Madridland

Volen fer-nos creure que les eleccions de Madrid són les «nostres eleccions»

Fa setmanes que ens estan venent una pel·lícula: volen fer-nos creure que les eleccions de Madrid són les «nostres eleccions». Els «madridòlegs» de torn donen la tabarra contínuament per exposar-nos totes les claus del que està en joc en aquest «reality», és a dir, ni més ni menys que el futur de la humanitat. Si goses dir que ni t’importa, que ni et va ni et ve, et miren com a un pobre ignorant provincià: com pots romandre indiferent a tot el que s’està cuinant als temples del gran poder, el poder de veritat, sense agenollar-te davant de tanta grandesa?

Però no és indiferència ni ingenuïtat. Segur que al Madrid neoimperial s’estan cuinant, ho tenim claríssim, els propers míssils judicials, econòmics o el que sigui, que ens cauran al damunt. Igual que un dia arribarà, ja ho sabem, l’hora dels míssis de veritat, perquè ja ens hem adonat que ells no tenen gaires manies… És una altra cosa. Ni són ni poden ser les «nostres eleccions» perquè ja han decidit que no som Espanya. Que Espanya només són ells, i «Madrid es España y España es Madrid» i «Santiago y cierra España» i «Arriba España» i tot això que sempre els surt de dintre.

I volen que ens interessem pels matisos mínims que separen Ayuso d’Abascal? Per les escasses diferències entre Casado i Sánchez? Pel trist paper d’Iglesias o Errejón i companyia? Per la decadència d’Arrimadas? Pels tripijocs de la justícia, del poder econòmic, dels mitjans, dels villarejos, dels paramilitars? Per la pornogràfica pel·lícula que s’han muntat sobre els perills del feixisme o la ultradreta? Pels sobres amb bales? Per l’escandalosa monarquia?

Si hi hagués alguna possibilitat de canvi, podria tenir un cert interès. Però la música serà en qualsevol cas la mateixa, guanyi qui guanyi, encara que canviïn els intèrprets. El guió està escrit i qui es desvia massa del guió és expulsat automàticament del gran joc. Poca broma: Sánchez, per exemple, no ignora quins són els límits i no es mourà ni un mil·límetre.

Perdonin que no m’interessin els detalls ni els actors i actrius d’aquesta enganyosa «zarzuela», però és que ja sabem com acaba la pel·lícula «Madridland» i la veritat és que preferim escriure un final diferent… 

«Madridland» va de «más de lo mismo». Més repressió. Més polítiques i estratègies contra Catalunya. Més espanyolització. Més extracció de recursos i empobriment. Aquesta pel·lícula ja ens la sabem, és indiferent si la protagonitzen Ayuso, Aguirre, Rajoy o Sánchez. I si ens endinyen una segona part, unes eleccions generals anticipades, anirà exactament del mateix. Sempre la mateixa pel·lícula, fins que ens rendim, mira que n’arribem a ser de tossuts i de provincians… Mira que en som, de rucs i desagraïts: ens ofereixen generosament ser madrilenys de tercera i els engeguem a fer punyetes.

El problema d’alguns espectadors catalans de la pel·lícula és que sempre han volgut fer una Espanya a la seva mida, en la qual Catalunya hi tindria reservat un lloc d’honor, còmode i ple de prosperitat i bons negocis i autopistes i amb una Barcelona que li faria ombra a Madrid…  Una Espanya utòpica, respectuosa amb el català (un moment, que se m’escapa el riure), capaç d’entendre i integrar Catalunya sense sotmetre-la (perdó, no puc parar de riure)… Un somni tan bonic com impossible, com s’està demostrant des de fa segles.

Els guionistes de «Madridland» passen fins i tot d’aquests espectadors catalans tan dòcils i submisos, perquè creuen que ja no necessiten aliats. Qui digui que no tenen en marxa una reforma territorial, s’equivoca o ens enganya. Clar que tenen una reforma territorial i l’estan executant: és un model territorial totalment anticatalà. S’empassen els bascos, per ara, però ja els arribarà el seu moment, quan hagin assolit el seu gran somni: la derrota total de Catalunya. La pel·lícula va d’això. Va d’una casta-nació agressiva, imperialista, extractiva, violenta, que cada vegada dissimula menys que està convençuda de què a la península ibèrica només hi ha lloc per a una nació. I que es preparin els portuguesos, gibraltarenys i andorrans, perquè, als ulls d’aquesta casta, són anomalies que un dia o un altre caldrà resoldre com Déu mana. 

