Per quin article em demana la paraula, senyor Martín Blanco?

"En política hi ha persones que la dignifiquen, com Laura Borràs, i persones que la degraden, com Nacho Martín Blanco. Les primeres es guanyen el respecte de la gent, les segones són paràsits que fan el que fan perquè no han trobat cap més sortida"

La importància de les institucions d’un país no prové únicament de la seva rellevància política. Les institucions d’un país són importants, sobretot, perquè constitueixen l’expressió dels valors de la societat a la qual serveixen. En aquest sentit, el Parlament de Catalunya, una de les institucions més antigues d’Europa, diu molt, moltíssim –ho diu gairebé tot–, sobre la personalitat dialogant i parlamentària del poble català. Des del 1214, són vuit-cents set anys de tradició parlamentària catalana. Al llarg de tot aquest temps, han canviat les persones, les formes i els continguts, però el Parlament de Catalunya continua viu. Això últim, que hauria de ser normal, adquireix una rellevància especial pel fet que Espanya mai no ha deixat d’intentar anorrear-lo o, in extremis, com ara, reduir-lo a una cambra de Comunitat Autònoma en la qual només s’hi pugui parlar d’afers domèstics, casolans, d’allò que vulgarment se’n diu “d’estar per casa”. De fet, si Espanya pogués, obligaria els parlamentaris catalans a dur bata de boatiné en els plens. Només cal veure la persecució politicojurídica desfermada per haver gosat anar un xic més enllà en alguna comptada ocasió.

Tanmateix, les institucions, precisament perquè són organismes vius, estan sotmeses als avatars conjunturals i experimenten moments de més o de menys rellevància política segons quines siguin les persones que en porten les regnes. És obvi que el Parlament de Catalunya no recuperarà la seva màxima significació mentre Catalunya no deixi de ser la colònia espanyola que és avui. Però dins d’aquest marc emmanillat d’actuació són moltes les coses que, amb intel·ligència, principis i dignitat, es poden fer. Tot depèn del talent i de la voluntat individual i política que hi ha al darrere. 

Encara no fa ni dos mesos que Laura Borràs és presidenta del Parlament de Catalunya i ja hem pogut veure que marca un abisme amb relació a l’etapa presidida per Roger Torrent. L’etapa de Roger Torrent és una etapa grisa, remisa i submisa, una etapa que s’adiu amb la mentalitat funcionarial i subordinada d’aquest polític. Laura Borràs, com dic, és tot un altre món. Roger Torrent estava més amoïnat per la seva persona i per la seva carrera política que no pas pel càrrec que representava, incloent-hi el pànic immens de fer empipar Espanya i del risc que aquesta l’inhabilités. Laura Borràs, precisament perquè no és ni grisa, ni remisa, ni submisa, ja sap que li buscaran les pessigolles per ser qui és, faci el que faci. En altres paraules: Torrent, li és absolutament indiferent a Espanya; Borràs, en canvi, és la figura política catalana més odiada pel poder d’aquell país després del president Puigdemont. Això sol ja ho diu tot.

És en la línia del que estic dient que aquesta darrera setmana, sense provocar cap escàndol, sense males maneres, i amb la finesa que la caracteritza, la presidenta Borràs va posar al seu lloc el representant de Ciudadanos, l’últranacionalista espanyol Nacho Martín Blanco. Gràcies al vídeo, tothom ha pogut veure el ridícul espantós d’aquest personatge quan pretenia fer una cosa que no podia fer, així com la seva ignorància del reglament del Parlament del qual és membre. 

El ridícul és tan gegantí, que Martín Blanco només és capaç d’articular paraules sense sentit, riure estúpidament, quedar-se mut i mentir. Menteix quan finalment diu que ha dit que vol intervenir per l’article 90 però que potser no se l’ha sentit bé. Menteix perquè en realitat no ho ha dit. Ho diu més tard, només quan el micròfon de Laura Borràs ho capta de boca d’Eva Granados, del PSOE. Però resulta, ves per on, que Eva Granados, que és vicepresidenta segona de la cambra, tampoc no en té ni idea, perquè l’article 90 no permet parlar. L’article 90 és el de l’Observança del Reglament. El ridícul s’eixampla. Martín Blanco, sense saber com sortir-se’n, repeteix un altre cop el mateix article i les mateixes paraules mancades de sentit que ja havien provocat la hilaritat de l’hemicicle fins que algú, al seu darrere, li xiula que és l’article 87. El problema és que es torna a equivocar, perquè l’article 87 només permet demanar la paraula per al·lusions i ell no ha estat al·ludit. Ho ha estat una companya seva, Anna Grau. La paraula, doncs, li és retirada, i és Anna Grau qui, nerviosa, sense saber què dir i fent-se un embolic amb la mascareta i les ulleres, es veu obligada a demanar-la per no fer encara més gran el ridícul de Ciudadanos.

Recomano al lector que, en mirar el vídeo, pari atenció en el comportament d’Eva Granados asseguda a l’esquerra de Laura Borràs. Granados, en sintonia amb la ideologia de Ciudadanos, es posa tota neguitosa i no para de moure’s i de remenar papers per intentar ‘salvar’ Martín Blanco tot pretenent que sigui la presidenta Borràs, no pas ell, qui digui l’article que aquest hauria d’invocar. Però fa llufa, perquè la presidenta no li fa cas. Sense adonar-se’n, Eva Granados, en dos minuts, mostra explícitament fins a quin punt sent com a propi el ridícul del seu ‘conciudadano’ ideològic.

Però és prou sabut que parlar de Ciudadanos és parlar d’una formació profundament anticatalana, que va néixer per convertir el Parlament de Catalunya en una guingueta de platja i per a la qual el reglament de la cambra i res són exactament el mateix, llevat que, per atzar, en pugui treure algun profit escadusser. Per això, a la pregunta “Senyora Grau, per què em demana la paraula?”, Anna Grau, tant o més ultra en tots els sentits que Martín Blanco i amb idèntic grau d’autoodi, respon amb menyspreu a la presidenta i al Parlament: “Per l’article 87, per al·lusions, però com si fos per l’article 29”. No cal aclarir que l’article 29 no tenia cap sentit i que el que ella volia dir és que parla per l’article que li dóna la gana i quan li dóna la gana. Res de nou, però. La ignorància i la supèrbia juntes sempre resulten esperpèntiques

En política hi ha persones que la dignifiquen, com Laura Borràs, i persones que la degraden, com Nacho Martín Blanco i Anna Grau. Les primeres es guanyen el respecte de la gent i fan història, les segones són paràsits que fan el que fan perquè no han trobat cap més sortida que viure a costa de la ciutadania.

