El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els advocats que es van querellar contra Casado recusen tot el Suprem
  • CA

Maniobra jurídico processal dels dos advocats que van impulsar la querella contra el líder del PP, Pablo Casado, per les seves declaracions contra els docents i el sistema educatiu de Catalunya. Josep Rosell i Lluís Gibert han ratificat aquest matí la querella presentada davant el Tribunal Suprem aquest matí i, de retruc, han recusat tota la sala penal que presideix Manuel Marchena.

Més enllà de la intencionalitat de la querella, que es dirigeix a acreditar els atacs contra la minoria nacional catalana i els seus drets lingüístics, els advocats fan una passa més enllà amb la recusació. De fet, la idea matriu de l’escrit, de vint pàgines i al que ha tingut accés El Món, és que Pablo Casado com a president del Partit Popular dirigeix i negocia els nomenaments per integrar el Consell General del Poder Judicial. Aquest organisme té com a funció principal designar els membres del Tribunal Suprem. Per tant, cap d’ells no té la imparcialitat necessària, entenen els lletrats, per decidir si admeten o no una querella contra el líder popular.

Per altra banda, els advocats argüeixen que menysteniment del català no pot ser jutjat per aquests magistrats. És a dir, no hi ha prou garantia d’imparcialitat que valori una querella on el fons de la qüestió és el dret a estudiar en català aquells que impedeixen que el català sigui obligatori a l’administració de justícia per part dels Tribunals. “Si el català no és un requisit per exercir a Catalunya o considera que declarar en català és una qüestió simplement emocional no té prou capacitat per jutjar penalment aquesta qüestió”, raonen els impulsors de la iniciativa.

Amb aquesta maniobra, els advocats busquen el posicionament de la ms alta magistratura espanyola. De fet, la situació és processalment delicada tant si admeten a tràmit la querella com no perquè aleshores quedaria oberta la via a la justícia europea on l’argument de la minoria nacional té més pes jurídic i social.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a gener 26, 2022 | 15:49
    ton c. gener 26, 2022 | 15:49
    bona jugada, ben cert. potser ja va sent hora de tornarlos-hi la mateixa medecina.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 27, 2022 | 04:02
      Pere Llimonera i Citronell gener 27, 2022 | 04:02
      Ahhh ... Ja, ja, ja... o son unos Genios de la abogacía, o no tienen ni pizca de decencia ni ética de la profesión de abogado o andan drogados... yo no veo otra explicación, así, a bote-pronto...
  2. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a gener 26, 2022 | 19:38
    L'OBSERVADOR ASTORAT gener 26, 2022 | 19:38
    El Tribunal Suprem (el mateix de l'1-O i els Independentistes), és instància "POLÍTICA" de part, que engloba tot el "Deep State Ñ (Borbónic-Franquista 2.0)”, amb la finalitat estricta, de donar forma jurídica a la "CAUSA GENERAL" contra l’Independentisme.
  3. Icona del comentari de: Ricard a gener 26, 2022 | 20:00
    Ricard gener 26, 2022 | 20:00
    Una altra vegada queda al descobert la xenofòbia dels pancastellanistes. Han de jutjar a qui els han promocionat professionalment? Que criminals, per parcials tots plegats, Casado inclòs.
  4. Icona del comentari de: Quico, llegeix el que escrius abans de publicar-ho, sisplauuuu a gener 26, 2022 | 20:57
    Quico, llegeix el que escrius abans de publicar-ho, sisplauuuu gener 26, 2022 | 20:57
    "busquen el posicionament de la MS alta magistratura espanyola", sembles un becari mesetario....
  5. Icona del comentari de: Luzu a gener 26, 2022 | 23:32
    Luzu gener 26, 2022 | 23:32
    Ben fet, ja es hora de possar a aquests desgraciats al lloc on es mereixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa