, asseguren els republicans en un comunicat. A l’acord s’hi afegeixen quotes del català allà on fins ara només hi havia quotes de castellà. Si la política de llei és atreure plataformes a l’estat, quan vinguin tindran de complir quotes. Plataformes com Movistar o Atresmedia hauran de garantir que un 6% del seu catàleg sigui en català.

Segons ERC a l’acord s’hi incorpora la llengua de signes catalana i es garanteix que el mínim del 15% de la producció de televisió lineal pública de l’estat sigui en català, èuscar o gallec. Això implica més ingressos per a la producció audiovisual en llengua catalana. Cada any es destinaran un mínim de 15 milions d’euros a la producció en català, com a la resta de llengües oficials, que significa un 15% del 70% de la producció total que l’estat exigeix ​​a totes les plataformes (inclosa Netflix) a través de l’article 117. Això implicaria poder tenir produccions com Merlí, Polseres Vermelles o Pa negre cada any.

L’acord també contempla la creació d’un fons de doblatge i subtitulat que les plataformes hauran d’incorporar als seus catàlegs. D’aquesta manera, i com a exemple, el joc del calamar de torn es doblaria al català. Se sosté que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) és l’òrgan responsable de dirimir els conflictes en doblatges amb les plataformes. Per aquest motiu, es recuperen les competències del CAC és qui te capacitat sancionadora de les plataformes catalanes.

