El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alsina es reuneix amb CitizenLab: “El Catalangate és la punta de l’iceberg”
  • CA

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha tret una conclusió molt clara de la seva visita al Canadà: el Catalangate és “només la punta de l’iceberg”. Aquest dimarts Alsina s’ha reunit amb el director de CitizenLab -el centre de recerca adscrit a la Universitat de Toronto que va destapar l’espionatge d’Espanya a independentistes-, Ronald Deibert, a qui li ha explicat les accions del Govern per denunciar aquest escàndol d’espionatge. La trobada ha tingut una durada de 40 minuts en el que ha estat la primera cita de l’agenda de la consellera al viatge oficial que ha fet aquesta setmana al Canadà.

Alsina ha tornat a exigir al govern espanyol que depuri responsabilitats “polítiques” i en declaracions a la premsa ha explicat que el motiu d’aquesta visita és conèixer com el Catalangate “connecta amb la conversa global” de CitizenLab, és a dir, amb totes les investigacions d’aquest tipus que porta aquesta institució del Canadà. Deibert li ha donat detalls sobre la investigació que duu a terme aquest laboratori dedicat a analitzar qüestions de la política estratègica d’alt nivell, tecnologies de la informació i comunicació, drets humans i seguretat.

Deibert sosté que cap partit els va influir en la investigació

El mateix director de Citizen Lab, Ronald Deibert, va reivindicar ara fa deu dies la seva investigació sobre el Catalangate després de les acusacions unionistes que l’independentisme havia influenciat el laboratori per investigar. “Cap partit polític català o organització independentista va estar implicat en la redacció de l’informe o en l’anàlisi tècnic”, va assegurar el director canadenc en una carta dirigida a l’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas, la persona qui el va acusar d’estar influït pels partits independentistes. El director de Citizen Lab va defensar llavors que són una entitat “independent” i “lliure de directrius externes de governs o empreses”, pel que la seva recerca “segueix un protocol ètic aprovat per la junta d’ètica de la Universitat de Toronto”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MHP a maig 25, 2022 | 10:27
    MHP maig 25, 2022 | 10:27
    Val, aquesta tarda nosaltres tenim reunió de veïns.
  2. Icona del comentari de: Pregunta freqüent a maig 25, 2022 | 11:38
    Pregunta freqüent maig 25, 2022 | 11:38
    Si el carall d'Estafo Espanol no pot viure sense Catalunya, com és que no fem valdre el poder que tenim sobre el estado? Serà que els "nostres" polítics son la punta de l'iceberg del estado podrit que ens fot bombes, ens tortura i ens roba?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa