L’ANC demana “consens per fer un Govern independentista fort” i “passar a l’ofensiva”

Paluzie adverteix que ja ha quedat clar que "l'Estat espanyol és irreformable" i que mai respectarà el dret a l'autodeterminació dels pobles

“Demanem un esforç de consens de tothom per fer un Govern independentista fort”. Aquest és el nucli del missatge que la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie ha volgut llançar aquest dimecres, en declaracions al Parlament després de reunir-se amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs. Per Paluize, el nou executiu ha d’implicar la unitat de “tot l’independentisme” i ha de ser per “passar a l’ofensiva”. “Hem après tots que l’Estat espanyol és irreformable. Està dissenyat de tal manera que no hi haurà mai una reforma que respecti el dret a l’autodeterminació dels pobles i en particular del poble català”, ha advertit. “Com abans ens posem a treballar units tot el conjunt de l’independentisme per donar sortida a aquesta voluntat d’independència d’una majoria de la societat catalana, abans ens en sortirem”, ha argumentat. I ha recordat el 52% de vots independentistes que hi va haver en les eleccions del 14F.

Per a l’ANC el diàleg ha d’anar sempre “en paral·lel” a una estratègia de confrontació amb l’Estat. “No és necessàriament contradictori si alhora que fas una apel·lació al diàleg no t’estàs desarmant i estàs confrontant l’Estat a tot arreu on pots”, ha valorat la Paluzie. L’entitat creu que la taula de diàleg serà “evidentment un fracàs” perquè “no hi haurà respecte al dret a l’autodeterminació ni a l’amnistia”. De totes maneres, l’ANC no veu malament que es doni aquest temps de marge si mentrestant “hi ha una resposta independentista civil i institucional en termes de confrontació”, informa l’ACN.

“Si l’aposta de deixar dos anys vol dir que hi continua havent una ofensiva jurídico-política, una ofensiva de guerra declarada contra el moviment independentista, i nosaltres ens desarmem, no ho veiem”, ha insistit. La presidenta de l’entitat ha dit que “cada setmana es veu exemples concrets de l’estat de guerra declarat” contra l’independentisme i ha assegurat que Espanya “utilitza tot l’aparell judicial, institucional i polític” contra el nacionalisme català. En aquest sentit, ha demanat aprendre “com abans millor” la lliçó que l’Estat “és irreformable”.

Negociacions

Borràs ha rebut Paluzie en el marc de la ronda de trobades que està fent amb entitats de la societat civil. La reunió s’ha celebrat en plenes negociacions entre JxCat i ERC per a la investidura de Pere Aragonès. En aquest context, Paluzie ha instat tots els partits independentistes a fer “un esforç de consens” per poder pactar un executiu independentista “fort”. “És evident que hi ha estratègies diferents, però la realitat del que trobem a la paret de l’Estat és tant crua que el que ens uneix és molt més que el que ens separa”, ha remarcat. En aquest sentit, ha demanat “no desaprofitar” el 52% de vots a les eleccions del 14-F.

Comentaris

  joandomenec 06/05/2021 1:49 pm
  Passar a l'ofensiva? Com? L'única ofensiva és declarar la independència ara, amb majoria de diputats i 52% de vots independentistes. Esperar dos anys a veure si el "gobierno" accepta un referendum és perdre el temps. L'ANC està perdent els papers, sembla que el seu objectiu, independència, també el deixen al calaix igual que ERC. Potser molts afiliats es plantegen si val la pena pagar quota.
  Gavà 06/05/2021 12:37 pm
  Estic bastant tip de que l'ANC es dediqui a assumptes pels quals ja hi ha organitzacions especialitzades que s'hi dediquen (feminisme, drets LGTB , entre molts d'altres) Jo m'hi vaig afiliar per la lluita independentista i la defensa del poble català. Si l'ANC dona suport a la merderada de la taula de diàleg, em dono de baixa.
  Luisnomeacuerdo 06/05/2021 12:39 am
  Que bonita reunión de fascistas independentistas, disfrutad mientras podáis que no vais a llegar al 12 de octubre para celebrar el día de la fiesta nacional de vuestro país, España. Al tiempo.
   Enric 06/05/2021 10:55 am
   Que amenaces, bord? Covard espanyol, segur que també li pegues a la dona.
  Octubrista 05/05/2021 10:31 pm
  Perfecte. Demà mateix em dono de baixa de l'ANC, com em vaig donar de baixa de l'Òmnium quan va caure sota el control d'ERC. La quota que pagava a l'ANC ara la pagaré a la Plataforma per la Llengua
   Josep Maria Pol 06/05/2021 8:36 am
   Quan un partit ho fia tot a una taula de diàleg, que tothom sap que no arribarà enlloc, es que no té cap alternativa per Catalunya. El gobierno ens té declarada la guerra i per tant hem d'obrar en conseqüència. Escanya es irreformable i està perduda en la seva suposada "grandesa". Fins a la victòria final
  Vendetta 05/05/2021 9:22 pm
  Covarda y botiflera tenim una corda per tu

Nou comentari