Budó lamenta la manca d’una alternativa a l’estat d’alarma que descentralitzi la gestió de la pandèmia

El Govern diu que aquest mecanisme el necessita per mantenir vigent el toc de queda

La consellera de la Presidència i portaveu en funcions del Govern, Meritxell Budó, ha lamentat aquest dimarts que no hi hagi una alternativa a l’estat d’alarma que permeti fer una gestió descentralitzada de la pandèmia sense haver de passar pels tribunals i que habiliti el Govern de la Generalitat per mantenir el toc de queda. Budó ha criticat l’anunci que va fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’aixecar l’estat d’alarma el 9 de maig i que ha reiterat aquest mateix dimarts. “Esperem que sigui una decisió presa en base a les dades epidemiològiques i en quin moment del quarta onada”, ha dit Budó. La portaveu ha continuat demanant que la decisió no es prengui per motius electoralistes a causa de les eleccions del 4-M. “És important que la decisió que s’hagi de prendre tingui en compte les dades i que no s’usi electoralment una pandèmia perquè vénen unes eleccions”, ha remarcat Budó.

La portaveu ha lamentat que durant tot el temps que fa que dura la pandèmia el govern espanyol “no hagi modificat legalment tots aquells mecanismes necessaris” oferint un marc reguladora que permeti fer la gestió descentralitzada i sense la necessitat d’aplicar un estat d’alarma. “Era un compromís del govern espanyol i en cap cas s’ha desenvolupat”, ha criticat Budó.

Comentaris

    ciutadà 14/04/2021 8:15 am
    Aneu fent que, aviat, ja no caldran tocs de queda, restriccions ni res. Tothom haurà ant per avall.
    El cit campejador 13/04/2021 6:20 pm
    Sí l'alternativa és donar competències a la Gente per que faci el que cregui convenient (ja ha demostrat que ens vol matar a tots), prefereixo que li donin competències al diable!!!

Nou comentari