Abans de la censura, mirava Russia Today perquè m’interessava veure què hi deien i perquè em donava la gana. El dia que vaig anar al canal de YouTube i em va sortir un missatge que em comunicava que jo no tenia permís per veure el contingut d’aquell canal, em va agafar una mala llet còsmica. Que al segle XXI, a Occident, una omnipotència desconeguda estigui prohibint a centenars de milions de persones de veure informació que ha estat penjada a Internet, explica perfectament la monumental crisi del “bé”. Si els valors del món suposadament modern i democràtic són aquests, és normalíssim que ens surtin dimonis de l’envergadura de Putin o Trump.

No pots tombar una mentida intentant silenciar-la perquè al final sempre acabarà trobant la manera de sortir a la superfície. Les mentides no s’han d’amagar, s’han de destapar, s’han de desmentir. I és mentida que hagin censurat aquests mitjans per protegir-nos de la manipulació putiniana o per evitar que els russos que viuen aquí volin en estols cap al camp de batalla salivant per matar ucraïnesos. No. No ens ho volen deixar veure perquè volen amagar les seves merdes, no perquè ens vulguin protegir de les merdes dels russos, que ja es veuen per tot arreu.

Paral·lelament i en sintonia amb aquesta censura, és bèstia que els mitjans occidentals estiguin fent veure que no hi ha hagut una guerra al Donbass durant els últims 8 anys, una guerra en què tant l’exèrcit pro-rus com l’exèrcit ucraïnès han estat rebentant la vida de milers de civils a un ritme non-stop. Fins fa no tant, els mitjans occidentals més o menys ho explicaven. I també feien reportatges sobre els grupuscles neo-nazis a Ucraïna, formats per gent xunguíssima que odia els russos a mort, són uns reportatges on s’hi veuen fins i tot campaments de nens que fan salutacions nazis i insulten l’enemic. Aquests mateixos mitjans ara no en diuen ni mu. La PBS, un dels canals de televisió nord-americans més importants, va entrevistar a distància l’alcalde de Konotov, que tenia al seu despatx un quadre amb el retrat d’un antic líder del nazisme ucraïnès. El periodista nord-americà li va preguntar què fotia amb aquell tio allà al darrere? No pas, van pixelar el retrat i avall, com si no existís.

Els poders occidentals, escudant-se en les tares de Putin, que és un dolent de manual, volen amagar molts dels problemes que han originat aquesta guerra, els problemes que els amenacen, com ara les aspiracions independentistes d’alguns territoris d’Ucraïna. Si el dret a l’autodeterminació fos un dret reconegut i normalitzat als països occidentals, que és el que caldria esperar d’una civilització civilitzada, tant ara com fa vuit anys Putin ho hauria tingut molt més difícil per posar-se a devorar el veí. És una cosa que els suposats polítics independentistes haurien d’estar defensant sempre i arreu, però és clar, ells estan allà al seu món miniatura, barallant-se tot el dia per veure qui rep més engrunes dels amos de Madrid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a març 20, 2022 | 09:45
    Narcís març 20, 2022 | 09:45
    Tampoc seria sobrer pensar que si espanya fou capaç de fer allò que féu ( i continua fent ' judicialment ' ) contra ciutadania per un referèndum oficiós sinó oficial i consultiu sinó vinculant .. sent com és de la UE i mateixa OTAN .. Rússia expulsés qualsevulla vergonya de fer el crim que fa ( fora banda de ser gens ni mica, ni poc ni gaire, comparable ambdós fets ! ) ! PD : mai per mai pot existir una guerra o vessament de sang, mortificació i matances, no pas entre éssers humans i en ple s.XXI .. això és del tot imperdonable ( i els que ho provoquen/ creen mai són a primera línea els molt valents ! ) !
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 20, 2022 | 18:15
      Pere Llimonera i Citronell març 20, 2022 | 18:15
      "Narcís", pero cuanto desvarió... La Mare de Déu, Què Dius, home?... ¿Pero, qué dices, si, generalmente son los Supremacistas los que comienzan y crean toda esta serie de males, conflictos y guerras? ... Está claro que la lucha por la Democracia y la Libertad del Pueblo Catalán N0 Abducido ni adoctrinado ante el sectarismo, totalitarismo y opresión del Régimen supremacista Pan-Catalanista de Patrias Inventadas, es paralela a la del Pueblo Ucraniano ante la ofensiva militar y opresión Ruso-Putinesca... Al igual que la periodista Rusa que protesto en Directo en TV y al igual que el puesto de marinos ucranianos masacrados por un Navío Guerra Ruso en una pequeña isla del Mar Caspio, los Catalanes contra el supremacismo que defienden la integridad de su país, la Equidad y la Democracia, alzan la voz por la Libertad ... ! N0 Pasaran !
  2. Icona del comentari de: Ricard a març 20, 2022 | 10:19
    Ricard març 20, 2022 | 10:19
    Doncs jo confio molt en el govern liderat pel gran estadista Cigronet, un home ferm i de profundes i robustes conviccions independentistes, igual que ho fou el gran Pokémon de Waterloo. M'estalvio animar els catalans a continuar votant els seus respectius partits, perquè sé que, com sempre, no fallaran i ho continuaran fent, i amb orgull. Seguim!
    • Icona del comentari de: fat boy a març 20, 2022 | 13:10
      fat boy març 20, 2022 | 13:10
      Tu ets mes del Rei dels Gangsters, oi?.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 20, 2022 | 13:48
      Doctor Strangelove març 20, 2022 | 13:48
      Ricard, que t'has fotut un cop al cap i has recuperat una mica alguna de les poques neurones que et queden? Doc.
  3. Icona del comentari de: OK GAL a març 20, 2022 | 12:31
    OK GAL març 20, 2022 | 12:31
    S'ha de poder sancionar qualsevol medi que menteix, que no contrasta. Allí crec que és tracta d'aïllar, no tant sancionar. Cal el dret d'autodeterminació, però sense oblidar crims no tant llunyans, no és sorprenent que per allà tots els països lliures vulguin Rússia ben lluny. Ni Cuba té greuges tan bèsties contra els veïns. De fet, la brutalitat i edtupidesa del nord els ha permès ser qui són.
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a març 20, 2022 | 20:44
    Luisnomeacuerdo març 20, 2022 | 20:44
    Fascistas independentistas catalanes = que putin, ya os han visto el plumero ingridhipervetilada. Proceso game over. Ale te veo recogiendo peras en Lérida.
  5. Icona del comentari de: federalista a març 21, 2022 | 09:53
    federalista març 21, 2022 | 09:53
    jajaja aquesta hiperventilada i la seua amiga la xarnega cagarelas, podrien fer amb la boca que en tenen, altra cosa en els baixos dels homes espanyols,jo m'apunte vaig ja astrid, ets una hiperventilada pero jo et pose una bandera d'espanya rojigualda a joc amb els calcotets i ens ho pasem be. jajajajajajaa.
    • Icona del comentari de: Anònim a abril 15, 2022 | 20:39
      Anònim abril 15, 2022 | 20:39
      ???????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa