Aragonès pacta amb la CUP sotmetre’s a una qüestió de confiança a mig mandat

Jugada del candidat republicà per enllestir la investidura

Prova de cotó a mitja legislatura. ERC ha pactat amb la CUP que Pere Aragonès se sotmetrà a una qüestió de confiança a mig mandat en cas de ser investit president de la Generalitat o bé aquest divendres, en primera volta, o bé diumenge, per majoria simple. Ho afirma el mateix presidenciable republicà en un article publicat al diari Ara.  Un anunci que la CUP ha confirmat a El Món sempre que “en el cas que la militància de la a candidatura facilités la investidura d’Aragonès, s’inclouria una qüestió de confiança com a mecanisme de revisió per valorar si els acords progràmatics adoptats entre les dues formacions s’estan executant”. la proposta és a canvi “d’estabilitat i pressupostos”.

 A banda, Aragonès explica al text que el compromís de sotmetre’s a aquesta figura parlamentària ha de servir no només per investir-lo com a president sinó per sumar el suport dels cupaires als pròxims pressupostos de la Generalitat. Al mateix article Aragonès admet que ara té “l’obligació” d’intentar fins divendres un pacte amb Junts per Catalunya per aconseguir resultat investit.”Davant de les dificultats que viu el país, estic convençut que podrem embastar un acord de govern que ens permeti afrontar amb tota la força i sense més demora les urgències socials, la reconstrucció econòmica i la resolució del conflicte amb l’Estat”, explica Aragonès. El presidenciable republicà subratlla que “el moment exigeix a tots i a totes voluntat d’acord”.

Comentaris

  odisea 23/03/2021 1:44 pm
  Como se puede caer tan bajo,pactando con estos impresentables,ojala haya nuevas elecciones y JUNTS arrase con todos,mayoria absoluta total,adios psc.erc,y cup,de los demas ni los menciono.
  Dolors63 23/03/2021 11:28 am
  Primer, recordo que la Colau, també va pactar una moció de confiança a mitjan legislatura, algú recorda com va quedar la votació? No? No, ningú recorda el resultat d'aquesta moció perquè no es va produir mai.... Doncs això! I un segon tema, acceptaran les bases de la CUP aquest acord? Sí, de debò?
  Català 23/03/2021 8:47 am
  I quan la CUP us deixi penjat, Senyor Aragonés, jo em faria un tip de riure, però no ho farè. No ho faré de pena veient com s'enfonsa una mica més el meu pobre PAIS.
  Català 23/03/2021 8:47 am
  I quan la CUP us deixi penjat, Senyor Aragonés, jo em faria un tip de riure, però no ho farè. No ho faré de pena veient com s'enfonsa una mica més el meu pobre PAIS.
  Joan Roig 23/03/2021 6:12 am
  Aragones la marioneta del caudillo junqueras de españa, no es res mes que un ninot. Fora el pallasso Aragoncito de junqueras

Nou comentari