El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès anuncia que l’any vinent el darrer curs de l’escola bressol serà de franc
  • CA

Primer compromís del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el debat de política general que ha començat aquesta tarda al Parlament de Catalunya. A les primeres de canvi, el president s’ha compromès davant la cambra a què “a partir de l’any que ve el darrer curs de l’escola bressol, el P2, serà gratuït”. Una mesura que ha relacionat amb el seu compromís de la investidura a impulsar la gratuïtat de l’ensenyament preescolar dels 0 als 3 anys.

Segons aquesta serà la primera fase del procés de gratuïtat en l’accés a l’escola bressol que “ha de permetre avançar cap a l’equitat en l’accés a l’educació i fer un salt endavant en la igualtat d’oportunitats, que es construeix des de la infància”. Pel president, aquesta primera fase del procés de gratuïtat en “l’accés a l’escola bressol ha de permetre avançar cap a l’equitat en l’accés a l’educació i fer un salt endavant en la igualtat d’oportunitats, que es construeix des de la infància”.


Així mateix ha avançat que aquesta mesura s’inclourà en el Projecte de llei de pressupostos es presentarà al Parlament, i que el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ja està treballant. Aragonès compta amb els recursos previstos pel 2022 provinents del
Mecanisme de Recuperació i Resiliència i els fons REACT, un increment que suposa més de 3.500 milions d’euros respecte al darrer pressupost aprovat.

De fet, Aragonès ha assegurat que aquesta mesura és el primer pas per a “la millora de la vida quotidiana del comú de la gent”. Un objectiu que només es consolidarà segons el seu criteri amb la independència. En la mateixa línia ha apostat per una transformació de l’economia verda i les renovables. Tantmateix ha embolicat la seva consigna de Govern amb la combinació de “llibertat nacional i progrés social”. Així ha establert com objectiu “l’alliberament nacional, la culminació de la independència de Catalunya i el progrés i la lluita per millorar la qualitat de vida dels catalans i les catalanes”. En concret, ha qualificat el doble objectiu com “absolutament indestriable”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 29, 2021 | 08:35
    ciutadà setembre 29, 2021 | 08:35
    Si el T.C. no decideix el contrari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa