El Món
Interior, sobre el cas Bombers: “Si s’ha ficat la mà a la caixa, serem implacables”

El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, ha comparegut a primera hora d’aquesta tarda a la comissió d’Interior del Parlament, per donar detalls sobre el cas Bombers. Un cas sobre irregularitats en la contractació del manteniment dels vehicles de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis. “Si es demostrés que algú ha ficat la mà a la caixa, serem implacables; i si algú ha actuitat amb deixadesa, el convidarem a apartar-se”, ha sentenciat Amoròs només començar la seva intervenció.

El número dos del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha comparegut a petició prèvia, i ha detallat el gruix de les irregularitats detectades, com la doble comptabilitat acordada amb el proveïdor, el reconeixement per part del departament que “estàvem a les mans del proveïdor”, Irruti, SA, un garbuix de factures i albarans manipulats com ara un camió que passava el mateix dia dues revisions anuals. “Serem implacables amb la corrupció”, ha conclòs Amoròs.

Amorós ha admès que, malgrat que hi hagi la investigació oberta al jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona, les irregularitats eren tan evidents que per això, l’administració del conseller Miquel Sàmper, que va enviar la informació reservada a la Fiscalia anticorrupció. Així ha justificat apartar els tècnics responsables que participaven fins ara de la licitació d’aquest servei.

El secretari general ha alertat però que el cas es remunta al 2002. En aquest marc, ha emfatitzat que aquest tipus de mercat és “extremadament concentrat”. De fet, s’ha dut a terme 12 licitacions en 20 anys i “sempre ha guanyat mateix, i només en set ocasions ha licitat un altre proveïdor”. Amorós també ha lamentat que es van adonar que no tenien les claus d’accés al sistema de control del servei que prestava Iturri.

Enmig d’aquest panorama, Amorós ha exposat una vintena de mesures correctives per intentar corregir aquests tipus de contractació. Així mateix ha donat per resolt el contracte actual i la nova licitació, per la que havien incrementat en un 46% el pressupost, amb 4,6 milions anuals. Auditories internes, mesures de transparència i de verificació sobre les feines fetes per Iturri i el bloqueig de pagament de les factures del 2021 d’Iturri.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Joana, amb la mare assassina per vosté a febrer 16, 2022 | 16:51
  Joana, amb la mare assassina per vosté febrer 16, 2022 | 16:51
  Ja tens eztudiat el cas FERROVIAL HERMANOS JUNQUERAS SA, enterrador de vells del PLA HOMRANI GESTAPO.ERC?
 2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a febrer 16, 2022 | 17:22
  Veterà antifranquista. febrer 16, 2022 | 17:22
  "Implacables amb la corrupció". Si aixó es dugués a terme haurieu de plegar tots els polítics.
 3. Icona del comentari de: Si a febrer 17, 2022 | 00:54
  Si febrer 17, 2022 | 00:54
  Que valents, implacables diuen. Tant de bó. Si hi ha robatori, és amb permís de, i associats, que en son una llaaarga llista. Seguireu el rastre dels diners...? Sorpresa! porta a partits, institucións, diaris, funcionaris d'or, militars, empresaris, polis i fiscals. Iplacables? Que es noti doncs. Si hi ha merda als Bombers, com en totes les institucións dins del estado franquista, és per que es permet, protegeix i s'abona. Cal ser Estat Català per tenir opció a canviar-ho. Ara som una colònia del estado español.
 4. Icona del comentari de: Ricard a febrer 17, 2022 | 08:46
  Ricard febrer 17, 2022 | 08:46
  No m'agrada el "si...". Simplement s'ha d'aplicar la llei justament. I també s'ha de deixar clar quan algú és innocent. Per ara anem per mal camí respecte a aquest darrer punt, tant per part d'alguns mitjans de comunicació com per part d' alguns polítics. Menys focs artificials i més treballar.
  • Icona del comentari de: Si a febrer 17, 2022 | 10:03
   Si febrer 17, 2022 | 10:03
   En una colònia no hi ha llei justa, només la de l'amo.
 5. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 17, 2022 | 08:51
  ciutadà febrer 17, 2022 | 08:51
  No em puc estar de fer remarcar una de tantes normatives absurdes que corren de mà dels nostres governants. Temps ha - certament ja fa anys- es dictaren instruccions respecte als camions de bombers, consistents en que calia engegar els motors, a tall d'entrenament, i sortir a tota velocitat, sense deixar-los un mínim marge per a que s'escalfesin i l'oli circulés correctament. Resultat: motors que haguessin durat centenars de milers de kilòmetres, tractats així, al cap de vint o vint-i-cinc mil ja restaven inservibles. Un exemple més de l'absoluta incompetència en tots els camps dels polítics que prenen decissions.
 6. Icona del comentari de: Quin catalanòfob, aquest paio! a febrer 17, 2022 | 17:35
  Quin catalanòfob, aquest paio! febrer 17, 2022 | 17:35
  Implacable... tret que els que roben siguin islamistes o menas, que aleshores els hi riurem les gràcies, oi Amorós?

Nou comentari

Comparteix