Aragonès defensa la “taula de negociació” com “l’estratègia guanyadora”

El president avisa que no governen els "de sempre"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat de manera aferrissada la “taula de negociació” -s’ha negat en rodó a qualificar-la de taula de diàleg- amb el govern espanyol reiniciada fa dues setmanes. Ha estat una de les seves línies argumentals en el debat de política general -que enceta oficialment el curs polític- que ha començat aquesta tarda al Parlament. Aragonès ha pronunciat discurs basat principalment en embolicar indestriablement el procés “d’alliberament nacional” i les polítiques socials en el benentès que l’única manera que considera que es pot “millorar la vida de la gent” és amb la independència. En aquest sentit, ha assegurat davant la cambra que “avui només hi ha una estratègia guanyadora per aconseguir-ho, que és fer seure l’Estat espanyol i explorar la via de la negociació”. Així mateix ha apuntat que “paral·lelament, cal continuar treballant per ser cada vegada més i ser més forts”.

Aragonès ha demanat temps i paciència als crítics de la taula i d’aquesta estratègia, com ara els seus socis de Govern, el grup i els consellers de Junts per Catalunya. Per argumentar-ho, ha recordat que l’independentisme té més força que la que imagina en base tres elements: “la unitat d’acció”, la “mobilització cívica permanent” i l’aritmètica parlamentària atesa “la dependència del Govern del PSOE dels vots independentistes”. “Per ser independents, necessitem el reconeixement internacional i justament és la
comunitat internacional qui ens encoratja a iniciar aquest procés de negociació”, ha justificat.

Tot i que Aragonès ha subratllat que entèn l’escepticisme davant l’estratègia de la negociaicó ha demanat paciència i temps. Així ha proposat “aixecar la mirada i entendre que la situació és complexa, molt complexa ” perquè “l’estratègia a seguir també ho és”. D’aquí que hagi exclamat que “no hi ha dreceres ni solucions màgiques”. Una velada referència a Junts. De fet, minust abans havia exigit “abandonar els gestos estèrils, la crispació, la polèmica interessada, el tacticisme, el conservadorisme amagat darrere del passar pàgina i la política de curta volada”. A canvi ha opinat que hi posarà “tota la voluntat, determinació i actitud de victòria”.

Segons la tesi d’Aragonès, participar a la taula és l’obligació que demanda la comunitat internacional. Per altra banda, ha raonat que “si l’Estat espanyol no aprofita aquest procés de negociació pot acabar evidenciant a ulls d’aquells que se’l miren des de fora –i des de dins– que no hi ha cap voluntat de fer una proposta de solució política a Catalunya”. De fet, ha retret que a hores d’ara l’Estat no hagi fet cap proposta quan la part catalana s’ha esgargamellat en el lema “d’autodeterminació i amnistia”. “Hem assegut l’Estat espanyol a negociar la resolució del conflicte polític sobre la independència de Catalunya, i això no s’havia aconseguit mai”, ha afegit. “Siguem ambiciosos, no podem desaprofitar cap oportunitat”, ha pregat. A més, en l’algoritme ha incorporat la variable el menyspreu: “En el cas que l’Estat no s’ho prengui seriosament o no sigui capaç de controlar els seus aparells i continuï la persecució contra el moviment independentista, més raons acumulem nosaltres de cara a aquesta comunitat internacional, tant en termes polítics com en termes judicials i reputacionals de l’Estat”.

Aragonès també ha volgut emfatitzar el seu ideal independentista. De fet, ha dit que ho és des que “té us de raó”. Per reblar el clau ha afirmat que vol ser la “la darrera generació de catalans i catalanes que pateix la repressió, l’espoli i el menyspreu de l’Estat espanyol i treballaré com ningú perquè així sigui”.

Per altra banda, Aragonès també ha volgut marcar les cartes com una nova gernació política. “Representem una nova generació”, ha constatat. “Per primera vegada en molts anys, no hi ha els de sempre al capdavant de la Generalitat. I això es notarà. No farem el de sempre. Venim a fer canvis profunds, a canviar inèrcies”, ha advertit. “La gent ens va fer confiança també per això, perquè una nova generació que representa aquells que sempre han tingut menys oportunitats liderin les institucions i impulsin els canvis que el país necessita”, ha aduit Seguint aquest camí ha fixat el rumb amb una altra consigna: “L’Estat és un fre, ho sabem, però no pot ser una
excusa”.

Més informació ben aviat

Comentaris

  Tripartit no, gràcies 28/09/2021 5:24 pm
  Aragonès defensa la “taula de negociació” com “l’estratègia guanyadora” Es deu referir al nomenament de Junqueras virrei de Catalunya per part de Borbònia a canvi de la rendició
  kim 28/09/2021 5:45 pm
  És l´estrategia guanyadora per a mantenir la cadira i continuar cobrant els més de 100.000 Euros l´any que cobren molts alts carrecs com ell, és la part que s´ha oblidat d´esmentar.
  Català 28/09/2021 5:46 pm
  I tant. L'estrategia guanyadora per a els espanyols.
  fat boy 28/09/2021 5:52 pm
  Es veritat, no governen els de sempre sino els que sempre han volgut ser com els de sempre. Es el govern dels "parvenus".
  fideli 28/09/2021 6:58 pm
  guaita, un Kapo der barracó
  Junqueras, el papa del nen Aragoncito 28/09/2021 7:22 pm
  Junqueras t'ha fet el discurset, au nen,a dormir, ara. Quina llufeta,més poca cosa
  Si. Pelele 28/09/2021 7:27 pm
  La estrategia gusnyadora del sanches i els ejspanyols. Botiflers.
  Avi molt emprenyat 28/09/2021 7:42 pm
  Auquest noi és un mal "speaker" del ja amortitzat Junqueras. Ha oblidat que el reconeixement del conflicte polític per part del Sánchez (a qui tan li fot), ja es va produir amb el govern del president Torra. ERC no és novetat en res. Per cert, hauria de ser més clar i dir a qui es refereix com "els de sempre", en parlar dels qui han governat a la Generalitat; no crec que es refereixi al president Companys. Tampoc al president Pujol, de qui no deixa de ser un mal imitador. No es pot ser al mateix temps un mansuet del Sánchez, i un cridaner pregant per la foto amb el president Puigdemont. És patètic veure com ell i el seu pastor parlen de la comunitat internacional. Vaja sainet de Generalitat.
  Luisnomeacuerdo 28/09/2021 8:09 pm
  Y todo esto ha dicho milhaus sin sacarse el chupa chups de la boquita, definitivamente quico mortadelo, se nos está haciendo mayor el niño, pero así y todo engaña a los lazinazis como nadie.
  Espectador 28/09/2021 8:16 pm
  Aquest home viu a la inopia permanentment.
  Buffff erc.155 i pos mès 28/09/2021 9:11 pm
  Peix bullit i podrit.L'hereu no val.un euro. Que aburrit la somereta barbuda del ferrovial Junqueras.155
  Tripartit no, gràcies 28/09/2021 9:14 pm
  Des de que no hi ha "els de sempre" a la Generalitat (des del primer tripartit) : la immersió lingüística a les escoles se'n ha anat en orris, la universitat castellanitzada gairebé al 100 % i TV3 en procés de castellanització

Nou comentari