Plans penosos

"El pla d'ERC és desesperant, el de la CUP consisteix a seguir protestant d'allò que accepta i el de Junts comença i acaba en Junts"

N’hi ha per al·lucinar que els partits del procés es posin a fer parlaments per explicar, ara, que ja s’ha votat, quins plans tenen per “avançar cap a la independència”, per dir-ho a la seva xicletosa manera. Uns plans que, veritablement, fan pena. Al preacord entre Esquerra i la CUP, que ja veurem com acaba, s’hi contempla, i no m’ho invento, la possibilitat que Espanya ens concedeixi un referèndum fruit d’unes converses en una taula. L’escenari plantejat al document diu, literalment, així: “Que la Taula de Negociació amb l’Estat dóna fruits i s’obren a negociar una solució política i democràtica basada en l’autodeterminació i l’amnistia”. I la perleta final, detallant la fantasia: “Caldrà veure en què es concreta i com s’afronta”. En el preacord, la CUP, malgrat mostrar-se escèptica i crítica amb aquesta via morta, es compromet a donar dos anys de marge a Esquerra perquè intenti que la taula de negociacions arribi a bon port. És la política de l’absurd. Se la va inventar el Mas, amb allò de carregar-se de raons i mira, qui dia passa, any empeny.

Junts, per la seva banda, té una prioritat indiscutible, que és colar a la festa, sigui com sigui, el Consell per la República. I no per convicció genuïna, sinó per mantenir viu Carles Puigdemont, que és el seu màxim actiu polític. Si el Consell per la República hagués estat pensat com una eina al servei de la independència, s’hauria plantejat com un govern de Catalunya a l’exili, no com un bot salvavides per un capità i la seva tripulació. D’entrada, s’hauria dit Consell de la República i, evidentment, l’últim que faria el seu president, el de la república catalana a l’exili, seria muntar un partit, presidir-lo i presentar-se a unes eleccions! A unes eleccions autonòmiques!

En conclusió, els fulls de ruta dels partits que han estat votats per gent independentista són penosos. El pla d’ERC és desesperant, el de la CUP consisteix a seguir protestant d’allò que accepta i el de Junts comença i acaba en Junts. No falla. Hem votat el mateix, tenim el mateix.

Comentaris

    Jordi C. 28/03/2021 8:37 am
    "Partits que han estat votats per gent independentista". Sí, per això els voten repetidament. Per la satisfacció independentista que els donen. Lol.
    federalista 25/03/2021 5:25 pm
    res bierge fas tu un partidet amb l'espot, la carracelas, el gafarot, i 4 hiperventilats mes i res a guanyar jajajajja mig esco amb sort de 135, si us vota tota la familia, sino un cuart d'esco, i res PD ah em faltava l'inefable vell xarnego cotalelo, i l'alexandre i ja tenim el circ d'hiperventilats complert, i amb mig esco per tots jajaja que mes voleu nois.
    GROC 25/03/2021 11:14 am
    Per no perdre la costum l'inclit Ramon fen gala de ànti ERC.
    vendetta 25/03/2021 8:01 am
    votar procesisme es el ke te tots 3 son procesistas
    Ramon 25/03/2021 6:39 am
    ERC no és "desesperant". ERC és l'enemic. ERC és Espanya. ERC és tripartit. ERC és un titella del PSC. Desesperant si de cas n'és Junts per Catalunya. Desesperants de tant tòtiles
    38
    29
    Respon
    Ramon 25/03/2021 6:36 am
    Tu els poses tots dins un mateix sac. Espanya, no. Espanya ha fet de tot per fer-nos votar ERC.
    18
    26
    Respon
    Ex-independentista 25/03/2021 5:52 am
    El mateix que en un altre comentari: un teatre penòs , en el que tinc la meva part de responsabilitat. Per crèdul.
    Narcís 24/03/2021 11:31 pm
    Raonament espanyol així tergiversat , ço és, diu ' si és Consell de la República, no s'hi presenti a eleccions Junts '.. si de cas seria ensems amb ERC ! O per ventura, vol tots els vots se'ls dugui aquest? I si no es presenten cap dels dos .. qui se'ls duu, la CUP, perquè, per a jugar a comunes, abans que a sortir disparats d'aquest estat? PD : és obvi que és ' per ' la República perquè encara no la tenim ( la Independència ) ! Nota : avui, ara i ací la defensa del MHP Puigdemont n'és la defensa del president democràtic, legal, legítim i lícit de Catalunya ..i si això no és defensa .. què diu voler defensar l' autora ?
    17
    16
    Respon
      Albert Pons 25/03/2021 6:29 pm
      MHP Fuigpelmon. Va ser el el president lícit i legítim de les anteriors eleccions. Ara ha guanyat ERC. Fuigpelmon ja no és res més que un covard amagat a Waterloo amb la pasta dels avis ingenus.
      10
      25
      Respon

Nou comentari