El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arran intenta ocupar la seu del PP
  • CA

 

L’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran ha intentat ocupar la seu del PP Català, al carrer Comte d’Urgell. La mobilització ha tingut lloc aquest dilluns a les 10:30 hores del matí i ha tingut el suport de la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel, i de l’exdiputat cupaire David Fernàndez.

 

La concentració ha aplegat una trentena de membres d’Arran, organització vinculada a la CUP, i alguns d’ells han aconseguit entrar fins al hall de la seu del PP. Tot i això, els serveis de seguretat de la seu del partit que lidera Xavier García Albiol ha impedit que els joves poguessin entrar i ocupar la seu. Segons Arran, el PP és un “partit d’herència franquista” i representa l’espai “més ranci dels Països Catalans”.

 

 

Arran ha aprofitat la mobilització per donar el tret de sortida de la seva campanya pel referèndum, i ha desplegat una pancarta on s’hi podia llegir: “L’autodeterminació no es negocia: referèndum sí o sí”. Els joves també han omplert la façana de la seu del PP amb enganxines amb el lema L’organització és la clau de volta.

 

La portaveu nacional del col·lectiu, Mar Ampurdanès, ha exigit a JxSí que “abandoni la via del pacte, que convoqui el referèndum i que no es faci enrere. El poble no admet traïcions”, ha afegit. La majoria de càntics de la mobilització han estat a favor de la “Independència, socialisme i feminisme”, “Qui sembra la misèria recull la ràbia” i “Sense desobediència no hi ha independència”.

 

La diputada de la CUP Anna Gabriel i l’exdiputat David Fernàndez, durant l’intent d’ocupació del local del PP per part del col·lectiu juvenil Arran | Jordi Borràs

 

També han escridassat els dos Mossos que han arribat a la seu del PP per desallotjar la trentena de membres d’Arran: “No us mereixeu la senyera que porteu!”. La mobilització ha acabat una mitja hora després.

 

Hi ha hagut certa tensió entre alguns membres del col·lectiu independentista que han aconseguit passar la primera porta de la seu, i els responsables de seguretat del PP. Tot i això, els Mossos han arribat de seguida i els joves han desallotjat el local.

 

L’acció ha acabat sense més incidents, i els joves d’Arran han marxat Comte d’Urgell avall, minuts abans que arribessin reforços dels Mossos. Gabriel i Fernàndez s’han mantingut en tot moment en un segon terme i, de fet, no han intervingut en l’acció del col·lectiu independentista, tot i donar-los suport.

 

Membres d’Arran, amb urnes de cartró, davant la seu del PP Català que han intentat ocupar, sense èxit | Jordi Borràs

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa