La resposta serà autonomista

"Ploramiquejar sobre la repressió de l'Estat és l'únic discurs polític que estan capacitats per defensar"

Des del Govern, sobretot des de les files convergents, es dóna per fet que Torra serà inhabilitat. Ell mateix ha donat a entendre que la sentència ja està escrita i que serà perseguit perquè és independentista. No només es dóna per fet, sinó que ja s’està pensant quin rèdit polític se’n podrà treure. Fa uns dies, Elsa Artadi va dir que l’independentisme haurà d’utilitzar estratègicament aquesta inhabilitació. La “confrontació intel·ligent” de què parla el Puigdemontisme, va dir Artadi, té a veure en gran part amb posar l’Estat “contra l’espasa i la paret” i “davant del mirall” perquè Europa està mirant i bla bla bla. L’estratègia massista de tota la vida, allò de deixar-se fer mal per carregar-se de raons fins a l’infinit.

Com que aquests dirigents no han fet absolutament res per la independència en tota la legislatura, ploramiquejar sobre la repressió de l’Estat és l’únic discurs polític que estan capacitats per defensar. Per tant, és natural que s’agafin a la inhabilitació com a un clau ardent igual que van agafar-se al judici durant mesos. Si l’inhabiliten, una cosa més que tindran per sumar a la llista de proves que demostren que el Papu és vil i boig. Una cosa més que podran dir per fer-nos creure que l’Estat és una metralleta fora de control, com si Espanya no fos capaç de fer càlculs.

Per molt que els interessi donar-ho per fet, jo no tinc clar que inhabilitin Torra. Només tinc clar que l’Estat farà el que pensi que més li convé. Tampoc sé quina serà la resposta concreta dels partits del govern català, però sí que sé, del cert, que serà autonomista.

L’única resposta independentista seria ignorar la inhabilitació espanyola del President de la Generalitat de Catalunya. Però per prendre aquest camí sense fer-se un harakiri, cal estar estar disposat a fer la independència. I per tant cal estar convençut que les institucions catalanes i el poble català tenen la legitimitat i la força necessàries per prendre el poder i guanyar.

Si aquests dirigents estiguessin en disposició de fer la feina, ja l’haurien feta. Uns dirigents que van renunciar a aplicar el mandat del referèndum, uns dirigents que van acatar la intervenció de la Generalitat i la convocatòria il·legal d’eleccions, uns dirigents que es van conformar a investir el president que Espanya ens va donar permís per tenir i uns dirigents que han acatat la sentència dels botxins, és evident que acceptaran la inhabilitació de Torra i tot allò que pugui venir.

Nou comentari