El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Carmen Cabezas serà la nova secretària de Salut Pública
  • CA

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha proposat que la fins ara subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, sigui la nova secretària de Salut Pública. La gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Gemma Craywinckel, serà la nova directora del Servei Català de la Salut (CatSalut). En un comunicat aquest dilluns, el departament ha informat que també proposen a la directora d’Atenció Primària i a la Comunitat de l’Institut Català de la Salut (ICS), Yolanda Lejardi, com a nova directora gerent de l’institut després de l’arribada de Josep Maria Argimon al capdavant de la Conselleria.

Aquests nomenaments, que seran comunicats el dimarts al Consell Executiu per a la seva aprovació, tenen un “marcat perfil tècnic en tres posicions decisives” per al sistema de salut català així com una llarga trajectòria de servei públic. Cabezas ha estat una persona “clau en el lideratge” de l’estratègia de vacunació del Covid-19 i s’encarregarà de dissenyar les línies mestres de la reformulació d’una Agència de Salut Pública amb plena autonomia de gestió.

Cabezas ha estat subdirectora general de Promoció de la Salut dins de la Secretaria de Salut Pública des d’abril de 2006 i prèviament havia desenvolupat diferents tasques dins del Sistema de Salut com a tècnica de salut pública i directora assistencial a L’Hospitalet de Llobregat de l’ICS (1990-2001) i, també, com a responsable de la Unitat de Recerca en Atenció Primària de l’ICS-Fundació Jordi Gol i Gurina (2001-2006).

Craywinckel, la primera dona al capdavant del CatSalut

Per part seva, Craywinckel té l’encàrrec d’afrontar els reptes més immediats del sistema sanitari en un moment “especialment delicat” pels efectes derivats de la gestió de la pandèmia. Serà la primera dona al capdavant del CatSalut en els seus 30 anys d’existència. Craywinckel ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, primer com a metgessa assistencial i després en diferents posicions directives entre les quals destaca la direcció assistencial durant més de deu anys. Just després de la seva etapa com a directora assistencial, l’any 2019, va ser nomenada directora gerent del centre hospitalari i també va ser la directora de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Vall d’Hebron entre els anys 2006 i 2008.

Lejardi al capdavant de l’ICS

El nomenament de Lejardi representa la “voluntat de donar continuïtat” als canvis realitzats en els últims anys en els centres i serveis de l’ICS, i d’impulsar l’atenció primària, de la qual l’ICS gestiona el 75% de la seva activitat a Catalunya. Es tracta de la primera infermera que opta a la direcció i gerència de l’ICS, després d’iniciar la seva carrera assistencial el 1996 com a infermera hospitalària a la Fundació Hospital de Mollet i després com a infermera familiar i comunitària a l’ICS. Lejardi ha tingut càrrecs de gestió en diferents centres de l’ICS de Barcelona i de la regió sanitària Metropolitana Nord i l’any 2016 va ser la coordinadora la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació per a elaborar i desplegar el Marc de Participació Ciutadana en Salut, fins que el 2018 va tornar a l’ICS amb el seu càrrec actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa