Sánchez insisteix a aixecar l’Estat d’alarma el 9 de maig

El president espanyol creu que les Comunitats Autònomes ja tenen "prou garanties jurídiques"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu “treballa amb la intenció” de no prorrogar l’estat d’alarma a partir del 9 d’alarma, quan expira el període actual. Segons Sánchez, un cop s’aixequi el “nucli de decisió” quedarà al Consell Interterritorial de Salut, les decisions del qual “són d’obligat compliment“. Per tant, ha dit, les comunitats autònomes disposen de “suficients garanties jurídiques” per respondre amb seguretat a la pandèmia i adoptar mesures.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa a La Moncloa on ha assegurat que el govern espanyol “treballa” en aquesta direcció. Ha recordat que el procés de vacunació s’està intensificant de “manera important” i que aquest estiu hi haurà un escenari “completament diferent del passat estiu”. “Demà entra Janssen“, ha dit en referència a la vacuna unidosi, i “estem posant dosis a mig milió de persones al dia”.

Ha destacat també el que considera un bon funcionament de la “cogovernança” i ha recordat que el “nucli de decisió” es troba “al Consell Interterritorial de Sanitat”. Un cop expiri l’estat d’alarma, ha dit, “el marc” serà aquest Consell Interterritorial de Salut i “hi ha suficients garanties jurídiques per respondre amb garantia a la pandèmia”.

Comentaris

    Gavanenc 13/04/2021 6:16 pm
    Eleccions a la comunitat uniprovincial de Madrid, el 26 de maig del 2021. Pobre Sanchez ha de fer campanya amb dades que no depenen d'ell, o sí ? Fi de l'estat d'alarma, el qual estat l'any passat resulta que l'havien de prorrogar cada 15 dies... Els espanyols quan els hi convé canviar les lleis ho fan molt de pressa, renoi ! Ara fa uns dies va anunciar, en una declaració miting amb aquell posat típic d'ell, un gran avenç de persones vaccionades de cara a causar bona sensació a les eleccions de la província de Madrid, cosa agosarada, car no depén d'ell... Per a començar ja hi ha els problemes-dubtes dels vaccins AstraZeneca i ara Jenssen... ambdues les quals es basen en el mateix sistema per a obtenir-les.
    Català 13/04/2021 4:44 pm
    Ara, després de les exhibicions de tricornis i medalles, després d'haver embolicat la troca al màxim després de veure que no us en sortiu, carregueu els neulers als altres. Molt espanyol, aixó.

Nou comentari