Aragonès critica la Conferència de Presidents i diu que els fons no es decideixen en “5 minuts”

El president ha assegurat que els fons europeus es decideixen "amb treball conjunt, amb treball compartit"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha criticat la Conferència de Presidents que se celebrarà aquest divendres de setmana a Salamanca i a la qual no assistirà, perquè considera que “els fons (europeus) no es decideixen amb una intervenció de 5 minuts del president de la Generalitat”.

En declaracions aquest dijous després de visitar la zona afectada per l’incendi de Santa Coloma de Queralt (Tarragona), ha assegurat que els fons europeus es decideixen “amb treball conjunt, amb treball compartit”. Ho ha dit després que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi lamentat la seva absència en la Conferència i hagi afegit que hauria d’anar perquè es tractaran temes “molt importants”.

Aragonès ha assegurat que el Govern portarà el tema dels fons a la comissió bilateral del dilluns “i tots els altres àmbits d’interlocució amb l’Estat”, malgrat que el Govern ha descartat incloure els fons europeus en l’ordre del dia d’aquesta trobada. “Catalunya té molts projectes, té una gran capacitat d’intervenció i té tot el dret a rebre els fons necessaris per a fer aquesta reconstrucció verda, digital i que arribi al conjunt del territori i amb equitat”, ha defensat Aragonès.

En relació amb la vista a la zona afectada per l’incendi, Aragonès ha fet una crida a la “màxima prevenció” i ha concretat que en aquest 2021 s’han declarat 392 incendis a Catalunya, tres vegades més que en el mateix període de l’any passat.

“Màxima prevenció”

Així, ha assegurat que els Pressupostos del 2022 inclouran línies de suport a la recuperació dels boscos i, en aquesta mateixa línia, ha defensat que “ara és el moment de fer la planificació” per a evitar incendis en el futur.

Ha explicat que des de Polítiques Forestals estan preparant reunions en els pròxims dies per a abordar conjuntament entre les administracions i els propietaris dels terrenys: “Col·laborarem perquè les actuacions que s’acordin es puguin fer amb la màxima rapidesa possible”.

Comentaris

    ACENTO 29/07/2021 5:28 pm
    Tot hom sap que si vols fons europeus, tens que parlar amb una empresa castellana privada que es diu ACENTO. As de ser un castizo addicte al règim per cobrar-ne res. l'Aragonès només n'és addicte, no castizo. O sigui que, engrunes.

Nou comentari