Borràs es reunirà amb els membres independentistes de la Mesa per recuperar la unitat

La presidenta cita Caula, Cuevillas, Juvillà i Wagensberg a les 9 hores per refer la unitat també a l'òrgan parlamentari

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, reunirà demà els membres independentistes de la Mesa, tal com han explicat a l’ACN fonts del grup de Junts. Borràs ha convocat a les 9 hores la vicepresidenta segona, Anna Caula (ERC), així com els secretaris Jaume-Alonso Cuevillas (JxCat), Pau Juvillà (CUP) i Ruben Wagensberg (ERC). La reunió es farà al Parlament -Juvillà hi pariciparà telemàticament en estar confinat- i serà prèvia a la trobada de les 10 hores de tota la Mesa, la primera d’aquesta nova legislatura. Borràs recupera així les reunions dels independentistes per “coordinar la nova etapa”, on la presidenta de la cambra vol recobrar la “unitat”, segons subratllen des de Junts. Borràs té com a objectiu reconduir les relacions entre ERC, Junts i CUP al Parlament. La presidenta de la cambra destaca que el seu partit ja va facilitar, divendres passat, que els anticapitalistes tinguessin una cadira a la Mesa, corresponent a la tercera secretaria.

De fet, els tres partits negocien un “decàleg” per reformar el reglament del Parlament i blindar els drets dels diputats. Així ho ha explicat la portaveu de Junts, Elsa Artadi, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dilluns. Aquesta nova legislatura tornarà a ser clau l’actuació dels grups davant les decisions judicials, per les causes obertes que tenen alguns parlamentaris, entre ells Laura Borràs I és que, segons l’article 25.4 del reglament del Parlament, se’ls pot suspendre l’acta si se’ls obre judici oral amb delictes vinculats a la corrupció. La intenció és protegir aquests casos fins que no hi hagi sentència ferma per tal de blindar la presumpció d’innocència.

Borràs recupera les reunions independentistes prèvies a la Mesa per anar llimant diferències entre ERC, Junts i CUP, i intentar que la nova legislatura gaudeixi de la màxima unitat possible. Demà hi haurà la primera prova.

Comentaris

  El cit campejador 15/03/2021 9:34 pm
  Sisplau, para en català, analfabet!!! Quin català ets tu que no fas servir la llengua de la Comunitat Autònoma?
  El cit campejador 15/03/2021 9:33 pm
  Quin tipus de presidenta és aquella que es reuneix només amb una part de la Mesa i no amb tota? Jo crec que els membres del PSC haurien d'exigir ser-hi presents a totes les reunions de la Mesa i denunciar les possibles irregularitats de la lazipija supremacista
  85
  52
  Respon
   Piolin 16/03/2021 5:36 am
   Ets un ignorant Ciceró Dachs
  BondiaCatalunya 15/03/2021 8:48 pm
  Posarem les llànties que calgui a Santa Laura (i a Santa Rita) per a que surti bé.
  Luisnomeacuerdo 15/03/2021 7:08 pm
  Disfruta mientras puedas lazipija pues no vas a llegar a celebrar como desearías el próximo 12 de octubre. Estarás de paseo con el bocachanclas. Los españolistas unionistas nos la gastamos así, ponemos y quitamos cargos y cargas delincuentes y delincuentes en instituciones de la comunidad Autónoma de Cataluña según nos convenga.
   Carallot 16/03/2021 5:38 am
   Burro
   BondiaCatalunya 15/03/2021 8:45 pm
   Ni cas.
  Independentista 15/03/2021 6:08 pm
  Ja us costarà, senyora Borràs. Us desitjo tota la sort del món. Us caldrà

Nou comentari