Tota aquesta pel·lícula, la d’un país sencer, «Madridland», sotmès a la seva capital, tan esplendorosa que aviat les fonts rajaran cervesa, continuarà exactament igual el 5 de maig, quan reparteixin els Oscar del Hollywood madrileny. És el vell guió que tenia al cap el famós guionista espanyol Jaime de Andrade, el de «Raza». 

Comentaris

  Narcís 04/05/2021 7:21 pm
  Ras i curt : com de diners d' enduen via capitalitat directament ( per la cara ) , indirecta via organismes de tots mena i semidirecta via munt de centres arreplegats a la resta ? PD : com de diners públics hi van mitjançant infraestructures centralistes ensems amb d' altres postisses que obliguen i no pas faciliten moure's per aquest estat ?
  de anomalies històriques 04/05/2021 4:35 pm
  i com s'emprenyen quan els portuguesos li diuen una vegada i un altre que no estan interessats en connectar Lisboa amb Madrid per alta velocitat, que prefereixen unir Lisboa amb Porto i Vigo. Coooom? Que Portugal no vol unir la capital de l'autonomia lusitana amb la capital de l'imperi? Es que aquesta gent no han entès encara que no son res fora d'Espanya? Ningú els hi ha dit que totes les infraestructures peninsulars han de passar necessàriament per Madrid? Què vol dir això d'anar de Lisboa a Porto directament? No senyor, el traçat natural i lògic és Lisboa - Badajoz - Madrid - Salamanca - Porto i després Vigo i el que vulguis. Però, això passa perquè com que son una "anomalia històrica" fan coses anòmales, com per exemple parlar portuguès de forma habitual, inclús per dirigir-se a la policia o als jutges. I tota aquesta "anomalia històrica té el seu origen, per què els portuguesos, en comptes de fer la revolució dels somriure van fer una guerra de independència. A veure si aviat ens convertim nosaltres també en un altra anomalia i podem anar de Barcelona a València sense passar per Madriz
  Donec Perficiam 04/05/2021 11:49 am
  No compro productes Caspañols (cap), no m'interessa el que faci Madris, no m'interessa el que facin els Borbonautes, no posso canals caspañols, no m'interessa el Desgobierno de Caspaña, no llegeixo premsa caspañola, no escolto els politics caspañols, no mereixen ni un segón de la meva vida. Prou ens han demostrat que només ens aguanten pels diners, que necessiten per seguir enganyant a Europa, perque en realitat són un estat en fallida económica. Tota la resta de nosaltres la odien, els la sua, i voldrien aniquilar-nos. Només se que hem de marxar perque la seva ideologia és passar la trituradora per tot el que toquen, i res del que facin o diguin ni m'estranya, ni em sorprén, ni m'espanta, perque res de res però de res podem esperar d'ells. Haurieu de saber-ho.
  Vendetta 03/05/2021 10:23 pm
  Putaejpanya sempra
  Titot 03/05/2021 8:42 pm
  No cal amoïnar-se per Madrid. Segons un vident brasiler cap allà el 2023 hi haurà una epidèmia del virus de Marburg (pitjor que l'Èbola) i Madrid en serà l'origen. Aquest vident recomana no anar viure allà. El problema serà quan els milions d'habitants intentaran fugir de la ciutat. Una mica com els rics de l'Índia que fugen a Dubai ara mateix. De vegades la Història fa neteja. L'altre problema serà quan els infectats vulguin anar a les platges del País Valencià com van fer l'any passat. Bé. Només cal esperar un parell d'anys. O potser el COVID-19 té una altra mutació encara més letal que les precedents.
  Per favor 03/05/2021 4:28 pm
  Als que diuen que el Senyor Rovira sempre fa la mateixa cara els recomano que busquin la paraula "fotografia" al diccionari.
  La mare superiora 03/05/2021 2:26 pm
  In altre obsessionat amb Madrid, ???? Que a Madrid pasan de vosaltres, que feu més pena que gloria.
  20
  31
  Respon
   Ricard 03/05/2021 3:35 pm
   A Madrid passen tant de nosaltres que si volem votar ens apallissen.
    La mare superiora 03/05/2021 6:04 pm
    Si noo, ws el que passa quqn no compleixes lws lleis.
  Buaaaaaa!!! 03/05/2021 2:03 pm
  Snif
  "Nomadland" - "Madrizland" 03/05/2021 11:56 am
  "Nomadland", la película, molt bonica, "Madrizland" una merda.
  Ernest 03/05/2021 11:11 am