Comentaris

  Juana de Arco: "Cuatro cosas me han mandado las voces: expulsar a los ingleses de la tierra de Francia; llevar al Delfín para ser coronado y ungido en Reims; rescatar al duque de Orleans de manos del enemigo; levantar el asedio de la ciudad. " 05/05/2021 3:59 pm
  Laura Borràs: "Pues a mí me han dicho que para cada contrato tengo que inventarme cuatro presupuestos con formatos y tipografía diferentes. No doy abasto, la verdad."
  5
  163
  Respon
  Jordi tururú 05/05/2021 3:34 pm
  ¿Manía persecutoria?Esto hay que mirarselo, einn?, bien porque sea un problema patólogico o bien porque sea consecuencia directa de "tu forma de vida al margen de ley", en cualquiera de ambos casos, creo que el problema lo tienes tú ¿si?, cuidadín! porque o bien terminarás con una camisa de fuera o bien a la fuerza terminaras sin camisa y con un traje a rayas.
  federalista 05/05/2021 1:18 pm
  i en cuanto a la geganta lladre i corrupta espere que ben aviat faci les pallassades que fa al parlament dins de una garjola, molt catalana of course PD el capo del partit el jordi sanchez li pot deixar mitja cel.la i donar-li a la geganta discursos patriotics hiperventilats, sempre que ho ha fet el tarat del jordi sanchez el company de presso ha demant el canvi de cel.la ,espere que la geganta no faca el mateix jajajajajajajajja.
  3
  241
  Respon
   Ricard 05/05/2021 3:50 pm
   Si li plau, podria articular un discurs coherent i no pas una successió d'insults sense fonament? Mercès.
   11
   27
   Respon
  federalista 05/05/2021 1:13 pm
  n'hi ha periodistes que dignifiquen la profesio, honestos e independents i tambe n'hiha periodistes llepaculs i a sou com voste ves per on, fanatics de part, xenofobs i deshonestos el primer seria iñaqui gabilondo, el segon vopste o xarnego cotalelo, al qui donen un nabo indpre i ell es menja tres, com diuen al meu poble el cotalelo i voste en una llepà mamen 4 ous, indepres i hiperventilats es clar els ous em referisc, apa a cascar-la pallasso hiperventilat.
   Marcel 06/05/2021 2:51 pm
   Temo que necessites til·la a kilos, Sir, Federalista.
   Ricard 05/05/2021 3:51 pm
   Repeteixo el comentari de més amunt.
  "només és capaç d’articular paraules sense sentit, riure estúpidament, quedar-se mut i mentir" 05/05/2021 1:04 pm
  Bonica nota autobiogràfica, Sr. Alexandre. No calia que la dediqués a un mindundi com el Sr. Martín Blanco. N'hi havia prou amb dir "Jo, Víctor Alexandre, en ple ús de les meves minvades facultats mentals, declaro que només sóc capaç d'escriure paraules sense sentit, riure estúpidament, quedar-me mut i mentir".
  Ona 05/05/2021 12:05 am
  Grandiós article, gràcies. Grandiosa Laura Borràs. Punt i a part. STOP Merda seca, Granados STOP fatxa martinblanco.
  48
  44
  Respon
  JordiP 04/05/2021 8:49 pm
  Excel·lent lliçó de la somrient Laura Borràs al pesaíco maleducat, mentider, antipàtic, sectari, insultant, pocasolta, anticatalà, migrant polític, fastigós Martín Blanco. Espero que la vergonya passada pels peseceístes (si és que saben què és la vergonya) els porti a condemnar-lo a portar els cafés als altres diputats. I que es vagin preparant: la Borràs no ve a fer de florero ni de Don Tancredo Torrent: ve a donar guerra i a parar els peus a qui calgui. Ja veureu què aviat la fiscalia demanarà la inhabilitació "in perpetuum". Falta saber si el TSJC voldrà ballar al ritme dictat per la Orquesta Fiscal dirigida pel mestre Sànchez. Long live Laura!
  41
  17
  Respon
  La dignitat política de la Borràs 04/05/2021 8:26 pm
  L'Audiència de Barcelona va condemnar el 2019 a un total de 5 anys de presó a Isaías Herrero Florensa, el programador informàtic afavorit per Laura Borràs quan era directora del ILC, per tràfic de drogues, falsificar moneda i frau amb la llum. Va ser la recerca a Herrero la que va portar a descobrir els correus electrònics de la Borràs que posen de manifest presumptes tripijocs en els contractes adjudicats a el primer en relació a la programació informàtica de l'ILC, per import de 259.863 euros. El pispa Isaías considerava a la Borràs com una pagafantas: "Amb Borràs com a cap, jo facturo amb la cooperativa i va facturar uns trapis per allà"; "Ll fotut és si la Borràs deixa de ser directora i comencessen a sortir marrons". "Jo he de fer un pressupost bo i ... o sigui, he de fer dos pressupostos bons i quatre no bons". "Escolta i si la Borràs, perquè clar, aquesta té números de ser Govern (...) Imagínatela de ministra de Cultura i a mi donant-me feina d'això, doncs de puta mare". Laura Borràs "va abusar" del seu càrrec de presidenta de la ILC per adjudicar-li de manera "arbitrària" 18 contractes de programació informàtica del web de la institució . L'import total va ascendir a 259.863 euros, quantitat que es va fragmentar per imports inferiors a 18.000 euros, per eludir l'obligació d'adjudicar-per concurs públic. Borràs li va explicar a Isaías com fer-ho en un correu de 2013.
  29
  40
  Respon
   Donec Perficiam 05/05/2021 8:55 am
   Tothom que toca poder, per poc que sigui, acaba esquitxat de merda. Són faves comptades i és com una regla de tres, com més poder, més merda porten a l'esquena (o a les butxaques). Faltarà veure si Borràs realment va prevaricar o que demostri que les acusacions són falses...però malgrat aquest dubte, se li ha de reconeixer que te uns ovaris molt ben possats.
   Ermessenda de Carcassona 04/05/2021 10:58 pm
   Ets un troll
  Anònim 04/05/2021 6:31 pm
  Aquest personatge, en Martin Blanco, a banda de fatxa i espanyolista és un ignorant mediocre i mal educat. Per això no és gens estrany que la Tele-155 el vagi estar paixent con a tertulià tant de temps, ara no recordo exactament en quin programa.
  Narcís 04/05/2021 5:53 pm
  Un hom què hi pot afegir davant columna tan exhaustiva, tan completa , tan arrebossada de veritat ? PD : és obvi que aquests éssers hi són per sa butxaca i, no justament, no rompre's els ronyons ! Nota : defora, quina falsa ( mantinguda ) autonomia té representants que l' ofenguin i l' ataquin ? Anotació al marge : verament no tenen por al ridícul , a ser grotescos, els típics ' enfiladors ' de baixa estofa . . representants d' espanya ! Incidència : fumen una vergonya d' altri que clama al cel ..què nassos fumen a Parlament punta d' espasa de la veritat, el bé, la raó i mateix dret, dret natural, tot plegat, Parlament de Catalunya ?
  Ramon 04/05/2021 12:23 pm
  Es diuen constitucionalistes... com si nosaltres no en fóssim (és clar, que voldrem tenir una constitució i fins i tot n'hi ha que la voldríem seriosa, no com aquella xuminada happyflower escrita "en el temps lliure" per un jutge tot i que més aviat semblava obra d'un adolescent progre). I ens diuen nacionalistes, com si ells no en fossin (ells són nacionalistes d'una nació que pretenen fer i nosaltres en som d'una nació que ells ens volen desfer).
  65
  38
  Respon
   Antoni 04/05/2021 2:44 pm
   Totalment identificat amb l'autor de l'article. Per mi el millor moment es quan el Sr Martín Blanco,totalment erràtic i desorientat pregunta amb un gest nerviós, que vol ser una sonrisa....no serà una broma?i la resposta categòrica ...no no es cap broma senyor Martin..per quin article em demana la paraula?
  Ramon 04/05/2021 12:20 pm
