‘Abstenció tranquil·la’ de JxCAT en espera de l’acord

Els junters reconeixen avenços en les negociacions des de divendres: “El desacord independentista no és viable”

El ‘no tranquil’ d’Antonio Baños (CUP) a Artur Mas el 2015 es va acabar transformant en una abstenció en segona volta al nou candidat, Carles Puigdemont, després que els cupaires decidissin enviar “a la paperera de la història” el candidat de JxSí. Avui, JxCAT ha argumentat una altra abstenció, que en aquest cas tombarà la investidura de Pere Aragonès, que ha de donar temps per arribar a un acord. Una mena d’abstenció tranquil·la, perquè els junters asseguren que “ens abstenim amb la voluntat d’arribar a un acord. Perquè no ens interpel·la l’acord bilateral a què han arribat amb la CUP. Volem un acord on se sentin representats els catalans i catalanes que van votar JxCAT”, ha dit la portaveu dels junters, Gemma Geis, que ha remarcat que “hi ha hagut avenços des de divendres” i que confia que “en els propers dies o setmanes hi hagi acord”: “El desacord independentista no és viable, ens neguem a ser la generació de polítics que no han estat capaços de posar-nos d’acord per aprofitar la barrera internacional del 50%”.

Gemma Geis ha deixat clar que JxCAT no té intenció d’impedir un govern independentista: “Ni juguem amb dates per tactisme, ni volem propiciar l’espantall de la repetició electoral, ni posem em dubte qui és el candidat, vostè ha de ser el 132è president, i sap perfectament que ningú no li posarà tuteles”. Però, ha afegit la juntera, ERC ha d’assumir que “té 33 diputats i no 68”, i que els 32 escons de JxCAT han de ser posats en valor.

Junts, si bé és conscient que avui Pere Aragonès no serà investit, ha volgut defensar aquesta abstenció tranquil·la com un pas necessari per assolir l’acord: “La desunió és la victòria de la repressió, ens necessitem tots i totes, no sobra cap lideratge. Hem de potenciar les nostres fortaleses i superar les nostres debilitats”. I ha demanat als republicans que facin cessions: “L’acord és cessió, i ho fem amb la taula de diàleg, però la cessió ha de ser recíproca”. I Geis ha volgut remarcar que “no compartit el projecte de país que han pactat amb la CUP”. Amb tot, la juntera ha insistit que “sap que no hem pogut tancar aquest acord perquè ens ha faltat temps, ja que de manera legítima vostè va dedicar les primeres setmanes a un acord del a via àmplia, i després van prioritzar un acord amb la CUP”.

Comentaris

  Raf 30/03/2021 4:02 pm
  Abstenció tranquil·la.... Quin ridícul més gran!!
  Submissió al líder 30/03/2021 3:15 pm
  Tranquil·la senyora, que Catalunya i la seva gent pot esperar a que vostès es dediquin a les parides mentals, i a adorar el seu messies de Waterloo. Parin de fer el ridícul i de debilitar l'independentisme.
  32
  32
  Respon
  Con ver junts 30/03/2021 2:48 pm
  Els gestos i cares que feia Gemma Geis i algunes diputades i diputats de junts, no sabria com qualificar ho? Supèrbia? Mala educació? Xuleria? Els senyorets que han manat tota la vida ara veuen perillar el Palau. Ni més ni menys. No suporten veure esquerra a la presidència.
  29
  29
  Respon
  Baix Empordanes 30/03/2021 2:27 pm
  Per la composicio de la taula del parlament cap problema, la Marta presidenta. Per el nomenament del president, els de la Marta ja no i estan d'acord. Au aneu a defectar a un camp d'ortigues i a las proximas eleccións ja no tornare a votar.
   Hi estic d'acord 30/03/2021 9:55 pm
   Però no es Marta, es Laura Borràs
  Ramon 30/03/2021 1:23 pm
  ERC rebutja i saboteja al servei d'Espanya la necessària unitat catalana per la causa nacional... i ara té la santa barra de voler unitat per la traïció.
  23
  23
  Respon
   Si noi, 30/03/2021 9:11 pm
   ja ho va fer Miss Catalunya, trencar la paraulda donada d'eleccions inmediates després de la costellada de tres respostes el 9N, xantatge per aconseguir la unitat amb ell de cap. Gràcies CUP per enviarlo a la paperera de la història!
  en fi 30/03/2021 12:20 pm
  a veure geis, qui us entengui que us comprio, però n'estem fins els cullons de tanta tonteria partidusta. Voleu fer cas del que demanen els caralans demócrates, UNITAT
  35
  35
  Respon
  Que sóc de Barcelona 30/03/2021 12:15 pm
  ERC el que ha de fer és parlar amb el PSC i governar sense JuntsxPuigdemont, és una vergonya que el personatge de Waterloo intenti coaccionar amb l'única intenció de no perdre poder i continuar xuclant de la mamella. Per cert, la dona de Puigdemont sembla que s'ha cansat d'esperar....
   jo soc de tardell 30/03/2021 9:06 pm
   i penso el mateix
  Ramon 30/03/2021 11:58 am
  El MHP Jordi Pujol deia PSOE sense afegir la e al nom de la primera lletra. O sigui que no deia "pesoe" com ho diu qualsevol espanyol. Ell ho deia llegint-ho directament. Passava de la pronúncia de la P a la pronúncia de la S. I sonava despectiu. Com una escopinada. Talment com Arzalluz quan es referia a res espanyol. I fos intencionat, o no, em semblava molt bé. No així, per raons òbvies, que de Junts per Catalunya en digueu "Junters". Això sí que segur que no és espontani. Això deu ser consigna del tripartit.
  22
  25
  Respon

Nou comentari