Comentaris

  arrieritos somos y en el camino nos encontraremos, MA-MONTS. Desembre 15, 2021 | 13:43
  Catalunya EN UNA NETFLIX! I la immersió lingüística fins que no siguem independents, ni somniar-ho, ha dit en Cambray! I en Junqueras ara retreu que a l'intercanvi de cromos JXC no s'hagués queda't Educació! Admirables els d'ERC. Hem hagut d'arribar aquí per a saber què sou reament.
  Pep Desembre 15, 2021 | 13:47
  El titular és incorrecte, Netflix no entra en l'acord. Una altra presa de pel d'ERC.
   Anònim Desembre 15, 2021 | 18:28
   Si que hi ha entrat
    Pep Desembre 15, 2021 | 20:11
    Disculpa, però no ha entrat en l'acord del 6% de català. Pots buscar-ho en qualsevol altre diari català, per exemple vilaweb.
  Tela Desembre 15, 2021 | 14:11
  Quina farsa, mara meva.
  Gonzalo Desembre 15, 2021 | 14:13
  Que bien! Al fin podremos ver "el joc de la ceba", "la masía de paper" y "cosetes extranyes".
   Luisnomeacuerdo Desembre 15, 2021 | 16:46
   CoÑo Gonzalo no me jodas, macho, que nosotros "El juego de las cebollas", "El cortijo de papel charol" y "Líos extraÑos" los vemos en Madrid en espaÑol de EspaÑa aunque también los podemos ver y escucahar en nuestro espaÑol latino de allende el oceáno en Neflí.
  Joan de l'Ós Desembre 15, 2021 | 14:54
  Tot solucionat, no cal patir pel futur del català en el tercer mil.lenni. El PSOE i l'Espanya uniformista doblegada per braç ferm d'ERC. Veurem quatre pel.liculetes en catala en el millor dels escenaris, si no queda tot en aigua de borrages, com de ben segur succeirà. Mentrestant es carregaran l'escola catalana com fa dècades que hi van darrere, el senyor Illa inclòs, i el primer de tots. Gran èxit dels republicans per acontentar els seus i seguir vivint de la menjadora del diàleg, es a dir del retrocés i la rendició que tant a compte els hi surt.
  Carlos Desembre 15, 2021 | 14:55
  Vaja merda d'acord, mentrestant, ens treuen el Català de les escoles, sou uns inutils i uns venuts.
  . Desembre 15, 2021 | 15:07
  Això no quadra amb la informació d'altres mitjans
  Maria Desembre 15, 2021 | 16:24
  Salva?. Això no salva ni la cara dura d'ER. 15 milions d'euros a repartir entre tres llengües i entre producció, traducció, adaptació, etc és una merda que no arriba a cagalló. I això suposant que ho compleixin. Per què el PSOE no ha complert mai res del que ha promès a ER, perque de bon començament, abans i tot de negociar res ja s'abaixa els pantalons. 15.000.000/3=5.000.000 per cada llengua 5.000.000 Euros/7.500.000 de catalans= 0.7 euros. Això és el que per ER valem cada català. A cagar a la via Rufiáns poques vergonyes!
   Anònim Desembre 15, 2021 | 18:30
   30 anys sense fotre res de res, ni una merda d'inspecció a cap escola i ara la culpa és dels altres. En fi....
  Resposta a ( . ) Desembre 15, 2021 | 16:41
  El que no quadra la nostra llengua encara, no és amb altres "mitjans", és amb l'status d'altres llengües de la Unió Europea neerlandès, suec, grec, lituà, danès, eslovac, lituà, txec, croat, eslovè... El català ha de tenir el mateix ús, consideració, suport, respecte dels propis parlants... que les llengües suara esmentades. Si els catalans no ens creiem la nostra pròpia llengua, no anirem pas bé.
   Cal dir-ho Desembre 15, 2021 | 17:23
   La Unió Europea té 24 llengües oficials, la llengua catalana és la 13a llengua més parlada dins de la Unió Europea i oficial a Andorra, estat el qual no és pas membre de fet de la Unió, però, en té un acord d'associació, unió duanera i relacions molt estretes de cooperació i utilitza com a moneda l'euro. Per la qual cosa el que s'ha de corregir és l'anomalia de que la nostra llengua encara no tingui una oficialitat i una consideració que tenen el maltès (522.000 parlants) i el gaèlic irlandès (260.000 parlants).
  ERC, us feicito, fills! Desembre 15, 2021 | 18:22
  Què bé! Si hi han entrat la llengua amb signes, ja no ens caldrà comunicar només per TAM-TAM! Gran avanç per la comunitat humana catalana! Polítics llardosos.
  Cat Desembre 15, 2021 | 18:39
  L'acord no diu que es garanteix el 6% a totes les plataformes. De fet, diu tot el contrari, però es destinen 15 milions en produccions. Una altra baixa de pantalons d'ERC, a canvi d'engrunes
  Georgiana Desembre 15, 2021 | 19:08
  Veig que l'article està escrit per Redacció a Madrid? S'EQUIVOQUEN que no ens enredin, no ha estat mai, MAI que garanteix el 6% del català. Es si de cas que tampoc el garanteix el 2% del català. El 6% de quota es REPARTEIX entre les llengües autonòmiques 2% català, 2% basc, 2% gallec.
  Dani_Andreuenc Desembre 15, 2021 | 19:23
  M' encantaria trobar-me al Rufián, sincerament. Això podria dir-li el que penso del 6%, i del seu suport al PSOE.
  Chin ni Chan Desembre 15, 2021 | 19:29
  Paluldos, E ma facil engañá a un catalá que a un chino.. jijijii
  Titular correcte Desembre 15, 2021 | 19:54
  Erc salva els presupostos del estado feixista a canvi d'una quota miserable que no podran ni voldran obligar a fer complir al estado agressor.
  ERCatastrofe total Desembre 15, 2021 | 20:02
  Junquerisme es misèria pels catalans. FOTEM.LO FORA AL VENUT JUNQUERAS, un miserable traidor
  Anònim Desembre 15, 2021 | 20:08
  Según la prensa españolicista en 15 millones de euros ha valorado Rufian a la lengua cátalana. Bueno, eso es lo que han apalabrado o firmado. Otra cosa es que se lo den y además integro y además en plazos. Aparte de la chanza... Mezclar dinero y lengua es impudico. Una lengua debe de estar muy por encima de todo eso y muy por encima de tribunales y de gobiernos. La prueba es que sigue existiendo a pesar de todos los avatares. Por favor, que no se la mancille más.
  Han signat el mateix que els havien presentat I que feien veure que Desembre 15, 2021 | 20:13
  Em sembla que us han tornat a enredar, al Rufián li manca comprensió lectora, ha fet veure que negociava i ha acabat aprovant el mateix que el gobierno els havia presentat al principi. Per al català són CINC milions(quantes pel.lícules es podran fer?). I el 6%és sols per a les plataformes espanyoles. El CAC ja n'és el responsable. Bé per la llengua de signes.
  Han signat el mateix que els havien presentat I que feien veure que ERC ho corregiria a l'alça. I una merdaue Desembre 15, 2021 | 20:15
  Em sembla que us han tornat a enredar, al Rufián li manca comprensió lectora, ha fet veure que negociava i ha acabat aprovant el mateix que el gobierno els havia presentat al principi. Per al català són CINC milions(quantes pel.lícules es podran fer?). I el 6%és sols per a les plataformes espanyoles. El CAC ja n'és el responsable. Bé per la llengua de signes.
  Tots som Turó del Drac Desembre 15, 2021 | 20:48
  S'admeten apostes on és l'enganyifa: a) ERC menteix i el que han pactat no és el que han anunciat . b)El pacte és cert però el PSOE no ho inclourà a la llei i ERC podrà dir que l'han enganyat. c) el pacte és cert i el PSOE l'inclourà a la llei però ja han avisat a les plataformes que no es preocupin i que no cal que la compleixin que ningú els perseguirà. d) El pacte és cert i el PSOE l'inclourà total o parcialment a la llei però els tribunals espanyols la fotran per terra. Jo aposto per a+b+c+d
  No+FlaixFM Desembre 15, 2021 | 20:58
  I que em dieu del 55.136 € que s'emporta Flaix FM com ajuda per fer contingut en català i després fa entrevistes en castellà a regatones. Al final no els importa una merda el català sol els importa fe el seu gran negoci com sempre.

Nou comentari