La Casa Blanca envia un regal de Nadal al Parlament

Regal sorpresa per a la cambra catalana. La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha rebut un paquet del president dels Estats Units, Joe Binden, com a felicitació de les festes de Nadal i Cap d’Any. En concret, una medalla de la Casa Blanca, el centre del poder executiu nord-americà, per penjar a l’arbre tradicional per aquestes festes i que, enguany, per primer cop en els darrers anys, s’ha instal·lat al palau del legislatiu català.

La medalla porta una inscripció amb una llegenda del president Lyndon Baines Johnson, que va succeir John Fitzgerald Kennedy quan va ser assassinat a Dallas l’any 1963. Johnson va ser l’impulsor de la llei nord-americana de drets civils, alhora que es va implicar a fons en la Guerra de Vietnam, un episodi fatídic de la història dels EUA. La llegenda gravada a la placa conté un missatge de pau i esperança propi d’aquestes dates. A l’altra cara, un immens arbre de Nadal amb branques de grèvol.

La medalla que la Casa Blanca ha enviat al Parlament i que ja llueix a l'arbre de Nadal de la cambra/QS
La medalla que la Casa Blanca ha enviat al Parlament i que ja llueix a l’arbre de Nadal de la cambra/QS

La presidenta del Parlament ha col·locat la medalla al vespre, quan els equips tècnics de la institució ja recollien un cop ha acabat el debat de la llei de pressupostos i les mesures d’acompanyament per aquest 2022. De fet, l’ha penjat ella mateixa i no se n’ha estat de comentar la sorpresa que ha tingut quan ha vist el detall del govern dels EUA. Fins i tot, membres del seu equip, que també marxaven, s’han quedat perplexos en veure la presidenta remenant l’arbre de Nadal instal·lat al peu de l’escala noble del Parlament. Ha estat aleshores quan Borràs ha explicat què hi feia: buscava un lloc ben lluit per al penjoll nadalenc de l’oficina de Joe Biden.

Ara bé, el que es manté en secret és si la presidència de la cambra catalana també ha remès a la Casa Blanca algun detall tradicional català com un caganer o bé un tió. Al capdavall, enguany la cambra te pessebre –senzill i tradicional– i un arbre esponerós per decorar amb un toc nadalenc.

La caixa de la medalla enviada per la Casa Blanca/Quico Sallés
La caixa de la medalla enviada per la Casa Blanca/Quico Sallés

Comentaris

    Pere LLimonera i Citronell Desembre 24, 2021 | 11:48
    ¿Sabies que... Catalunya existeix des de fa 1571 anys. Exactament des de la Batalla dels "Camps Catalàunics" l'any 451, en què una coalició Catalana dirigida pel General Català Flavio Aecio i els Visigots del rei Teodoric I van derrotar els Huns, dirigits per "Àtila". Institut de la Nova Història.... Doncs ja ho saps... "La GENERALITAT al TEU COSTAT, NO": "A LA TEVA ESQUENA, se't puja a la Xepa".

Nou comentari