  No hi ha cap diferència entre PSOE, PP, Ciudadanos i Vox, tots treballen per a l'Ibex i per a la casta de funcionaris que fa més de cinc-cents anys que manen a Espanya. A Espanya no hi ha voluntat de llibertat ni de progés, només hi ha feixisme i inquisició. Al segle XVI cremaven jueus i protestants (literalment) i ara cremen independentistes (no literalment perquè no poden, però de ganes no els en falten). Espanya continua ancorada a la pureza de sangre i al imperio donde no se pone el sol, i tots els espanyols comparteixen aquesta visió. Espanya és irreformable, és un càncer que mata tot el que toca. La condició necessària per poder progressar és estar fora d'Espanya i de la cultura castellana, com Holanda.
  Joao Henriques 03/05/2021 10:58 am
  Catalunya no és part d'Espanya ni ho ha estat mai, Catalunya està ocupada per Castella, que és diferent. Castella ha portat aquí als seus colons (els garrulos que parlen espanyol a casa nostra) però aquests no són catalans, només són castellans que viuen aquí. Després hi ha els catalans que s'han deixat idiotitzar/lobotomitzar/espanyolitzar i pensen que Espanya és el seu país. Aquests dos grups són els interessats en les notícies de Madrid: castellans i catalans castellanitzats. Els catalans mentrestant ens preguntem per què els nostres polítics no fan tot el que poden per abandonar aquest país de merda mal anomenat Espanya i que només és la Castella imperial i rònega de sempre.
  Ricard 03/05/2021 10:58 am
  El que diu l'article és tan evident que no caldria ni escriure-ho, però millor que es posi negre sobre blanc perquè els radicals castellanistes sàpiguen que tan imbècils no som.
  Luisnomeacuerdo 03/05/2021 10:31 am
  Fíjate fascista lazinazi que en Madrid el próximo 1 de octubre se hará una corrida de toros espe ial en honor de los fascistas independentistas golpistas con el papel estelar de fray junqueras de bombero torero y el resto de sediciosos de enanos. Estáis invitados toda la parroquia de borreguetes grocñordos para reíros de vuestros amados líderes ya que ellos se llevan descojonando de vosotros los últimos 10 años. Hora de rebuznar.
  54
  150
  Respon
  federalista 03/05/2021 9:21 am
  aixo si quan es culmini el pruses i es faca la indapandenchia d'aci a uns 300 anys mes o menys ens deixara d'interessar.
  29
  69
  Respon
   Ricard 03/05/2021 10:56 am
   Vostè és federalista? Amb aquest ànim de conciliacó entre iguals vol afavorir la Federació? Em sembla que necessitarà molta sort Vostè per aconseguir el seu objectiu, amb aquest tarannà menystenidor d'una de les parts a federar, suposant que sigui sincer amb Vostè mateix i amb els que el llegim.
  federalista 03/05/2021 9:17 am
  a veure al primer imbecil hiperventilat que parla i al senyor rovira, amb cara sempre de poma agria, madrid es la capital de l'estat i nosaltres li agradi o no al primer imbecil hiperventilat que parla o a la poma rovira, som a dins d'espanya, per lo tant lo que passi a la capital del estat, del qui formem part vulgin o no l'imbecil hiperventilat i poma agria, clar que ens interessa, es aixi de sencill d'entendre.
  34
  114
  Respon
  Espanya és el firat del cul del món 03/05/2021 9:07 am
  Els que pensen que les eleccions de Madrid són "les nostres eleccions" no són catalans, són espanyols a Catalunya i els que somien una Espanya respectuosa amb Catalunya no són catalans, són espanyols a Catalunya. Hi dues nacions: ells i nosaltres, i la nostra supervivència com a nació s'ha de fer a costa d'ells, és a dir, fotent el camp del seu estat merdós. No hi ha camí del mig.
   La mare superiora 03/05/2021 2:34 pm
   Buff quin lio pots fer-me un esquema?
   54
   21
   Respon
   Gonzalo 03/05/2021 10:31 am
   Vaya.....lo mismo que decían los nazis de los judíos....que no eran alemanes, sino que eran judíos que vivían en Alemania......luego llorais cuando os recuerdan lo que sois: unos laZinaZis.
   120
   122
   Respon
  Doctor Strangelove 03/05/2021 8:41 am
  A veure senyor amb cara de pomes agres: "Madrid es España, y España es Madrid", ho entens ho t'he de fer un plànol! Doc.
   "Doctor Amor Extraño" 03/05/2021 2:18 pm
   "Doctor Amor Extraño" , no tienes otra cosa que hacer en tu vida? No estarías mejor en el naziblog "Dolça Cataluña"? Ahí seguro que te comprenden los demás fachendas...
    Amor per l'ullera 03/05/2021 7:04 pm
    No home. Aquest degenerat és masoca i li agrada que es caguin en sa mare. En el pare no cal perquè no sap qui és. Ni cas

Nou comentari