  Un 10 per la nostra Presidenta, però... hauríem de deixar Espanya-ERC amb la paraula a la boca no només per qüestions procedimentals, reglamentaristes, de tècnica parlamentària. Hauríem de deixar-los també sense argument en qüestions que atenyin a la nació, la història i la llengua. No deixar-los-en passar ni una. Respondre-ho tot. I això ho dic tant pel que fa al Parlament com per exemple els fils mateixos d'aquest mitjà. A tot arreu. Que tampoc no costa tant. Perquè no tenen ni mitja hòstia dialèctica. Potser votaran Vox, votaran ERC, votaran Colono's, però al cap i la fi no fan res més que regurgitar els quatre puerils i prou suats rudiments anticatalans del PSC de tota la vida.
  101
  35
  Respon
   Ramon 04/05/2021 2:08 pm
   Cada vegada que un Carrizosa, un Rufián, un Jiménez Losantos, ataquin el nacionalisme català... hòstia dialèctica en tot la cara. Historiadors, lingüistes, economistes, polítics capaços.
  Donec Perficiam 04/05/2021 9:54 am
  Un 10 per a la Borràs. Ja tocava retornar al Parlament de Catalunya el respecte i la dignitat que es mereix. El Parlament d'un país és la representació dels ciutadans i demostra el nivell moral dels seus representants. La peixetera Arrimadas tenia com a fita convertir-lo en una verduleria i desproveïr-lo de dignitat i per tant, de poder, i ho va aconseguir, deixant la porta oberta d'aquest joc macabre, on tothom que vulgui, pot vomitar el que vulgui, com vulgui i com més grollerament millor. Ja diuen que no hi ha res pitjor que la ignorància juntada amb mala educació i per descomptat haurem de seguir marcant les linies vermelles a C's i Vox i no deixar que trinxin el que vulguin. Recordem que és la seva única fita. Treure'ns respecte i poder.
  Sants 04/05/2021 9:10 am
  Y colorín colorado este cuento se ha acabado. De risa que haga pasar a la Borras por jurista, con una burda trampita que ha aprendido para impedir la palabra a quien no piensa como ella. El artículo de este señor para echar unas risas por lo tonto,está bien
  58
  181
  Respon
   uno que vive en Tabarnia 05/05/2021 9:52 am
   tu penses? NO, perque si pensesis no diries aquestes imbecilitats
   Ermessenda de Carcassona 04/05/2021 10:59 pm
   Troll. Quant cobres per dir imbecil·lades?
   L'únic que ha quedat clar 04/05/2021 9:53 am
   és comprovar que la indigència moral dels ultraespanyolistes miserables també ho és intel·lectual, malgrat que sàpiguen parlar català i per tant disposin d'una riquesa fonètica superior al castell-ano
   Ricard 04/05/2021 9:43 am
   Els "constitucionalistes" no se saben les lleis. Potser no són tan "constitucionalistes" com diuen, comentaristes inclosos. A veure si algú els denuncïa per "apologia de la desobediència", a ells que no dubten a denunciar les formigues per fer nius al seu jardí o altres putades sense fonament, tret de a la Castella falangista aliada.
  Ramon 04/05/2021 8:58 am
  Ara Espanya s'hi acarnissarà més. Espanya no ens suporta la fermesa i la dignitat. Ens vol com Jaime Canivell. Com els Sánchez Llibre. Com Pere Aragonès.
  70
  41
  Respon
  Miren 04/05/2021 8:31 am
  Gràcies Víctor per dir tan clar el que pensem molts. A més es tocat la fibra al sr. Roqué que necessita insults per defensar un expresident que feia vergonya aliena amb Ridao al darrera donant-li instruccions. I aixó em fa pensar en alguns polítics que sense la política no son res, per aixó volen que tot seguexi igual i senten vertigen plantar-se als colonitzadors. S'en diu mesells.
  112
  40
  Respon
  Miren 04/05/2021 8:30 am
  Gràcies Víctor per dir tan clar el que pensem molts. A més has tocat la fibra al sr. Roqué que necessita insults per defensar un expresident que feia vergonya aliena amb Ridao al darrera donant-li instruccions. I aixó em fa pensar en alguns polítics que sense la política no son res, per aixó volen que tot segueixi igual i senten vertigen plantar-se als colonitzadors. S'en diu mesells.
  95
  40
  Respon
  Albert Roqué 04/05/2021 8:00 am
  La senyora Borràs encara ha de fer molta feina per arribar-li a la sola de les sabates a en Roger Torrent. Ets un indigne i un demagog i espero que els teus amos et paguin bé, t'ho has guanyat.
  268
  304
  Respon
   uno que vive en Tabarnia 05/05/2021 9:55 am
   es molt facil arrivar a les soles de les sabates d,un llepa-culs
   uno que vive en Tabarnia 05/05/2021 9:53 am
   tu penses? NO, perque si pensesis no diries aquestes imbecilitats
   Nano, amb el poc que ha fet ja ha fet més 04/05/2021 9:50 am
   que aquell esmunyedís xuclador de la política, desertor del seu deure de català (què coi, ningú el va obligar a assumir el càrrec!)
  Itzíar Campins 04/05/2021 7:40 am
  Si els catalans som desgraciats (no pas "uns" desgraciats) és perquè estem colonitzats per la nació més desgraciada del món: espanya , un engendre monstruós fet de desgraciats i per a desgraciats al servei d'una màfia de lladres (aquests ben lluny de ser desgraciats)
  134
  1
  Respon
  Doctor Strangelove 04/05/2021 7:39 am
  Ets un malalt mental, però sobretot ets mala persona, perquè s,ha de ser dolent per dir que una persona tan corrupta i ignorant com aquesta geganta pugui dignificar res de res. S ha de ser un paràsit a sou de JxCash per escriure la brossa que et deixen publicar en aquest libel i s,ha de ser un sicari sense escrúpuls per intentar enganyar als debils mentals i vells amb comptes surrealistes com aquest! Doc.
  30
  189
  Respon
   una que vive en Tabarnia 05/05/2021 10:00 am
   ha parlat el O sobira Doc, el pobre home vanitos de estulticia
   odil.le 04/05/2021 4:30 pm
   di que si.. que queresecomparar con los grandes prohombres y mujeres espanyolas les falta mucho. Donde haya un ansar, un campechano, un preparao, un ministro que condecoraba estatuas, asesinos (indultados) delante de poli importante, asesino franquistas como prohombres... tenemos mucho que aprendee despanya desde luego con esa gente tan integra y preparada para... (no sigo por si algun prohombre letrado marca egspanya puesto a deo se cqmbrea demaseado)
   Qui?? 04/05/2021 8:16 am
   Heil que fa la mama.
  Suís/català 04/05/2021 7:37 am
  Moltes gràcies pel article. Quan s’enfaden i posen de manifest la seva eterna malaeducació és que anem bé. Lluite’m sempre perquè aquesta diferència d’educació pugui perdurar més enllà del despreci d’una gent, que malgrat visquin entre nosaltres, només saben despreciar la llengua i la cultura i faltar al respecte a les persones que no pensen com ells.
  Ivan 04/05/2021 1:38 am
  Oye Víctor. Eres un nazi de la hostia. Hitler estaría orgulloso de ti. De hecho, escribiendo como escribes, me recuerdas mucho a Julius Streicher.
   uno que vive en Tabarnia 05/05/2021 9:58 am
   con el nombre que te pusieron ya tienes verguenza para toada la vida, porque de "caleto" desde que naciste, poco
   Pues si te recuerdo a Julius Streicherhones... 04/05/2021 7:58 am
   ¡¡¡ME COMES LOS COJONES!!!
   107
   72
   Respon
    Dones 04/05/2021 8:57 am
    El nivell d'intel.ligència I agudesa de Laura Borràs no tan sols molesta els governs d' Ñ sinó també a moltes dones que aspiren a l'empoderament però que quan surt una dona brillant i empoderada que no és del seu grup s'obliden de lluites i els pot la gelosia i el despreci. I ara només faltarà la tonteria excloent de la conselleria de "feminismes"
  ""En política hi ha persones que la dignifiquen, com Laura Borràs" 03/05/2021 9:34 pm
  Comentario intempestivo. El 1 de abril ya pasó y el 28 de diciembre todavía queda lejos.
  19
  246
  Respon
   El vicari 04/05/2021 3:36 pm
   I després ve Sant Antoni, patró dels rucs.

Nou comentari