El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
22 de juny: la data del govern espanyol per concedir els indults als presos polítics
  • CA

48 hores. Aquest és el lapse de temps amb què l’indult per als presos polítics catalans arribarà. De fet, segons publica El País, el Consell de Ministres espanyol té previst aprovar aquest dimarts la mesura i fer-ho amb les següents condicions: seran parcials i revisables. En altres paraules, commutaran els anys pendents de pena però la inhabilitació seguirà vigent i a la vegada si els presos tornessin a cometre el delicte pel qual han estat condemnat haurien de tornar a presó.

Segons la informació del diari espanuyol, l’executiu de Sánchez està treballant l’argumentari de cada cas de manera separada i ho farà a través de documents d’unes 30 pàgines d’extensió. En aquest sentit, el mitjà afirma que el govern espanyol valorarà “els gestos que demostren que hi ha possibilitats d’iniciar un nou temps a Catalunya”, com ara la carta d’Oriol Junqueras de fa uns dies en què renunciava a la via unilateral per culminar el procés d’independència.

Així mateix, l’executiu de Sánchez busca que la concessió d’aquests indults sigui “d’utilitat pública” i ajudi a “fomentar la convivència a Catalunya”.

La notícia arriba poc després que el president espanyol fes públic que demà dilluns presidirà un acte al Liceu per defensar el seu posicionament a favor dels indults. Una iniciativa a la qual el president Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ja han dit que no hi assistiran.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 20, 2021 | 11:11
    Ricard juny 20, 2021 | 11:11
    Seguex la pronogràfica exhibició castellana de la seva verisó de la "magnanimitat" i la "concòrdia", mentre els represaliats s'ho miren astorats per tanta fatxenderia xenòfoba.
  2. Icona del comentari de: Anfós de Barcelona a juny 20, 2021 | 12:12
    Anfós de Barcelona juny 20, 2021 | 12:12
    Els indults condicionals no són indults, són extorsió. La inhabilitació o habilitació (real i legítima) dels indultats només és potestat dels que els vam votar (no cal ser funcionari per seguir fent el que feien). Volen argumentar que ho fan per millorar la convivència a Catalunya. Potser que s'ho facin mirar al seu país això de la convivència (%'s de vots) en general, i a Madrid en particular. A aquelles contrades, el Sánchez és segurament el polític (no m'atreveixo a dir la persona) més despreciat, com ho és el conjunt del seu partit (que dificilment podria governar sense els d'ERC -secessionistes que jo sàpiga). També diuen que volen posar en valor les manifestacions tipus carta d'en Junqueras. També s'ho han de fer mirar: van bé si pensen que l'exvicepresident realment guiarà la "llarga" marxa vers l'independència (ni que sigui per edat al punt d'arribada). Fa fàstic dependre d'Espanya (i no ho dic pels espanyols).
    20
    Icona de dislike al comentari de: Anfós de Barcelona a juny 20, 2021 | 12:12 25
    Respon
    • Icona del comentari de: Un lector a juny 20, 2021 | 16:34
      Un lector juny 20, 2021 | 16:34
      Vostè si qu'està fos
  3. Icona del comentari de: MHP a juny 20, 2021 | 12:58
    MHP juny 20, 2021 | 12:58
    Molt fàcil, que diguin que no volen ser indultats i es quedin a la grajola. Els polítics presos no donen per gaire mes.
    • Icona del comentari de: Ricard a juny 20, 2021 | 13:08
      Ricard juny 20, 2021 | 13:08
      Es curiós que no Vostè no es vegi capaç de tenir una opinió política pròpia, i cerqui dependre de les opinions d'altres que sempre decidiran per Vostè, ho vulgui o no. Es important que sàpiga que aquells que decideixen per Vostè un dia pot ser que decideixen empresonar-lo. I aleshores Vostè podrà recordar que quan van anar pels seus veïns pensava que no era el seu problema... fins que van venir a cercar-lo a Vostè. Aleshores veurà on queda la seva fatxenderia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa