Aurora Madaula (JxCAT), escollida secretària segona de la Mesa

La diputada relleva Jaume Alonso Cuevillas, que va renunciar al càrrec després de qüestionar si la Mesa havia d’admetre propostes d’efecte simbòlic

La diputada de JxCAT Aurora Madaula ha estat escollida secretària segona de la Mesa del Parlament amb 74 vots en una votació secreta a l’hemicicle, en substitució del també junter Jaume Alonso Cuevillas, que va renunciar al seu càrrec després d’unes declaracions polèmiques sobre si la Mesa havia d’admetre a tràmit propostes de resolució sobre qüestions com la monarquia o l’autodeterminació, que a parer de Cuevillas tindria un caràcter simbòlic i per contra generaria efectes repressius per part de l’Estat contra els membres de la Mesa.

Cuevillas, que continua essent diputat, va renunciar formalment al seu lloc a la Mesa el passat 7 d’abril, i des d’aleshores s’esperava la convocatòria d’un ple per tal de sotmetre a votació el candidat o candidata que l’havia de rellevar. Fins ara, sempre que hi ha hagut una baixa a la Mesa s’ha respectat el partit al qual pertanyia la persona que renunciava, i finalment així ha estat, de manera que la Mesa queda amb 5 dels 7 membres indepedentistes, 2 d’ERC, 2 de Junts i 1 de la CUP, a més de 2 membres del PSC. Però els Comuns van proposar a ERC d’aprofitar la renúncia de Cuevillas per col·locar un representant del partit lila i deixar JxCAT només amb la presidència, Lucas Silvano Ferro. I de fet, l’han presentat i ha obtingut 40 vots, correponents als diputats del grup parlamentari i també del PSC. Vox també ha presentat candidat, María Elisa García Fuster, que ha obtingut els 11 vots del seu grup. També hi ha hagut 5 vots nuls i 3 en blanc.

Inicialment, ERC va assegurar que ho estudiaria i durant uns dies la tensió entre independentistes va créixer. Però republicans i cupaires van confirmar el suport a Aurora Madaula. Aurora Madaula és diputada del Parlament de Catalunya des del 21 de desembre del 2017, en què va formar part de la llista que encapçalava el president Puigdemont, ja a l’exili. És historiadora especialitzada en nacionalisme basc i exili, i forma part del pinyol del Consell per la República.

Comentaris

  Realitat 30/04/2021 9:17 am
  El Cuevillas que sap de lleis una mica i es un tio inteligent, en quant ha vist la bajanada de les declaracions simboliques ha sortit cames ajudeume deixant allí als fanatics
  @"Puigdemont les tria per les seves habilitats en el vestir" 30/04/2021 7:13 am
  Pues con Torra no anduvo muy fino, la verdad.
  Quin personal 29/04/2021 10:48 pm
  Puigdemont les tria per les seves habilitats en el vestir, i per l'obediència cega a les seves ordres. La preparació pel càrrec no importa el més mínim.
  Que asco de tia 29/04/2021 1:30 pm
  La que faltaba la cabaretera lengua de trapo.
  14
  33
  Respon
  Dani Badalona 29/04/2021 11:42 am
  De veritat hem d'aguantar a colpistes i xenòfobs com aquesta senyora la corrupta de la presidenta del Parlament? La justícia hauria d'impedir-ho, el delicte d'odi no és cap broma i la hispanofòbia s'ha de combatre.
  47
  30
  Respon
   Anònim 29/04/2021 6:06 pm
   i em de aguantar desgraciats com tu!!!!!

Nou comentari